Suvilahti TBA taipuu monenlaisiin tapahtumiin ja tarjoaa myös lounasta – ruokahävikkiä torjutaan afterworkeilla

Suvilahti TBA välttää ruokahävikkiä myymällä yli jääneet lounasruoat vitosella.

Suvilahti TBA:n Mikko Vehmas (keskellä) ja Mikko Hultman (oik.) haluavat kehittää Suvilahtea entistäkin monipuolisemmaksi kulttuurikeskittymäksi. Taustalla Sami Yaffa valmistautuu Pelle Miljoona Oy:n loppuunmyydylle keikalle.
Suvilahti TBA:n Mikko Vehmas (keskellä) ja Mikko Hultman (oik.) haluavat kehittää Suvilahtea entistäkin monipuolisemmaksi kulttuurikeskittymäksi. Taustalla Sami Yaffa valmistautuu Pelle Miljoona Oy:n loppuunmyydylle keikalle. Kuva: Suvilahti TBA

Suvilahden sydämessä entisen ravintola Lämmön tiloissa on auennut uusi tapahtumaravintola Suvilahti TBA, joka toimii päivisin lounasravintolana ja iltaisin monipuolisena tapahtuma-areenana.

Tapahtumakalenteriin on jo buukattu monenlaista ohjelmaa aina viinitastingeista punkin ja räpin kautta Halloween-teemaiseen stand up -iltaan. Keikkakalenteri pyörähti rytinällä käyntiin Pelle Miljoona Oy:n alkuperäiskokoonpanon loppuunmyydyllä keikalla.

Suvilahti TBA:n taustalta löytyy joukko kokeneita ravintola- ja tapahtuma-alan konkareita: Majava-ravintoloistakin tutut Mikko Vehmas ja Kiira Kurppa, pitkän linjan musiikkivaikuttaja Mikko Hultman sekä ruokapuolesta vastaavat Tatu Korhonen ja Miku Rehn.

“Emme ole rajoittuneita mihinkään tiettyyn tapahtumatyyppiin tai genreen, olemme hyvin avoimia monenlaisille tapahtumille häistä hautajaisiin ja rockista räppiin.”, Vehmas sanoo.

Ravintolan sijainti keskellä Suvilahden vilkasta kulttuurikeskittymää tarjoaa upeat puitteet isommillekin tapahtumille sekä yhteistyöhön alueen muiden toimijoiden kanssa.

“Ajatuksena on hyödyntää myös piha-aluetta niinä aikoina, kun siellä ei ole festivaaleja ja olla yhteistyössä ravintoloitsijoina festivaalien aikana. Meillä on vahva tahtotila kehittää sitä koko aluetta vieläkin monimuotoisemmaksi ja aktiivisemmaksi, jos vaan mahdollista.”

Afterworkeilla ruokahävikkiä vastaan

Arkisin Suvilahti TBA:ssa on tarjolla runsaalla salaattipöydällä varustettu lounasbuffet, josta löytyy päivittäin vaihtuva kotiruokalounas sekä vegaaninen lämmin kasvisruoka.

Ravintolassa pyritään siihen, että ruokahävikkiä ei synny muuten kuin lautasjätteen muodossa.

“Jos kokit eivät ehdi tehdä kuorijätteestä kasvisliemikuutioita, niin ne ovat ainoat jotka päätyvät biojätteeseen, mutta muuten pyrimme välttämään ruokahävikkiä”, Vehmas kertoo.

Neljältä alkaa “resquelounas” samassa rakennuksessa toimivan Circon tiloissa, jonne Suvilahti TBA on avannut aulabaarin. Siellä lounasbuffetista yli jääneet ruoat myydään uloskantohintaan viidellä eurolla.

“Jos yleensä mennään työpäivän päätteeksi afterworkeille, niin meillä siihen kuuluu myös ruoka.”

Konsepti on osoittautunut toimivaksi ja asiakkaat ovat löytäneet hyvin paikalle.

“Ihmiset pääsee töistä, ottaa siinä vaikka lasin viiniä, pakkaa ruoan doggybagiin ja vie kotiin. Ei ole tarvinnut hirveästi biojäteastiaa täytellä.”

Suvilahti TBA tekee muutenkin Circon kanssa paljon yhteistyötä. Esimerkiksi Baltic Circle -teatterifestivaalin aikaan ohjelmaa on koko talossa – myös Suvilahti TBA:n puolella.

Suvilahti TBA, Kaasutehtaankatu 1, rakennus 8

Juttua korjattu 22.10. klo 16.21. Baltic Circle on teatterifestivaali, ei sirkusfestivaali.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi