Suomeen syntyy uusi kahvilaketju

Picnicin ja Torrefazionen yrittäjäperheet yhdistyvät ja kehittävät uuden kahvilakonseptin.

Kuva: BillionPhotos.com / Fotolia

Picnic Yhtiöt Oy, La Torrefazione Oy sekä F. Torrefazione Oy ovat allekirjoittaneet kauppakirjan uudesta yhteisyrityksestä. Uuden yrityksen nimeksi tulee La Torrefazione Oy.

La Torrefazione Helsingin Aleksanterinkadulla ja Fratello kauppakeskus Kluuvissa luovat perustan uudelle kahvilayritykselle. Tavoitteena on luoda kolmannen aallon kahvilaketju, jossa kahvin laatua, moniulotteisuutta ja kulinaristista arvoa korostetaan. Kahvin kolmas aalto on maailmanlaajuinen liike, joka korostaa kahvin kulinaristisia arvoja ja laadukkuutta. Liike käsittää koko kahviketjun, aina pavusta kuppiin asti. Tuntomerkit ovat direct trade, erikoiskahvit (specialty grade), alkuperäiskahvit, terroir-käsite, kevyemmät paahtoprofiilit sekä latte art.

Konseptin ydin on kattava baristakoulutus, jota voidaan kehittää kasvavien resurssien myötä. Moniulotteisten kahvien käyttö kiireisessä kahvilaympäristössä on erittäin haastavaa ja vaatii rautaista ammattitaitoa. Laadun takaamiseksi koulutus on jatkuvaa ja se toteutetaan yhteistyössä paikallisten paahtimoiden kanssa. Näin luodaan koulutuskokonaisuus, joka kattaa kahvin matkan aina pavusta kuppiin asti.

La Torrefazionen uudet toimipisteet aukeavat vuonna 2016 Oulun Valkeassa ja Espoon Isossa Omenassa. Näiden lisäksi on suunnitteilla muita avauksia. Uusi kotimainen yritys tulee työllistämään useita kymmeniä baristoja uusissa kahviloissa.

1 kommentti

kahviartist

4.2.2016 18:28

Teksti on niin hirveetä huttua, että päätitte sitten julkaista "lehdistötiedotteen" sellaisenaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi