Taco Bell rynni Suomeen – listalla myös paikallinen erikoisuus

Taconsa voi täyttää nyhtökauralla toistaiseksi vain Suomen Taco Belleissä, tulevaisuudessa ehkä muuallakin.

Suomen ensimmäinen Taco Bell avataan 9. marraskuuta Helsingin keskustaan Kalevankadulle. 1960-luvulla perustettu tex mex -ketju avaa lähiviikkoina kaksi ravintolaa lisää pääkaupunkiseudulle: Selloon 16.11. ja Isoon Omenaan 23.11.

Taco Bell Bakersissa on kaksi kerrosta ja vajaa sata asiakaspaikkaa. Pöydissä on latauspistokkeet, jotta asiakkaiksi toivotut nuoret voisivat ladata älylaitteitaan, ja ilmainen wifi, jotta he viihtyisivät ravintolassa paremmin. Tarjolla on nachoja, tacoja, burritoja, quesadilloja, wrapeja ja sensellaisia, joihin voi itse valita täytteet ja tulisuusasteen.

Suomen ravintoloissa tarjolla on täytevaihtoehtona paikallinen ylpeys ja erikoisuus: nyhtökaura. Taco Bell Bakersissa toivotaan, että se tulisi tulevaisuudessa vaihtoehdoksi myös muihin ketjun ravintoloihin maailmalla.

Ketjun on Suomeen tuonut Restel. Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman kertoo lähettäneensä ensimmäisen sähköpostin Taco Bellin johdolle jo 2015. Ensin ei näyttänyt lupaavalta.

“Eiväthän he voineet Jenkeissä tietää, että me olemme ihan vakavasti otettava firma. Kun he sen tajusivat, alkoi tapahtua.”

Restel myy kaikki hotellinsa Scandicille, joten Restel keskittyy enstistä enemmän ravintolatoimintaan. Se toi muutama vuosi sitten Suomeen Burger Kingin ja nyt Taco Bellin, joita on tarkoitus avata vuoteen 2019 mennessä kymmenen kappaletta.

“Ensin pääkaupunkiseudulle, sitten ruvetaan katsomaan Tampereelle, Ouluun ja Turkuun. Tulossa on myös liikkuva Taco Bell, jotta pääsemme mukaan festareille ja tapahtumiin”, Backman kertoo.

Taco Bell Bakers on samassa kulmassa kuin Restelin Burger King ja O’Learys Bakers -ravintola. O’Learysista on itse asiassa pääsy suoraan Taco Belliin.

“Aamuviiteen saakka saa tacoja, ja syömään voi tulla suoraan Bakers Nightista. Tämä on hyvä yhdistelmä, väkevä viina ja tacot samassa talossa”, Backman vitsailee.

Taco Bellissäkin on anniskeluoikeudet, mutta Suomen alkoholilainsäädännön mukaisesti alkoholijuomia ei voi ostaa sieltä aamuyöllä. Ainakaan vielä.

Taco Bell Bakers, Kalevankatu 2.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi