Taas illallistetaan taivaan alla

Illallinen Helsingin taivaan alla tulee isompana kuin koskaan.

Illallisen voi kattaa esimerkiksi puistoon. Kuva vuoden 2014 illallisilta.
Illallisen voi kattaa esimerkiksi puistoon. Kuva vuoden 2014 illallisilta. Kuva: Venla Helenius / Yhteismaa

Torstaina 11. elokuuta saattaa kaupungilla törmätä illallispöytään lähes joka kadunkulmassa. Silloin vietetään Illallinen Helsingin taivaan alla -tapahtumaa, jolloin kaikilla on lupa kattaa valkoisella pöytäliinalla verhotut pöydät pihoihin, puistoihin, kaduille ja toreille - ja kutsua kaikki ystävät ja sukulaiset mukaan. 

Tapahtuman tarkoituksena on muistuttaa asukkaita siitä, että kaupunki on kaikkien yhteistä tilaa, ja meidän tulee käyttää sitä hauskasti, kauniisti ja vastuullisesti. Osallistumisen merkiksi illallispöydän pöytäliinan tulee olla valkoinen, ja tapahtuma tulee ilmoittaa palvelun kartalle. Mukaan saa kutsua oman porukan lisäksi vaikka naapurit ja tuntemattomatkin. Tähän asti helsinkiläiset ovat illallistaneet pääasiassa omissa porukoissaan, mutta tänä vuonna avoimia illallisia on enemmän.

"Esimerkiksi Capellan puistoteillä järjestetään kahden taloyhtiön yhteisillallinen, katajaharjulaisten asukeilla on yhteisillallinen ja Munkin kasvimaan viljelijät toivottavat munkinseutulaiset tervetulleiksi yhteiselle illalliselle Munkkivuoren kirkon pihalle", kertoo Tanja Jänicke, yksi tapahtuman tuottajista.

"Tämä on uusi, hauska ilmiö."

Vaikka tapahtuma painottuu Helsinkiin, löytyy illallisia muualtakin Suomesta. Virallisesti illallinen taivaan alla levittäytyy laajemmalti koko Suomeen ensi vuonna, satavuotiaan maamme kunniaksi. 

Illallinen taivaan alla 11.8. klo 18-22. Tapahtuman järjestää Yhteismaa ry, mukana myös Helsingin rakennusvirasto.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi