Street Food -kulttuurin uudistaja tuo lihapullat Annankadulle

Tio Tikan Suolassa tarjolla tästä päivästä eteenpäin uusi lista.

Suola tarjoaa jatkossa slidereita ja heroja.
Suola tarjoaa jatkossa slidereita ja heroja.

Kaikki muistavat Tio Tikan, nuoren yrittäjän, joka pari vuotta sitten selätti Helsingin kaupungin byrokratian ja sai tuotua ydinkeskustaan sympaattisen Camionetten, pakettiautoon rakennetun kreppikahvilan.

Miehen uusin haaste on ruokaravintolan, baarin ja yökerhon yhdistelmä Suola, joka on toiminut vajaan vuoden Annankadulla edesmenneen Lost & Foundin tiloissa.

Kahdessa kerroksessa toimivasta Suolasta on lyhyessä ajassa tullut klubikansan ja yöelämän kävijöiden kantapaikka. Talvikauden alkaessa tänään torstaina uudistuu myös ruokatarjonta.

Uuden ruokalistan pääosassa ovat reilut liha- ja kasvispullat, joita on tarjolla lounasajasta myöhään yöhön. Ajatus syntyi Tio Tikan New Yorkiin tekemän opintomatkan aikana.

"Haluan tuoda Annankadulle palan New Yorkia, jossa lihapullat ovat todellinen hitti. Niillä herkutellaan niin street food -kojuissa kuin fiineimmissäkin paikoissa. Nykin lihapullakulttuurissa näkyivät tämän hetken ruokatrendit eli raikkaat kansainväliset maut ja sosiaalinen syöminen. Samoja fiiliksiä tuomme myös Suolan ruokalistalle. Haluan myös tarjota asiakkaille laadukasta yöruokaa", Tio kertoo.

New Yorkista Tikka löysi myös uuden listan kulmakivet, sliderit ja herot. Ne ovat kasvis- tai lihapullista, focaccia-leivästä ja houkuttelevista lisäkkeistä rakennettuja sandwich-tyyppisiä leipiä, jotka sopivat naposteltavaksi, iltapalaksi tai kokonaiseksi ateriasi.

Sliderien täytevalikoimaan kuuluu pullien lisäksi myös punajuurta ja lohta. Yksi hero-leivistä on täytetty trendikkäästi pitkään haudutetulla ja revityllä porsaankyljellä. Possun lisukkeina on coleslaw-salaattia ja aiolia.

Lisäksi listalla on pääruokia, kuten lihapullia ja chorizo-papuhöystöä sekä sahramirisotolla höystettyjä vegepullia. Klassikko-osastoa edustavat jallupullat, jotka tarjotaan reilusti valkosipulilla maustetun perunapyreen kanssa.

Hinnoittelu on pidetty asiakasystävällisenä: viiden sliderin lajitelman saa 16 eurolla ja kaikki pääruoat maksavat 15 euroa.

Lihapullien kyytipojaksi sopivat oluen ja cocktailien lisäksi edullisesti hinnoitellut laatuviinit. Eurooppalaisiin viineihin painottuvalla listalla on erikoisuuksia esimerkiksi tämän hetken kiinnostavimmista viinimaista Saksasta ja Itävallasta. Viinivalinnat ovat perheyritys Carelia Winesin sommelierin Tuomo Laitisen käsialaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi