Tällainen on maailman ensimmäinen Burger King -sauna

Mannerheimintien Burger Kingin pikaruokasauna avataan yleisölle tällä viikolla.

Saunan suunnittelija Teuvo Loman nauttii työnsä jäljestä.
Saunan suunnittelija Teuvo Loman nauttii työnsä jäljestä. Kuva: Restel Oy

Maailman ensimmäinen pikaruokasauna avattiin tänään Helsingissä, Mannerheimintien Burger Kingissä.

"Itse asiassa Tampereella on kuulemma joskus ollut nakkikioskisauna. Jos se lasketaan, tämä on maailman toinen pikaruokasauna", Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman kertoo löylynraikkaana juuri saunaa testattuaan. 

"Hyvin toimii ja lämmintä on", Backman kertoo ylpeänä hymyillen.

Burger King -saunan ensimmäiset löylyt lyötiin tänään tiistaina, ja omiin kokouksiin tai juhliin saunaa voi varata ensi lauantaista 7. marraskuuta alkaen. Arki-illan löylyt maksavat 250 euroa, viikonloppusauna 300 euroa. Hintaan kuuluu kolme tuntia saunomista, pyyhkeet ja mielin määrin telkkari- ja pleikkariviihdettä saunatiloissa. Ruoat ja juomat maksetaan erikseen. 

Saunavarauksen voi tehdä Restelin sivuilla. Saunaan mahtuu noin 15 henkilöä, ja tiloista löytyy myös kokousvälineet. Löylytellä saa aina kello 24 saakka. 

Lähes kaksi vuotta sitten avatun Burger King -ravintolan kellarissa jo olemassa ollut, toimettomana seissyt sauna on ennen avajaisiaan kokenut muodonmuutosremontin. Saunan ulkoasun takana on tunnettu sisustussuunnittelija Teuvo Loman.

"Ajattelin ensin, että tämän on oltava vitsi. Idea on niin hullu, että pakkohan minun oli se tehdä", Loman hehkuttaa. 

Saunan lauteet on maalattu Burger Kingin kirkkain värein lämpöä kestävällä saunavahalla, ja kiuas on moderni valkoisine kivineen. Saunan sisällä on seinään upotettu televisio, jotta ohjelmaa tai matsia voisi seurata myös lauteilta käsin. Pesuhuone on tilava ja pukuhuone siisti. Ruokailuun ja seurusteluun sopiva lounge-tila sisustettiin hampurilaisravintoloista tutuilla kalusteilla. 

"Ainoa, mikä jäi toteuttamatta, oli ruoka- ja juomaputki suoraan saunaan", Loman vitsailee. 

Ruoat ja juomat tilataan tarjoilijalta, mutta tulevaisuudessa tilaukset on tarkoitus tehdä suoraan keittiöön tablettien avulla. 

"Me Burger Kingissä emme halua jäädä normaaliin. Haluamme muuttaa, yllättää ja rellestää", muistuttaa Burger Kingin ketjujohtaja Mikko Mollberg

Yllättäviä pikaruokasaunoja ei ole luvassa lisää, mutta ensi vuoden alusta Helsinki-Tallinna -reittiä seilaavalle Tallink Starille avataan maailman ensimmäinen laivassa sijaitseva Burger King.

2 kommenttia

Europa4r

3.11.2015 17:31

Silja Europalla oli mäkki sen alkuaikoina.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

OlofPalme

30.9.2018 13:22

Tämä oli erittäin arvokas tieto

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi