Suosittu ravintola teki toimintaansa yhden muutoksen - lounasmyynti tuplaantui: “Tätä kannattaa kokeilla”

Suosittu lounasravintola Little Big Cafe käänsi vaikean tilanteen voitoksi perustamalla oman verkkokaupan.

Kuva: Little Big Cafe

Verkkokauppa.comin tiloissa Jätkäsaaressa vuodesta 2012 lähtien toimineen Little Big Cafen lounastoiminta kärsi viime keväänä monien muiden ravintoloiden tapaan asiakaskadosta. Yritys ei kuitenkaan jäänyt tuleen makaamaan, vaan päätti ryhtyä toimeen.

Idea omasta ruokaverkkokaupasta nousi heti alkuun esille ja verkkomyyntiä kokeiltiin ensimmäisen kerran huhtikuussa 2020. Kokeilu kannatti.

"Myimme kuuden päivän aikana yli tuplasti enemmän lounasannoksia kuin olisimme ehtineet lounaskahvilassamme myydä samassa ajassa. Se oli selkeä merkki meille, että tätä kannattaa kokeilla", Little Big Foodin ravintoloitsija JP Väisänen kommentoi uutta aluevaltausta.

Kuva: Little Big Cafe

Toisin kuin monet muut valmisruokia tarjoavat tahot, Little Big Food eroaa joukosta valmistamalla ruoat ainoastaan tilauksesta ja tarjoamalla suomalaisten suosikkiruokia myös puolen kilon pakkauksissa. Yhdestä pakkauksesta riittää siis syötävää useammallekin henkilölle.

Erilaisten lihapyöryköiden ja -pihvien sekä laatikkoruokien lisäksi myynnissä on myös ravintolasta tuttuja tuotteita, kuten leipiä, lounassalaatteja sekä leipomotuotteita. Vakioasiakkaat voivat siis tilata suosikkiherkkujansa nyt myös kotiin.

“Emme ole tehdas, vaan keittiö”

Ruokien reseptiikka suunnitellaan yhteistyössä Helsingin Sörnäisissä sijaitsevan Chef Wotkinsin kanssa. Raaka-aineissa suositaan kotimaista ja ne hankitaan lähituottajilta, kuten juuri Chef Wotkinsilta ja Kalatukku Erikssonilta.

“Ruoat tehdään vain tilauksesta ja toimitetaan asiakkaalle samana päivänä. Kokkaamme reilusti rehellistä ja parasta ruokaa. Emme ole tehdas vaan aito keittiö”, Väisänen kommentoi.

LUE MYÖS: Anton & Antonin Ruokakassi lupaa olla joka viikko "Lite Bättre" - City testasi huimaan suosioon nousseen palvelun

“Verkkokaupan toiminta tukeutuu samoihin arvoihin kuin lounaskahvilamme: kaikki ruoka on tuoretta, valmistettu laadukkaista raaka-aineista ja niin hyvää, että asiakkaat haluavat palata yhä uudelleen.”

Tällä hetkellä Little Big Cafe toimittaa tuotteita Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten alueelle.

Nouseva trendi

Little Big Foodin perustama verkkokauppa ei suinkaan ole ainoaa laatuaan, sillä monet muutkin ravintolat ovat kehittäneet verkkopalveluita liiketoimintansa turvaamiseksi.

Muun muassa Passion ravintoloitsija Jussi Hukkanen on perustanut oman ruokatilaus- ja kuljetuspalvelun Passio Deliveryn, jonka kautta asiakas voi tilata joko menukokonaisuuksia tai yksittäisiä annoksia aina pastoista ja risotoista pihveihin ja jälkiruokiin.

Passio Delivery kuljettaa ruokaa kotiin pääkaupunkiseudulla.
Passio Delivery kuljettaa ruokaa kotiin pääkaupunkiseudulla. Kuva: Passio

WAG Dinner Delivery kuljettaa puolestaan Sushibar+Winen sekä Storyn tuotteet luoksesi Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa.

Ravintolakoulu Perho on myös avannut oman verkkokaupan, jonka kautta on tilattavissa valikoima ravintolan noutomyyntituotteita sekä Perhon Panimon omaa olutta ja Perhon hunajaa.

House of Sandwitchen verkkokaupasta voit tilata sekä arkea helpottavia tuotteita että juhlaherkkuja kotiinkuljettuna.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi