Suomen kovin skeittitapahtuma viikonloppuna

Helsinki Hookup toimii parhaiten livenä, mutta on nähtävissä myös netin kautta.

Kuva: Thinkstock

Suomen suurin ja kaunein rullalautailutapahtuma Helsinki Hookup tulee jälleen tulevana viikonloppuna 9.-11. elokuuta. Helsingin Jäähallissa nähdään maailman parhaita skeittareita ja totta kai Suomen terävin kärki. Viikonloppuun mahtuu kilpailua, näytöksiä, juhlia, skeittauksen opetusta ja kaupungin parhaimpien skedemestojen haltuunottoa.

Hookup tärähtää käyntiin huomenna perjantaina ja päättyy sunnuntaina, kun kansainväliset hirmut pääsevät näyttämään taitonsa Proskate-osuudessa. Viikonlopun aikana kisataan myös Suomen mestaruudesta.

Helsinki Hookupin tunnelma on käsinkoskelteltava ja ainoa oikea tapa päästä fiiliksiin on mennä paikan päälle. Jos tämä on kuitenkin mahdotonta, voi tapahtumaa seurata suorasta nettifeedistä, jonka lähetykset alkavat puolen päivän aikaan.

Helsinki Hookupin skeittareita:

Miika Sandelin, Nikolai Alin, Wille Mäkelä, Niilo Nikkanen, Sami Miettinen, Niko Ojanen, Tommi Rokolampi, Ronny Turpeinen, Samu Karvonen, Eniz Fazliov, Ville Keituri, Miki Tähtinen, Teemu Pirinen, Phil Zwijsen, Rob Smith, Ross McGouran, Jarne Verbruggen, Marius Syvänen, Wes Kremer, Sylvain Tognelli, Axel Cruysberg, Abbe Nyberg, Didrik, Galasso, Steve Forstner, Remy Taveira, Georges Agonkouin, Barney Page, Josef Scott Jatta, Jonas Skröder, Nisse Ingemarsson, Tim Zom, Fernando Bransmark, Maksim Kruglov, Maksims Feofilovs, Fricis Strauss, Tim Prozorov, Eduard Nehajanko, Chris Jones, Tom Knox, Olli Ilmonen, Jaakko Ojanen, Kasperi Kropsu, Tommi Björk, Eero Anttila, Poppa, Dallas Rockvam, Jani Laitiala.

Skedeliitto terveyden edistäjänä

Suomen Rullalautaliitto sai äskettäin ansaittua tunnustusta, kun Suomen Sydänliitto palkitsi skeittareiden liiton työstä nuorten terveyden edistämiseksi. Perusteluissa kerrotaan, kuinka Skedeliitto on vaikuttanut tasa-arvoisen ja syrjäytymistä ehkäisevän harrastustoiminnan syntymiseen Suomessa. Laji mahdollistaa vähätuloisempienkin osallistumisen, sillä ulkoharrastuspaikat ovat lähes poikkeuksetta ilmaisia ja skeittihalleissakin peritään vain muutaman euron sisäänpääsymaksuja.

Skeittarit ovat saaneet viime aikoina muutenkin kiitosta. Tästä esimerkkinä Oikeusministeriön myöntämän Demokratiapalkinto Muuramen skeittiparkille.

Nuoren lajin positiivinen pöhinä kertoo myös sen aikuistumisesta: vanhemman koulun skeittarit ovat päässeet siihen ikään, että heillä on edellytyksiä tuoda lajia laajemmin esille ja auttaa toiminnallaan nuorempaa polvea saamaan paremmat mahdollisuudet lajin harrastamiseen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi