Streat Helsinki tuo pääkaupungin kaduille puhetta, ruokaa sekä juhlahumua

Kaupunkitapahtuma tarjoilee katuruokakulttuuria kaikilla mausteilla.

Helsingin kadut heräävät talvihorroksesta maaliskuun lopussa, kun katukulttuurin puolestapuhuja Streat Helsinki valtaa keskustan kadut ja korttelit. 21.-22. maaliskuuta järjestettävän kokonaisuuden missiona on rakentaa Helsinkiin maailman parasta katuruokatapahtumaa.

"Ruoka on kivaa, hyvää ja tärkeää. Yhdessä tehtynä, syötynä ja juhlittuna se saa vielä hienompia merkityksiä", kiteyttää Streat Helsingin kokoonkutsujana toiminut Helsingin ruokakulttuuristrategian vetäjä Ville Relander.

"Tuomme Helsinkiin maailman katuruokaskenen huiput ja järjestämme kaikille mahdollisuuden tutustua katukeittiöiden mahdollisuuksiin. Samalla haluamme auttaa itse kaupunkia tekemään hyviä päätöksiä katuruokailun kehittämiseen liittyen."

Streat Helsinki on kolmen konseptin paketti, joka lupaa paljon puhetta, mutta myös tekoja ja juhlaa. TALKS-konferenssi järjestetään Gastro Helsinki -messujen yhteydessä Messukeskuksessa, EATS-festivaali Torikortteleissa Kauppatorin ja Senaatintorin välissä, ja PARTIES-ruokabileet Teurastamolla Helsingin Kalasataman ja Sörnäisten kupeessa.

"Suosittelen Streat Helsinkiä koko ruokayhteisölle tai siihen pyrkiville, kaupunkikehittämisestä, urbanismista, trendeistä, start up -toiminnasta ja palvelumuotoilusta kiinnostuneille. Itse asiassa kaikille elämäniloisille, tämä on tapahtuma joka antaa virtaa", Relander vinkkaa.

Streat Helsinki TALKS -katuruokakonferenssi järjestetään Gastro 2014 -messujen yhteydessä Messukeskuksessa perjantaina 21.3. klo 9-16. Tilaisuus tuo yhteen kotimaisia ja kansainvälisiä kärkinimiä, alan ammattilaisia ja katuruoan puolestapuhujia.

Tapahtuman EATS -kokonaisuus korkkaa katuruokakauden lauantaina 22.3. klo 11-19. Kauppatorin ja Senaatintorin väliset korttelit täyttyvät kymmenistä katukeittiöistä. Paikalliset keittiöt haastetaan ottamaan huomioon kausiruoka ja maaliskuun sään inspiroimat erikoisuudet.

Katuruokavallankumouksen iltajuhlaa vietetään PARTIES -osuuden puitteissa perjantaina 21.3. klo 19-02 Teurastamolla ravintola Kellohallissa. Iltabileiden muonituksesta vastaavat keittiömestarit Sasu Laukkonen ja Richard McCormick, jotka tarjoilevat itse suunnittelemansa katuruokamenun.

Pääjärjestäjinä toimivat Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategia, Torikorttelit, Teurastamo ja Messukeskus, sekä lukuisat yhteistyökumppanit.

Street Helsinki 21.-22.3. Lisää tietoa tapahtuman nettisivuilta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi