Storyvillen kesään kuuluu livemusiikki ja hiiligrilliruoka kuudesti viikossa

Yhdeksi maailman parhaista jazz-klubeista rankatun terassin ruokatarjonnassa maistuvat Karibian mausteet.

New Orleansin meininkiä, hiiligrilliruokaa ja livemusiikkia – lähes joka päivä. Tätä tarjoaa Eduskuntatalon takana sijaitseva jazz-ravintola Storyville. Vuodesta 1993 toiminut ravintola on ollut suosittu koko ikänsä, ja kesäisin sen tarjonta tuplaantuu puistoterassin myötä. Kadun toisella puolella oleva puistikko yhdistää kesän ja jazzin yhdeksi käsitteeksi, joka on koettava vähintään kerran kesässä.

Ravintolan sisäkeittiö on kiinni kesän ajan, mutta se ei tarkoita, etteikö sieltä saisi ruokaa musiikinkuunteluun. Kesään ei kuulu murisevat masut, siitä pitää huolen Storyn oma hiiligrillimestari. Grilli käy kuumana maanantaista lauantaihin kello 16-22. Vaikka menun sydän on Louisianassa, löytyy siitä karibialaista vivahdetta muun muassa Jerk Chickenin myötä. Makumaailma ei voi mennä pieleen, sillä Storyn keittiössä on kaksi karibialaista taituria. Street Kitchen -menusta löytyy myös juustoburgeri, halloumi-salaatti ja jättikatkaravut.

Juomaksi suositellaan viinejä ja klassikkococktaileja.

"Viinit ovat jatkuvasti suuressa suosiossa täällä. Niitä suosittelen aurinkoiseen terassipäivään. Viinejä on Australiasta, Chilestä, Espanjasta ja Ranskasta. Viime vuoden juoma Napue Gin menee myös tänäkin kesänä", kertoo Storyvillen baarimikko Juulia Honkanen.

Ulkokeitaassa on grillin lisäksi oma baaritiski, josta terassilla vierailevat voivat ostaa juomansa vaivatta. Sisätiloista tilattua juomaa ei voi viedä yksinään terassille, sillä ravintolan ja terassin välissä on autotie, joka ei ole anniskelualuetta.

Ohjelmaa Storyvillessä riittää lähes jokaiselle kesäpäivälle. Live-saksofonin voi kuulla raikuvan kallionseinämää vasten maanantaista lauantaihin kello 19 alkaen. Keskiviikkoisin vinkkaamme jatkamaan terassilta sisätiloihin, jossa vietetään kuumia ja eksoottisia Mambo Cafe -iltoja. Viikonloppuisin esiintyvät bändit soittavat ensimmäiset settinsä terassilla ikään kuin maistiaiseksi alakerran meiningistä. Ja mikä parasta: terassilla voi kuunnella näitä livejä maksutta.

Heinäkuun puolivälissä ravintolassa koetaan pala aitoa jenkkijazzia, kun Spirit Of New Orleans featuring Leroy Jones valtaa alueen omille rytmeilleen. Kesän aikana nähdään monia kansainvälisiä ja kotimaisia jazz-muusikoita.

Jazz raikaa kallioseinämää vasten suojatulla terassilla.
Jazz raikaa kallioseinämää vasten suojatulla terassilla.

Terassilla käy vilinä!
Terassilla käy vilinä!

Storyville, Museokatu 8. Tämän ja yli sata muuta terassia löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi