Suomen vanhimpiin perinnejuhliin kuuluva Stadin Silakkamarkkinat tulee taas

Perinteitä (ja silakkaa) jo vuodesta 1743.

Kuva: Eetu Ahanen

Jo vuodesta 1743 järjestetyt Stadin Silakkamarkkinat tulevat taas! Koko kaupungin herkkumarkkinat alkavat sunnuntaiaamuna 1. lokakuuta kello 7.00 ja jatkuvat viikon, lauantaihin 7. lokakuuta saakka. Tapahtuman tavoitteena on tukea kalastajien elinkeinoa. Markkinoille herkkujaan myymään tulee 30 kalastajaa, joista 15 on paikalla omalla veneellä (onko mitään ihanampaa kuin ostaa kalaherkkuja torilta suoraan kalastajan veneestä?).

Avajaispäivänä 1. lokakuuta markkinoilla palkitaan Vuoden maustekala ja Vuoden silakkayllätys. Paikalla on myös juhlateltta, jossa on monenlaista ohjelmaa: Anni Sinnemäen juhlapuhe, silakkaraati, lasten oma silakkaraati ja toritanssit. Ohjelmaa riittää myös muillekin päiville: Lyypekin laiturin teltoissa kisataan merieliövisaa, tutkitaan leviä ja ötököitä mikroskoopilla, suppaillaan virtuaalisesti ja opitaan Itämeren kaloista. Koko tapahtuman ohjelma löytyy netistä

Silakkamarkkinoita kunnioitetaan myös muin tavoin. Kauppatorin ravintola Vaelsassa tarjoillaan Silakkamarkkinoiden ajan silakkapizzaa, ja Sushibar + Winen listoille tuodaan tapahtuman ajaksi sinappisilakkanigiri. 

Stadin Silakkamarkkinat Helsingin Kauppatorilla 1.-6.10. klo 7-19 ja 7.10. klo 7-15. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi