Taidetta ja sokkotreffejä modernin taiteen museossa

Espoon EMMA-museossa vietetään sinkkuiltaa taiteen, musiikin ja nykytanssin kera.

Kuva: Ella Tommila / EMMA

Taide ja deittailu yhdistyvät modernin taiteen museossa EMMA:ssa lokakuussa. Uudenlainen BigLove@Arts (lyhyemmin BLA) -konsepti on Näyttelykeskus WeeGeen ja EMMAN yhteistyö, jossa tahot juhlivat 10-vuotista taivaltaan.

BLA etsii vastauksia deittailumaailmaan liittyviin kysymyksiin, kuten onko sinkkubileet uhka vai mahdollisuus? Tai missä sinkkuna ollaan jos erilaiset deittailun applikaatiot ja nettideittailu on jo täysin nähty ja miltein unohdettu? Auttaako taide löytämään deittailuun uusia muotoja? Näiden kysymysten ja vastausten perusteella konsepti pyrkii luomaan uusia toiminnan malleja.

Tapahtumakonsepti tarjoaa vaihtoehtoisen deitti-illan virtuaalisen seurustelukulttuurin rinnalle tuomalla #Nykytreffit-illan taidemuseoon. Perjantaina 14. lokakuuta Espoon Tapiolassa ihastellaan Saastamoisen säätiön kokoelmaan perustuvaa Kosketus-nimistä näyttelyä. Ja samalla tietty tutustutaan uusiin ihmisiin. Tapahtuma herättää kiinnostavia taiteen tuomia puheenaiheita kiusallisen hiljaisuuden sijaan, joka tilanteen vallatessaan jäädyttäisi parin täysin.

Tapahtumaa juontaa Radio Helsingistä tuttu DJ Aleksi Pahkala ja sinkkubloggaaja Henriikka Rönkkönen aikoo liveblogata paikan päältä koko tapahtuman ajan. Illassa nähdään myös performanssiesitys nykytanssija Valtteri Raekalliolta. Mihin valo katoaa? -teos upottaa yleisön nykytanssin syvyyksiin. Illan pimetessä voi käydä sokkotreffeillä keltaisessa ellipsin muotoisessa Futuro-talossa ja samalla uppoutua Iida Niinin flirttaileviin folksäveliin.

Kaikella hauskalla on kuitenkin rajansa. Mukaan mahtuu 200 ensimmäistä ilmoittautujaa, joka tapahtuu #Nykytreffit-sivulla pienimuotoisen kyselyn kautta.

Nykytreffit Espoon modernin taiteen museo EMMA:ssa 14. lokakuuta kello 18-23.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi