Suuri ravintolaäänestys `08 - Oulu

Oulun parhaat ravintolat

Te, hyvät lukijat olette äänestäneet kaupungin parhaat ravintolat. Nyt selviävät nousukiidot ja mahalaskut. Samalla tulokset toimivat oppaana Oulun parhaimpiin ravintoloihin. Tervetuloa peremmälle!

Sanokaa juusto. Kuluman kiitelty henkilökunta hymy herkässä.
Sanokaa juusto. Kuluman kiitelty henkilökunta hymy herkässä.

Paras baari

 1. Kuluma
 2. Graali
 3. Gloria
 4. Leskinen
 5. PSK Kaupunni
 • Bubbling under: Lentävä Lautanen, Jumpru.

Kuluma vuolee kultaa

Café Kuluma on oululaisille pysyvä ihastus. Ja miksipä ei olisi.

Kulumasta löytyy mukava henkilökunta joka taitaa drinkkien tekemisen: drinkkilistaa ei ole, vaan baarimestari loihtii juoman asiakkaan toivomuksen mukaan.

“Pidämme drinkkihommat maanläheisenä, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että drinkeillä on kilpailukykyinen hinta oluisiin ja viineihin nähden. Lisäksi pyrimme hoitamaan tilaukset huolella riippumatta siitä, mitä tilataan”, Kuluman baarimestari Jani Rantaeilola sanoo.

Hanaolutvalikoimasta löytyy Karhua, Carlsbergiä, Urquelia, tummaa Velkoa ja Bass Palea. Pullovalikoima on kohtuullisen laaja niin oluen kuin siiderinkin osalta, ja se vaihtuu kuukausittain.

Tärkeä pointti Kuluman menestyksessä on kiireettömyyden tuntu: baarissa ei ole stressiä aiheuttavia elementtejä kuten urheilutuloksia huutavaa telkkaria tai kelloja. Musiikki vaihtelee Dimmu Borgirista Mikko Alataloon.

Ohjelmaa Kulumassa ei järjestetä: baari on ennen muuta seurusteluravintola, jossa voi jutella rauhassa vaikkapa seurapelien ja pienen suolaisen naposteltavan ääressä.

TJEU Täysjyväleivän päällä tarjoiltava kolmen juuston lajitelma punaviinin kera.

Café Kuluma, Kauppurienkatu 5.

Paras bailupaikka

 1. 45 Special
 2. Onnela
 3. Cabaret
 4. Amarillo
 5. Hevimesta
 • Bubbling under: Kantis.

45 on spesiaali

“Tuotamme sisältöä Oulun kulttuurielämään ja pyrimme olemaan pysyvä instanssi: trendipaikat tulevat ja menevät. Vuonna 2007 järjestettiin 260 bändi- tai dj-keikkaa, jossa esiintyy vieraileva artisti. Tavoitteemme ei ole vain kääriä rahoja: tuomme ihmisten tietoisuuteen myös uusia kykyjä,” Nelivitosen ravintoloitsija Ilpo Sulkala kommentoi.

Nelivitonen jatkaa hyväksi havaitulla linjalla. Remontti keskikerrokseen on suunnitteilla toukokuussa.

Onnela piti taas kakkossijansa.

“Oulun Onnelassa käy vuoden aikana 230 000 asiakasta, ja se on kolmen kovimman Onnelan joukossa. Cabaretin avaamisen jälkeen Onnelaa nuorennettiin. Nyt nuorempi väki on perinyt sen vanhemman väen siirtyessä Cabaretiin. Kaikki on mennyt niin kuin suunnittelinkin”, Sedu Koskinen kertoo.

TJEU Nelivitosen kellarikerros on klassikko.

45 Special, Saaristonkatu 12.

Paras ruoka

 1. Ravintola Pannu
 2. Amarillo
 3. Fransmanni
 4. Torero
 5. Ravintola Matala
 • Bubbling under: Istanbul, Oskarin kellari ja Olimpos.

Se Pannun taika

Pannu on keikkunut paras ruoka -listan kärkipäässä Cityn ravintolakyselyssä jo kymmenen vuotta. Siksipä pieni katsaus Pannun historiaan on paikallaan.

Pannu avattiin vuonna 1992 Pannupizza-nimellä. Kukaan ei ollut vielä silloin tehnyt Oulussa ”sitä oikeaa” pannupizzaa, joten uuden herkun lanseerauksesta haluttiin saada näyttävä. Se onnistui niin hyvin, että pizza on suositumpien myyntiartikkeleiden joukossa nykyäänkin.

2000-luvulle tultaessa nimen pizza-liite alkoi käydä taakaksi: Pannu oli kehittänyt à la carte -osastoaan 90-luvun puolivälistä, mutta paikka miellettiin edelleen vain pizzeriaksi. Niinpä Pannupizzasta tuli pelkkä Pannu vuonna 2001.

Pannu on uudistunut luontevasti tietyin väliajoin: 2000-luvun alussa suosiossa oli eksoottisten eläinlajien, kuten kengurun tai alligaattorin, maistelu; nykyään Pannu painottuu taas italialaiseen keittiöön.

“Emme ole sitoutuneet liikaa tyylisuuntiin. Teemme sitä, mikä meistä kulloinkin tuntuu haasteelliselta ja hyvältä, ja mistä itse pidämme. Pyrimme, että asiakkaat lähtevät meiltä niin sanotusti kantapäät hymyillen”, ravintoloitsija Sari-Helena Forsman kuittaa.

TJEU Tagliatelle al pollo, jossa käsityönä tehtyä pastaa.

Ravintola Pannu, Kauppurienkatu 12.

Paras kahvila

 1. Bisketti
 2. Coffee House
 3. Winger
 4. Kuluma
 5. Robert’s Coffee
 • Bubbling under: Kahavila Oulu, Kahvila Onni ja Café Saara.
  1. Cabaret Discotheque
  2. Gloria
  3. PSK Kaupunni
  4. Café Saara
  5. Marrakesh
  1. Cabaret
  2. Coffee House
  3. 45 Special
  4. Graali
  5. Gloria
  1. Kuluma
  2. Cabaret
  3. 45 Special
  4. Hevimesta
  5. Lentävä Lautanen
  • Bubbling under: Onnela, Otto K ja Hevimesta.
  • Bubbling under: Amarillo.
 • Bisketti piti pintansa

  Ouluun on syntynyt viime aikoina monta uutta kahvilaa Bisketin monopoliasemaa uhkaamaan. Kun viime vuonna Bisketti kahmi yksin lähes puolet kokonaisäänimäärästä, nyt eroa ensimmäisen ja toisen sijan välillä oli vain hiuksen hieno ero.

  “Ei voi sanoa, että uusien kahviloiden tuleminen olisi vaikuttanut asiakasmääräämme, meillä käy edelleen 1500-2500 asiakasta päivässä. Mitä nyt kiirehuiput ovat vähän tasaantuneet, mutta sitä olemme toivoneetkin”, lisätilasta kahvilaansa haaveileva ravintolapäällikkö Kimmo Kesälahti sanoo.

  Vaikka Bisketin korvapuusteista on jauhettu kyllästymiseen asti, niiden jauhamiseen ei ole kyllästytty: pulska pulla on edelleen talon suosituin tuote kaakaon kanssa nautittuna. Niitä ei ole tarkoitus pienentää tulevana vuonnakaan, lupaa Kesälahti.

  TJEU Kaupungin kuuluisin korvapuusti painaa lähes 300 grammaa.

  Bisketti, Kirkkokatu 8.

  Paras uusi

  Cabaret keräsi kiitoksia

  Cabaret Discotheque avattiin marraskuussa yli 22-vuotiaan yökerhokansan viikonloppuiloksi.

  “Emme huudelleet Cabaretista kauheasti ennakkoon, joten ihmiset eivät tienneet mitä odottaa. Cabaret oli asiakkaille positiivinen yllätys”, Sedu Koskinen toteaa.

  Cabaret miellyttikin teitä monella saralla: parhaan uuden ravintolan tittelin lisäksi voitto kilahti sisustuksesta. Diskoteekki sai myös ensimmäisen perintöprinsessan kruunun henkilökunnan suhteen, ja kolmanneksi se tuli parhaan bailumestan ominaisuudessa.

  Mitä uutta Cabaret sitten tarjoaa Oulun yökerhoelämälle?

  “Meillä on pöytävaraussysteemi, josta olemme saaneet kiitosta ja esitanssijat tunnelmaa nostattamassa. Siistit nuoret aikuiset ovat ottaneet Cabaretin omaksi paikakseen. Tällaista sisustustakaan ei löydä muualta Oulusta”, ravintolapäällikkö Janne Isopahkala kehuu.

  Sedu Koskinen kertoo upottaneensa sisustukseen miljoona euroa. 750 neliöisessä Cabaretissa on kaksi puolta, jossa toisessa soi vanhempi diskomusiikki ja toisella puolella mainstream. Vip-asiakkaille tiloista löytyy myös Club Royal, jonka kortilla voi ohittaa kätevästi rahvaan ja bailata omissa tiloissa.

  TJEU Cabaretissa on paitsi peilipalloja, myös peilipylväitä.

  Cabaret Discotheque, Torikatu 21-23

  Paras sisustus

  Coffari kelpasi

  Cabaretin sisustuksen lisäksi silmiänne miellytti myös reilu vuosi sitten entiselle läpikulkukäytävälle perustettu Coffee House. Kahvilan pelkistetty tyyli on SOK:n suunnittelijan Mira Saarelan käsialaa. Tilaa hallitsevat värit tummanruskea, tummanpunainen ja luonnonvalkoinen. Yleisilme on avara, mutta ei kolkko. Asiakaspaikkoja kahvilassa on sata, ja neliöitä 150.

  “Olemme saaneet kiitosta erityisesti siitä, että tänne on helppo tulla myös lastenvaunujen kanssa. Kahvilan lisäksi tämä toimii alkuillan drinkkipaikkana. Meillä on ollut myös esiintyjiä soittamassa akustista musiikkia”, ravintolapäällikkö Hanna Limingoja kertoo.

  Coffee House nappasi hopeaa myös paras kahvila -äänestyksessä. Viime vuonna se oli neljäs. Jokohan ensi vuonna Bisketin tauoton voittoputki katkeaa Coffee Housen voittoon?

  TJEU Kaksi sisäänkäyntiä, yksi Isokadulle ja toinen Kirkkokadulle.

  Coffee House, Pakkahuoneenkatu 16.

  Paras henkilökunta

  Persoonat esiin

  Asiakaspalvelun ei odoteta olevan väkisin väännettyä kestohymyä, vaan ihmisten välistä vuorovaikutusta. Persoonallisella palvelulla pärjää.

  “On tultava toimeen paitsi asiakkaiden, myös työkavereiden kanssa. Huono ilmapiiri näkyy ulospäin”, Kuluman Jani Rantaeilola sanoo.

  Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin.

  TJEU Kuluman drinkki ‘Tee jotain hyvää’.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi