Espanjalaisravintola Bar Primero valtaa Stockmannin kulman

Café Argos tekee tilaa uudelle espanjalaishenkiselle kahvilaravintolalle.

Stockmannin Argos-kahvila on ollut viime viikot täysremontissa. Marraskuun lopussa sen tilalle aukeaa espanjalaisravintola Bar Primero, jonka takana ovat - ketkäs muut kuin - Malopan pojat eli Manu Torchio, Lorenzo Dotson-Smith ja Patrik Lindström. Kolmikko tunnetaan muun muassa Workshop Delicatessenista ja Stockmannin kulmalle syyskuussa avatusta itämaisesta AKA Gastrobarista. Primerosta, joka sijaitsee nimensä mukaisesti kakkoskerroksessa (espanjaksi pohjakerroksesta seuraava on primera planta), tuleekin yläkerta AKAlle.

Argokselle remontissa heitetään hyvästit. Mitäköhän kanta-asiakkaat siihen sanovat?

“Panemme vanhan kahvilan ihan ylösalaisin, mutta säilytämme tietenkin mahdollisuuden tulla kahville ja pullalle”, Torchio sanoo.

“Koska ravintola sijaitsee Stockmannin yhteydessä, haluamme palvella kaikkia asiakkaita.”

Primeroon tulee kahvibaari, josta saa espanjalaisia kanelipullia ja croissantin kaltaisia cuernoja, tostada-leipiä ja tietenkin perinteisiä churroja. Kahvibaarin viereen pystytetään tapaskeittiö, josta saa perinteisiä espanjalaisruokia - alkuperäisiä makuja ja silti jotakin uutta, sellaista, mitä ei Suomessa olla ehkä ennen nähty.

“Meillä on kaikilla vankka kokemus espanjalaisesta makumaailmasta, ja tykkäämme rustiikkisista, autenttisista mauista. Primerosta saa munakasta, mustekalaa, leikkeleitä, padrón-paprikoita, boquerones-kaloja ja kaikkia sellaisia ruokia, joihin olemme itse Espanjassa rakastuneet”, Lindström kertoo.

Kahvi- ja tapasbaarin lisäksi tilassa tulee olemaan pieniä kabinetteja, joita voi varata vaikkapa kokous- tai juhlaillalliskäyttöön.

Primeron sisustuksessa tulee näkymään aito Espanja, ja ravintoloitsijoiden mukaan tilassa matkustetaan 90-luvulle. Näiltä tyypeiltä on takuulla odotettavissa omintakeista. nuorekasta, freesiä meininkiä, joka rikkoo paitsi perinteisen kahvilatilan, myös ajatusta ostoskeskuksen ravintolasta. Ravintola on nimittäin auki myös iltaisin Stockmannin ollessa suljettuna.

“Vaikka Primero on Stockmannin tiloissa, on tämä täysin oma projektimme. Haluamme tuoda elämää upeaan kulmaukseen Helsingin keskustassa, joka on vähän unohdettu”, Torchio hehkuttaa ja esittelee ikkunasta avautuvaa ainutlaatuista maisemaa.

“Espanjassa on yleistä, että hyvät ravintolat ovat liiketilojen yhteydessä. Jos olet skeptinen, tule kokeilemaan.”

Malopan kavereilta ei kiirettä puutu. Vain päiviä Primeron avajaisten jälkeen aukeaa Kampin kauppakeskuksen Kortteli-ravintolakokonaisuus, jossa heillä on italialaisravintola Bastardo. Lisäksi Kalasataman Rediin on suunnitteilla jotakin, josta ei vielä hiiskuta, ja kaiken kukkuraksi Kalliosta etsitään sopivia ravintolatiloja.

“Usko pois, jos olisimme saaneet päättää, ei kaikki tapahtuisi kerralla. Olemme paljosta velkaa perheillemme, jotka joutuvat sietämään kiirettämme. Arvostamme heidän tukeaan valtavasti, ja jouluna olemme kaikki luvanneet olla kotona”, Torchio kertoo.

Primero, Pohjoisesplanadi 41, 2. kerros. Avataan marraskuun viimeisellä viikolla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi