Taidetta ja muotoilua kotiinkuljetuksella – Wolt mukana Helsinki Design Weekissä

Helsinki Design Weekin aikana voi tilata kotiin vaikkapa grafiikkaa.

Taiteilijat voivat ehdottaa teoksiaan mukaan kotiinkuljetukseen elokuun puoliväliin saakka.
Taiteilijat voivat ehdottaa teoksiaan mukaan kotiinkuljetukseen elokuun puoliväliin saakka. Kuva: Kimmo Metsäranta / Wolt

Wolt osallistuu Helsinki Design Weekiin kuljettamalla taideteoksia suoraan kotiovelle. Taiteilijat voivat ehdottaa mukaan omia teoksiaan, joiden joukosta tuomaristo valitsee kotiinkuljetettavat teokset.

Raati koostuu ruoka- ja design-maailman ansioituneista tekijöistä. Mukana on huippukokki ja taiteilija Kozeen Shiwan, kokki ja ruokastylisti Meri-Tuuli Väntsi, vuoden nuori suunnittelija 2016 ja luova johtaja Laura Väinölä sekä Facebookin luova johtaja Teemu Suviala.

Teos voi olla esimerkiksi grafiikkaa, kuvataidetta tai korumuotoilua. Ainoa kriteeri on, että se soveltuu kotiinkuljetukseen. Päivittäin vaihtuvat teokset myydään Wolt-sovelluksen kautta Helsingissä ja lähetit kuljettavat ne heti ostajille.

Muotoilija saa myydyistä teoksista hinnan kokonaisuudessaan itselleen. Tuomaristo valitsee ehdokkaiden joukosta myös kolme erityisen lupaavaa tekijää, jotka saavat Feeding Creativity Grant -apurahan, tuhat euroa kukin.

Projektin virallisina yhteistyökumppaneina ovat Helsinki Design Week ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Aalto Arts, jonka opiskelijoille on omistettu yksi päivä projektista.

”Design Delivered on raikas kunnianosoitus tuoreille muotoilualan kyvyille”, sanoo Aalto-yliopiston markkinointipäällikkö David Lewis.


“Suomi on täynnä laadukasta taidetta ja muotoilua. Haluamme tarjota helpon tavan viedä sitä lähelle ihmisiä”, sanoo Woltin design lead, co-founder Mika Matikainen.

Teoksia voi ehdottaa mukaan osoitteessa http://designdelivered.wolt.com. Haku on auki 14.8. asti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi