SYÖ! Tampere: Tsekkaa tärpit Tampereen vegetarjontaan ja suuntaa SYÖmään!

Tampereen SYÖ!-viikoilta löytyy mukavasti myös kasvisannoksia.

Kumman festarileipä go vegan eli kaksi valkosipulileipää mausteisilla soijachorizomakkaroilla, Kumman omaa sinappia, kiinankaalia, pinaattia, chipotlemajoneesia ja guacamolea.
Kumman festarileipä go vegan eli kaksi valkosipulileipää mausteisilla soijachorizomakkaroilla, Kumman omaa sinappia, kiinankaalia, pinaattia, chipotlemajoneesia ja guacamolea. Kuva: Kumma Junk Bar & Lounge

SYÖ!-viikot ovat täällä taas, ja Tampere täyttyy tuttuun tapaan herkullisista SYÖ!-tarjouksista. Mukana on peräti 30 tamperelaisravintolaa, joista valtaosa tarjoaa kympillä myös kasvisannoksia.

Kokosimme tärpit Tampereen kasvistarjontaan.

Kumma Junk Bar & Lounge lyö pöytään vegaanisen festarileipänsä, eli rapsakat valkosipulileivät mausteisilla soijachorizomakkaroilla, guacamolella ja chipotlemajoneesilla. Tarjolla on myös Kumman yrttitäytteisiä ravioleja vuohenjuustolla ja ajvarilla maustetulla kermakastikkeella.

Ruby & Fellasin vegeannos Leprechaun’s daily greens pitää sisällään nyhtökauraa, paahdettua bataattia, inkivääri-pähkinägremolataa, paistettua lehtikaalia, uunitomaattia ja pikkelöityä porkkanaa.

Burgereita joka makuun

Public House Huurteen vegeburgerin välistä löytyy rapeaa halloumia, pico de galloa ja limeaiolia. Annos tarjoillaan tikkuperunoiden ja chipotledipin kera. Naughty brgr:ssa tarjolla on muhkea Aussie brgr friteeratulla tofulla, tulisella coleslaw’lla ja vegaanisella sataykastikkeella.

Public House Huurteen halloumiburger.
Public House Huurteen halloumiburger. Kuva: Public House Huurre

Burgerit maistuvat myös kaupungin kaikissa Pancho Villoissa. SYÖ-viikkojen ajan tarjolla on kahdella vegaanisella pihvillä ja vegejuustolla varustettu jättivegehampurilainen lisukkeineen. Burgerin kylkeen voi valita salaatin, talon ranskalaiset, bataattiranskalaiset, ristikkoperunat tai talon lohkoperunat.

Finlaysonin Classic American Dinerissa tarjouksessa on vegaaninen burgerateria falafelhampurilaisella ja ranskalaisilla. Koskikeskuksen Classic American Dinerissa puolestaan maistellaan kukkakaaliwingsejä valitsemallasi kastikkeella tai dipillä.

Pancho Villan jättivegehampurilaisessa on kaksi vegaanista pihviä.
Pancho Villan jättivegehampurilaisessa on kaksi vegaanista pihviä. Kuva: Pancho Villa

Bar IHKUssa herkutellaan hallounmiburgerilla, jossa itse leivotun briossin välissä on friteerattua halloumia, paahdettua valkosipulimajoa, tomaattia, punasipulia ja paholaisenhilloa.

Tacoja, falafelia ja vegekulhoja

Salsalladassa herkutellaan pehmeillä tacoilla. Vegetacojen täytteenä on karamellisoitua nyhtöhernettä, korianterisalsaa ja veganeesia eli vegaanista majoneesia. Annoksiin sisältyy kukka- ja parsakaalipoppareita ja vihersalaattia.

Guru's Kitchen & Barin mezeannokset tarjoillaan leivän ja salaatin kera.
Guru's Kitchen & Barin mezeannokset tarjoillaan leivän ja salaatin kera. Kuva: Guru's Kitchen & Bar

Guru’s Kitchen & Barissa tarjolla on kaksi kasvisannosta: falafelia ja halloumia sisältävä kasvismezelajitelma sekä vegaaninen meze härkäpapu-pinaattifalafeleilla ja seitanfrittereillä. Rouhea Ravintola Roast tarjoaa kympillä emännän vuohenjuustosalaatin kauden kasviksilla ja yrttiöljyllä.

Ensi kertaa SYÖ!-viikoilla mukana olevassa viinibistro Winebridgessä maistellaan kasvisannoksena falafel-couscoussalaattia.

Winebridgen falafelannoksessa on kauden kasviksia.
Winebridgen falafelannoksessa on kauden kasviksia. Kuva: Winebridge

Scandic Tampere Cityn ravintola Be Calm & Buzz On tarjoaa kympillä vegaanisen Buzz Season bowlin, jossa on muun muassa grillattua portobellosientä, inkiväärikurkkua, mangoa ja sokeriherneitä.

Be Calm & Buzz Onin Buzz Season Bowl.
Be Calm & Buzz Onin Buzz Season Bowl. Kuva: Be Calm & Buzz On

Myös Ratinan ja Stockmannin Hanko Sushissa herkutellaan kulhoannoksilla. Vegekulhossa marinoitu Jalotofu saa seurakseen avokadoa, kurkkua, edamamepapuja, punasipulia ja inkivääriä herkullisilla kastikkeilla. Kulhojen riisin voi korvata raikkaalla Goma-kaalilla.

Makumatkalle Aasiaan

Hämeenkadun Luckiefun’sissa kympillä pääsee nauttimaan koko buffetin antimista. Tarjolla on monipuolinen valikoima susheja ja lämpimiä ruokia, joiden joukossa on myös kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.

Katmandussa kympin vegeannoksena on Malai kofta, eli friteerattuja cashewpähkinä-tuorejuustopyöryköitä täyteläisessä curry-kermakastikkeessa.

Món Việt tekee annoksensa pyynnöstä myös vegaanisena.
Món Việt tekee annoksensa pyynnöstä myös vegaanisena. Kuva: Món Việt

Ravintola Món Việtissä kympin tarjouksessa on perinteinen vietnamilainen keitto sekä nuudelisalaatti, joista molemmista on saatavilla myös tofulla höystetty vegaaninen versio. Myös Thai Street Foodissa phad thai ja muut tarjousannokset ovat saatavilla pyydettäessä vegaanisina.

Tarjoukset voimassa SYÖ!-viikkojen ajan 4.–17.10.2019. Tsekkaa kaikki SYÖ!-viikkojen tarjoukset ja joinaa Voitolla SYÖhön Facebookissa!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi