Syömään terassille? Listasimme pääkaupunkiseudun houkuttelevimmat vaihtoehdot

Terasseilla nautitaan tänä kesänä myös hyvästä ruoasta. Kokosimme terassikesän parhaat ruoka-annokset yhteen.

Terassikausi on nyt kuumimmillaan! Aurinkoisella säällä terasseille kannattaa lähteä nauttimaan muustakin kuin lämmöstä ja juomasta, sillä useat terassit tarjoavat kesäkansan iloksi myös herkullisia ruoka-annoksia.

Listasimme Cityn Terassioppaassa mukana olevien ravintoloiden herkullisimmat ruoka-annokset yhteen. Nappaa vinkit talteen ja lähde baanalle

PS. Olethan jo ottanut Terassioppaan haltuun?
 

23 x kesän parasta terassiruoka-annosta

Meritorppa

  • Missä: Kalastajatorpantie 1, Helsinki
  • Maista: Voissa haudutettua taimenta

Upeissa merimaisemissa sijaitsevan Meritorpan terassit tarjoavat upeat puitteet niin lounaalle, illalliselle kuin pienelle iltapalalle. Ravintolan keittiöstä vastaa Meritorppaan klassikkoravintola Savoyn keittiöstä siirtynyt Pauli Ojala, jonka loihtimat annokset kruunaavat kauniin kesäpäivän.

Takuuvarma valinta hetkeen kuin hetkeen on voissa haudutettu taimen - tässä annoksessa kaikki on kohdillaan!
 

Konttiravintola Morton

  • Missä: Ruoholahdenranta 8, Helsinki
  • Maista: Delaware Burger

Mortonissa burgerit on se juttu.
Mortonissa burgerit on se juttu. Kuva: Konttiravintola Morton

Viime vuoden marraskuussa Helsingin Ruoholahteen ovensa avanneen Konttiravintola Mortonin terassi on yksi tämän kesän herkullisimmista ruokakohteista. Tämän ympäri vuoden toimivan konttiravintolan terassilla nautitaan auringon lisäksi koko ruokalistan antimista - mutta etenkin ravintolan kuuluisista burgereista.

Mortonissa susoitaan paikallisia raaka-aineita, ja burgereiden välistä löytyykin mahtavia komponentteja aina karviaishillosta lipstikka-jogurttiin. Paikan suosituin burgeri, Delaware Burger, maistuu aina!
 

Junk y Vegan

  • Missä: Postikuja 2, Helsinki
  • Maista: All or nothing 

Helsingin ainoa täysin vegaaninen terassi, Junk y Vegan, kutsuu nauttimaan raikkaiden juomien lisäksi myös mahtavista ruoka-annoksistaan. Jos liikut terassilla isommalla porukalla, vegaanista “mättöruokaa” tarjoilevan ravintolan terassilla kannattaa tilata All or Nothing -annos, joka pitää sisällään sormisyötävää joka makuun. Annoksesta löytyy muun muassa kukkakaalisiipiä, nugetteja ja erilaisia kastikkeita.

Ravintola Kuu

  • Missä: Töölönkatu 27, Helsinki
  • Maista: Paahdettua kukkakaalia ja hernekrossia

Kuun kasvisannos on omiaan puistoterassilla nautittuna.
Kuun kasvisannos on omiaan puistoterassilla nautittuna. Kuva: Ravintola Kuu

Ravintola Kuun ihana puistomainen terassi on mitä mainioin kohde kesäiselle ruokailulle. Puistoterassin menusta löytyy ravintolan klassikkoannoksia, kuten erilaisia raikkaita salaatteja ja karitsapullia. Erinomainen valinta on paahdettua kukkakaalia ja hernekrossia sisältävä kasvisannos, jota syödessä voit aistia kesän niin lautasella kuin ilmassa.

Puistoterassilla järjestetään myös livemusiikki-iltoja!

Pub Ludvig

  • Missä: Ludviginkatu 1, Helsinki
  • Maista: Merten kuningas

Pub Ludvigissa päästään nauttimaan Espanjasta inspiroituneista tapasannoksista ja kesäisestä tunnelmasta El Cocinero Summer Terrace rantauduttua Ludviginkadulle. Kesäterassi on keittiömestari Matti Romppasen välimerellisiä makuja tarjoava pop up, joka siivittää sinut hetkessä aurinkorantojen kuumille kujille. Ruokaa on tarjolla keskiviikosta lauantaihin klo 15 alkaen.

Ruokalistalta takuuvarma valinta on “Merten kuningas”, paahdettua lohta ja valkosipulimajoneesia sisältävä raikas annos.
 

Ravintola Backas

  • Missä: Ylästöntie 28, Vantaa
  • Maista: Brunssi

Backaksen Olohuoneen terassilla ei jää nälkä.
Backaksen Olohuoneen terassilla ei jää nälkä. Kuva: Ravintola Backas

Vanhassa juurruttamossa sijaitseva Backaksen Olohuone ihanine kesäterasseineen kutsuu nauttimaan koko perheen voimin. Raikkaden juomien ohessa voit nautiskella terassilla myös pieniä suolaisia herkkuja, kuten bageleita ja piirakoita.

Backaksen terassille kannattaa suunnata etenkin sunnuntaisin, jolloin pöytiin katetaan herkullinen brunssi. Brunssi sisältää muun muassa ruokaisia salaatteja ja omenapaistosta, joka vie taatusti kielen mennessään.
 

Furu

Missä: Furuborginkatu 3, Helsinki
Maista: Slider

Ihanissa merimaisemissa sijaitsevan Furun terassilla voit nauttia niin aamupalaa, lounasta kuin illallista, mutta myös pieniä snack-annoksia. Ympäröivä luonto, vieno merituuli ja upeat maisemat ovatkin omiaan rauhallisesta terassihetkestä nauttimiseen.

Pieneen suolaisen nälkään City suosittelee maistamaan Furun slider eli “laituri” -annoksen, joka pitää sisällään niin särki-, karitsa- kuin grillijuustosliderin.
 

Mattolaituri

  • Missä: Ehrenströmintie 3 A, Helsinki
  • Maista: Poke Bowl

Maittolaiturilla voi herkutella myös makeilla leivoksilla.
Maittolaiturilla voi herkutella myös makeilla leivoksilla. Kuva: Mattolaituri

Vaikka Mattolaituri tunnetaankin enemmän laajasta juomavalikoimastaan, ei täälläkään tarvitse kärsiä nälästä. Mattolaiturilla on tarjolla päivittäin suolaisia ja makeita kahvilatuotteita, mutta tilattavissa on myös Hanko Sushin herkullisia bowleja ja lajitelmia.

Riisillä tai salaatilla, raikkailla kasviksilla sekä valitsemallasi täytteellä viimeistelty Poke Bowl on kesäruokaa parhaimmillaan!
 

Wanha Pehtoori

Missä: Laamannintie 17, Helsinki
Maista: Simpukoita

Haltialan tilalla sijaitseva Wanha Pehtoori tarjoaa erinomaisen viihtymispaikan koko perheelle, kaipasitpa sitten mukavaa kahvihetkeä kuin kunnon ateriaa juomineen. Wanhan Pehtoorin terassilla nautitaan nimittäin sekä suussa sulavista kahvilaherkuista, kuten kuuluisista munkeista, että ruokalistan antimista.

Ehdoton valinta kesäiselle ruokailulle on kookosliemessä haudutetut simpukat, jotka tarjoillaan lohkoperunoiden ja aiolin kanssa. Tämän aterian rinnalla maistuu totta kai Prosecco.
 

Linnankellarin terassi

  • Missä: Merikasarminkatu 1, Helsinki
  • Maista: Tomahawk-pihvi

Linnankellari on herkullinen kohde nälkäiselle terassikansalle.
Linnankellari on herkullinen kohde nälkäiselle terassikansalle. Kuva: Linnankellari

Tämä vanhan vankilan sisäpihalla sijaitseva upea kesäparatiisi on kokemisen arvoinen kohde myös hyvän ruoan ystäville. Ravintolan erikoisuus on hiiligrilli, jossa paistuu vaihtoehtoja niin lihan kuin kalan ystäville.

Linnankellarin terassilla huippuvalinta on ravintolan kuuluisa tomahawk-pihvi, joka suositellaan jakamaan useamman henkilön kesken. Tämä voi hyvinkin olla viisas valinta, silllä pihvien koot nimittäin vaihtelevat 900 grammasta 1300 grammaan. Sosiaalista syömistä kerrakseen!

Today’s

  • Missä: Itäkatu 1-5 B 81, Helsinki
  • Maista: Shawarma Chicken

Välimerellisiä herkkuja nautitaan Tallinaukiolla sijaitsevan Today’s-ravintolan terassilla. Aurinkoisella terassilla voit nauttia juomia ja ruokia laajalta listalta, josta jokainen löytää taatusti oman suosikkinsa. Mutta koska kyseessä on välimerellinen ravintola, kannattaa tässä ravintolassa tilata terassijuomien kylkeen esimerkiksi Shawarma Chicken -annos, joka sisältää libanolaisittain maustettua kanaa tsatsikin kera.
 

Deluxe Burger & Pizza

Missä: Iskoskuja 3, Vantaa
Maista: Pizza di Parma

Deluxe Burger & Pizzan terassilla on laaja Fat Lizard -valikoima.
Deluxe Burger & Pizzan terassilla on laaja Fat Lizard -valikoima. Kuva: Deluxe Burger & Pizza

Vantaan Myyrmannin kupeessa sijaitseva Deluxe Burger & Pizza on todellinen herkuttelijan kohde, sillä tälle terassille voit tilata ravintolan laajalti hehkutettuja ruoka-annoksia, kuten roomalaistyyppisiä rapeita lankkupizzoja tai voitokkaita burgereita.

Kesäiseen terassihetkeen sopii erinomaisesti parmankinkkua, tulista salamia, mozzarellaa ja basilikaa sisältävä Pizza di Parma. Jotta reunat eivät menisi hukkaan, voit napata kyytipojaksi myös reunojen piddaamisen tarkoitetun majoneesin.
 

Löyly

  • Missä: Hernesaarenranta 4, Helsinki
  • Maista: Jasperin kalakeitto

Löyly on todellisen terassieläjän unelma, sillä tässä paikassa auringosta nautitaan peräti kolmessa kerroksessa. Auringon ja raikkaiden juomien rinnalle voi tilata myös ruokaa herkullisesta kesämenusta, joka pitää sisällään klassikoita aina salaateista burgereihin ja pihveihin.

Mutta jos Löylyyn on kerran menossa, kannattaa lauatselle valita Jasper Pääkkösen nimikkoannos; Jasperin kalakeitto. Kalakeittoa on saatavilla myös neljälle hengelle sopiva kattilallinen.
 

Bistro Telakka

  • Missä: Vattuniemenranta 5, Helsinki
  • Maista: Seafood Platter

Bistro Telakassa maisemat ovat enemmän kuin kohdillaan.
Bistro Telakassa maisemat ovat enemmän kuin kohdillaan. Kuva: Bistro Telakka

Lauttasaaren Vattuniemenrannassa sijaitseva Bistro Telakka on oiva terassikohde kaikille merimaisemien ystäville. Sataman hulinaa ja kimmeltävää merta katsellessa voi nauttia hyvin myös annoksia ravintolan ruokalistalta. Bistroklassikoiden, salaattien ja naposteltavien lisäksi yksi erinomainen terassiruokavaihtoehto on runsas Platteri. Esimerkiksi hyvin jaettavaksi sopiva Seafood Platter pitää sisällään savulohta, vihersimpukoita, kuhachevicheä, rapuja, focacciaa, tsatsikia ja hummusta. Nam!
 

Naughty BRGR Sturenkatu

  • Missä: Sturenkatu 21, Helsinki
  • Maista: Thai Satay Tofu

Sturenkadun Naughty BRGR -ravintolasta löytyy ketjun laajin olut- ja juomavalikoima, jota kannattaa ehdottomasti lähteä testaamaan paikan aurinkoiselle terassille. Juomien rinnalla maistuu tietysti burgeri.

Mikä olisikaan parempi vaihtoehto kuuman kesäpäivän ateriaksi kuin tulista retikka-koriantericoleslaw'ta ja rapeaksi friteerattua inkiväärilime-tofua sisältävä Thai Satay Tofu. Tämä burgeri yhdessä aurinkoisen terassin ja kylmän juoman kanssa siivittävät sinut hetkessä lomalle.
 

Ravintola Båt

  • Missä: Hietalahdenranta 14, Helsinki
  • Maista: Brisket Sandwitch

Båtissa tarjolla on annoksia jokaiseen nälkään.
Båtissa tarjolla on annoksia jokaiseen nälkään. Kuva: Ravintola Båt

Hietalahdenrannasta löytyvä Ravintolalaiva Båt sopii kaikille - olitpa sitten maakrapu tai merikarhu. Maailman keittiöstä inspiraationsa ammentanut ruokalista tarjoaa kävijöille vaihtoehtoja niin pieneen-, isoon- kuin kevyeenkin nälkään.

Yksi erinomainen vaihtoehto on Brisket Sandwitch, jossa herkullisen maalaisleivän väliin on kasattu muun muassa häränrintaa, hapankaalia ja gruyere-juustoa.
 

Hummus Bar

  • Missä: Lapinlahdenkatu 9, Helsinki
  • Maista: Marinoidut herkkusienet

Hummus Barin terassilla aurinko paistaa koko päivän, joten tänne voit poiketa raikkaalle juomalle ja huikopalalle aina kun mielesi tekee nauttia auringosta ja rennosta tunnelma. Hummus Barissa pöytiin katetaan tietenkin hummusta erilaisten täytteiden, lisukkeiden ja pitaleivän kera. Erinomainen vaihtoehto kuuman kesäpäivän ateriaksi on hummus soijalla maustetun herkkusieni- sipulipaistoksen kera.
 

Deliroom Ukkohauki

  • Missä: Merituulentie 36, Espoo
  • Maista: Salaatti kanalla ja halloumilla

Deliroomin terassille on helppo poiketa.
Deliroomin terassille on helppo poiketa. Kuva: Deliroom Ukkohauki

Niittykummun metroaseman sisäpihalta löytyvä Deliroom Ukkohauki terasseineen tarjoaa oivan taukopaikan kaikille ohikulkeville. Juomien lisäksi terassilla voi nautiskella niin lounasta, pikkusyötävää kuin kunnon illallista. Kesäisen kevyt, mutta nälän hyvin poissa pitävä vaihtoehto on Deliroomin salaatti, jonka täytteen voi valita oman maun mukaan. Salaattipohjan päälle kasataan valintasi mukaan joko lohta ja aiolia, kanaa ja halloumia tai vuohenjuustoa.

Bar Loosister

  • Missä: Hämeentie 50, Helsinki
  • Maista: Wild Boar Burger

Kurvn ytimessä sijaitseva Bar Loosister aurinkoisine terasseineen on oiva kohde rentoon syömiseen. Terassille voit tilata juomien seuraksi niin burgereita, pizzoja, salaatteja kuin pientä sormisyötävää. Jos vatsaan mahtuu kunnon ateria, kannattaa Bar Loosisterissa laittaa ehdottomasti tilaukseen jokin hauskasti nimetyistä burgereista.

Herkullinen valinta on Wild Boar Burger, joka kätkee sisäänsä muun muassa nyhdettyä villisikaa ja chipotle-kastiketta. Tällaista makuelämystä ei ihan joka paikassa tule vastaan!
 

Allas Restaurants

  • Missä: Katajanokanlaituri 2A, Helsinki
  • Maista: Summer Bowl

Allas Sea Poolilla pääsee herkuttelemaan vaikkapa kesäisillä salaateilla.
Allas Sea Poolilla pääsee herkuttelemaan vaikkapa kesäisillä salaateilla. Kuva: Allas Restaurants

Altaalle voi lähteä viettämään kesäpäivää pitkän kaavan mukaan, sillä terassejä tässä paikassa on peräti kolmessa kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa herkutellaan kahvilan tuotteilla, toisessa kerroksessa puolestaan maistuvat bustroherkut. Kolmannen kerroksen Sky Bar on pyhitetty juomille.

Kesäpäivän valinta on raikas Summer Bowl, jossa herkullisten täytteiden, kuten kasvisten ja quinoan, päälle kasataan valintasi mukaan joko rapuja, kanaa tai falafeleja.
 

Manala

  • Missä: Dagmarinkatu 2
  • Maista: Paistettua maksaa

Manalan terassilla nautitaan muutakin kuin raikasta ulkoilmaa! Kattavalta juoma- ja ruokalistalta jokainen löytää taatusti oman suosikkinsa, olitpa sitten tullut terassille after workille tai etsimään rehtiä ruokaa. Jos haluat hemmotella itseäsi todellisella klassikolla, kannattaa ruokalistalta valita paistettua maksaa karamellisoidun sipulin kera. Tälle ruokalajille kannattaa todellakin antaa mahdollisuus!
 

Teurastamo

  • Missä: Työpajankatu 2
  • Maista: Jack Fruit Adobo

Teurastamolta löytyy ravintoloita ja annoksia jokaiseen makuun.
Teurastamolta löytyy ravintoloita ja annoksia jokaiseen makuun. Kuva: Teurastamo/Eetu Ahanen

Ihanan vehreä kesäparatiisi, Teurastamo, on paikka, jossa viihdyt vaikka koko päivän. Kun jano ja nälkä yllättävät, kannattaa parkkeerata itsensä Teurastamon terassille, jossa voi siemailla esimerkiksi tislaamon omaa lonkeroa. Ruokapuolesta huolta pitävät useat eri ravintolat, joiden herkkuja kannattaa lähteä maistamaan useampaankin otteeseen. Teurastamon ruokatarjontaan voi lähteä tutustumaan vaikkapa Taqueria Lopez ý Lopezista, jonka astetta eksoottisempi Jack Fruit Adobo hurmaa taatusti sinutkin.
 

Ravintola Töölö

  • Missä: Runeberginkatu 14-16
  • Maista: Halstrattu siika

Ravintolan Töölön hurmaavalla puistoterassilla voit nauttia niin sympaattisen lippakioskin kuin ravintola ala carte -listan herkkuja. Moneen tilanteeseen ja moneen hetkeen sopivalla terassilla kannattaa maistaa kesäisen ruokalistan antimista etenkin halstrattua siikaa, joka vie syöjänsä hetkessä kesälaitumille - olipa sitten lomalla tai et. Annoksen kyljessä maistuvat kesäkasvikset, murskattu peruna ja fenkolikastike.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:23

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi