Talous haltuun yhdistelylainan avulla

Oman taloudenhallinta helpottuu huomattavasti, kun yhdistät lainasi

Talous haltuun yhdistelylainalla
Talous haltuun yhdistelylainalla

Jos maksussa on useampi laina tai kulutusluotto, niistä saattaa kertyä maksettavaksi yllättävän paljon korkoja ja erilaisia lainanhoitokuluja. Myös oman talouden hallinta voi tuntua hankalalta, kun laskuja tulee useilta eri yrityksiltä.

Lainat on kuitenkin mahdollista yhdistää yhdistelylainan avulla. Kun lainojen kuukausittaiset kulut lasketaan yhteen, yhdistelylainalla voi säästää jopa satoja euroja vuositasolla. Kun useampi pieni laina yhdistetään yhdeksi suuremmaksi lainaksi, yksittäiset lainoista syntyvät maksut ja juoksevat kulut poistuvat. Yhdistelylainaa hakiessa laina kilpailutetaan, jolloin myös lainan korko saattaa laskea. Pankit antavat yhdistelylainalle helpommin edullisen koron, sillä yhdistelylaina on pankeille aina riskittömämpi kuin kulutusluotto tai muu kulutukseen tarkoitettu laina.

Lainan saa maksettua takaisin nopeammin: Kun pienemmät lainat maksetaan pois edullisemmalla yhdistelylainalla, kuukausittain kuluu vähemmän rahaa korkoihin ja muihin lainojen kuluihin. Sen ansiosta samalla rahalla, mikä lainojen lyhennyksiin on aiemmin mennyt, voi nyt lyhentää lainaa huomattavasti nopeammin. Vaihtoehtoisesti laina-ajan voi pitää samana, jolloin kuukausilyhennys pienenee ja rahaa jää enemmän muuhun elämiseen.

Miten yhdistelylainaa haetaan? Helpot ohjeet!

Yhdistelylainaa voi hakea, jos luottotiedot ovat kunnossa, on täysi-ikäinen ja tulot ovat säännölliset. Yhdistelylainan hakeminen on tehty helpoksi ja sen voi tehdä nopeasti netissä. Ensin kannattaa laskea yhteen kaikki vakuudettomat lainat ja muistaa laskea mukaan myös mahdolliset osamaksut ja luottokorttilaskut. Tämän jälkeen voi täyttää lainahakemuksen ja valita lainasummaksi äsken laskettu kokonaissumma. Kilpailutus tehdään hakijan puolesta ja lainatarjouksia saa yleensä jo minuuteissa. Kun paras tarjous on hyväksytty, rahat saapuvat tilille nopeasti. Nyt voidaan maksaa entiset kalliit lainat pois uudella, edullisemmalla lainalla.

Lainavertailu on täysin maksutonta. Hakemuksen lähettäminen ei vielä sido hakijaa mihinkään: tarjouksiin ja niiden ehtoihin voi tutustua rauhassa ja valita niistä itselle parhaan.

Kuinka paljon yhdistelylainan avulla voi säästää?

Yhdistelylaina auttaa säästämään rahaa usealla eri tavalla. Yksi ja ehkäpä tuntuvin säästö tulee alhaisemmasta korosta, jonka yhdistelylaina tarjoaa. Pienlainojen ja osamaksujen korko saattaa olla todella korkea, pahimmillaan jopa 20%. Yhdistelylainojen korot ovat huomattavasti alhaisempia. Yhdistelylainan korko riippuu pankista ja hakijan tilanteesta, mutta parhaimmillaan se voi olla jopa vain 4%.

Toinen etu on pienenevät kuukausikustannukset, sillä yhdistelylainan myötä hoidettavaksi jää enää vain yhden lainan korot ja muut juoksevat kulut. Myös siitä on hyötyä, että korkeakorkoisista lainoista pääsee nopeasti eroon ja maksettavaksi jää enää vain yksi matalakorkoinen laina. Tämä näkyy nopeasti myös kukkarossa.

Muita vinkkejä oman talouden hallintaan

Kun pienlainat ja kulutusluotot on pyyhitty maailmankartalta yhdistelylainan avulla, voi omaan talouteen tehdä myös muita muutoksia. Yksi toimiva tapa on tehdä itselleen budjetti, jolla rakentaa toimivan seurannan tuloille ja menoille. Jos menoista pitää karsia, kannattaa karsiminen aloittaa vapaa-ajasta. Esimerkiksi tarpeettomia suoratoistopalvelutilauksia voi peruuttaa ja poistaa hetkellisesti ruuan kotiinkuljetussovellukset puhelimesta ja kokkailla ruokaa itse. Näin on helppo vähentää rahan käyttämistä tarpeettomiin asioihin.

Kaupallinen yhteistyö axolaina.fi:n kanssa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi