Tämä on uusi Kaivohuone!

Vaniljaa ja valkeita päivänvarjoja!

"Niille ei voi väläyttääkään myöhästymisen mahdollisuutta", Kaivohuoneen uusi isäntä Sedu Koskinen sanoo rakennusmiehiinsä viitaten ja laskeutuu Vintiltä ravintolasalin laastipölyyn. Aikaa avajaisiin on yhdeksän vuorokautta eikä päätetyöntekijä osaa unta nähdä, että paikka on 210 tunnin päästä auki asiakkaille.

"Näin tässä aina käy. Miehet pystyvät uskomattomaan loppurutistukseen", Koskinen sanoo, ja häntä on uskottava. Tuo entinen rakennusyrittäjä, nykyinen ravintolamoguli, joka ajaa työmaalle Porsche Cayennella ja katsoo aikansa Rolexista, on ollut mukana remontin jokaisessa vaiheessa. Joka luulee Sedun polkaisevan yöravintoloitaan käyntiin vasemmalla jalalla, on pahasti väärässä. Koskisen kännykkä laulaa taukoamatta, silmät punottavat pölystä ja liian vähästä levosta. Se on Koskinen, joka vetää aamuyhdeksän työmaakokoukset. Se on Koskinen, joka on suunnitellut art deco -henkiset fasettihiotut peilit naisten wc-tiloihin.

Ja maaginen art deco on Kaivohuoneen uusi taikasana. Jos hyvin käy, Kaivohuone saa vihdoinkin ansaitsemansa ilmeen, sillä Koskinen on tehnyt kotiläksynsä. Hän kertoo suvereenisti vanhan rakennuksen historiasta, sen alkuaikojen noususta venäläisten ja keskieurooppalaisten suosimaksi kylpylän juhlatilaksi, jonka suosion kolera-epidemia romahdutti

"Haemme samaa henkeä, joka täällä on vallinnut 1800-luvun lopulla."

Ravintolasalin sisustuksessa on käytetty teeman nimissä tummaa tammipuuta, luonnonvalkoista ja vaniljaa. "Tähän tulee valkoiset nahkatuolit", Koskinen sanoo ja viittilöi entisen uima-altaan kohdalla näkymään siniselle merenlahdelle. Tilojen rytmityksessä Koskinen on luottanut kokemukseensa yöravintoloiden rakentamisessa.

"On oltava avaria tiloja ja intiimimpiä paikkoja, joissa ihmiset pakkautuvat yhteen."

Kaivohuoneen sisätiloihin on remontin myötä saatu lähes 200 asiakaspaikkaa lisää. Ravintolasta löytyy nyt peräti kolme vip-tilaa: puoliympyrän muotoinen terassi kivijalan päällä, alakerran vip-tila länsiseinällä ja yläkerran Vintti. Vipit tunnistetaan kasvoista tai vieraslistasta, ei muovista.

Nälkäisiä palvellaan sunnuntaibrunchilla ja buffet´lla, joka on katettu kello neljästä iltayhdeksään. Keittiötä johtaa Jyrki Sukula, joten odotukset seisovalle päivällispöydälle ovat korkealla. Sukulan startti on puhutteleva: avajaisia juhlistetaan 1880-luvun menulla.

Kaivohuoneen ilmettä on kesäisin rasittanut vaatimaton terassi. Nyt alkaa uusi aika, Koskinen lupaa. Toden totta on pieni kulttuuriteko korvata terassin tummat mainosmarkiisit luonnonvaaleilla päivänvarjoilla. Lisäksi itäsivun pensaikon siistiminen avaa terassia kutsuvasti ohikulkijoille. Terassituopit ovat joidenkin ortodoksien harmiksi kestomuovia, vaikka terassin kiveys perusteleekin valinnan.

Kaivohuoneen remonttiin on kulunut kaksi miljoonaa euroa. Yksin tanssilattian äänentoisto imaisi vanhan miljoonan. Vaikka kokonaisinvestointi on suuri, ei se yllä lähellekään kaikkien aikojen helsinkiläistä kärkeä.

Kun Kaivohuoneen yleisökausi syyskuun lopussa päättyy, alkaa yksityistilaisuuksien sarja. Arvatkaa, missä City-lehti viettää Kaupungin Paras -juhliaan lokakuussa?

Ravintola Kaivohuone avaa 24.4.

Kas näin

  • Asiakaspaikkoja
    Sisällä: 750
    Terassilla: 400
  • Ikäraja
    Keskiviikkona ja perjantaina: K20
    Torstaina ja lauantaina: K24
    Terassi auki päivisin säävarauksella.
  • Baarit
    Sisällä: 6
    Terassilla: 1
  • Ruoka
    Maanantaista lauantaihin buffet klo 16–21. Noin 25 euroa.
    Sunnuntaisin brunch klo 12–16. Noin 25 euroa.
    Annoksia myös grillistä.
  • Muuta erikoista
    Kaupungin suurin hissipeilipallo (halkaisija 1 m).
    Esiintymislavalla baari.
    Lauantaisin Koffin
    päiväklubi.
    Terassilla dekoratiivinen uima-allas Pool Party -iltoina.
    Ravintolan historiasta julkaistaan kirja joulukuussa.
  • Olutindeksi
    0,4 litran tuoppi 5 euroa.
  • Omistajat
    Kaivohuone Oy:llä kymmenen vuoden vuokrasopimus. Kaivohuone Oy:n omistavat tasaosuuksin SK Ravintolat Oy ja Kassiopeia Oy.

11 kommenttia

igloo

23.4.2004 16:12

Propsit Sedulle ettei menny "raiskaan" Kaivoo.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jepajeee

24.4.2004 10:46

Ja luojankiitos siitä ei tullut pelkkä keski-ikäisten ruokaravintola kuten alussa oli tarkoitus.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Denger

24.4.2004 13:46

Olikos siellä tänään (24.4) yleisölle avoimet avajaiset? Kello 22.00 alkaen, liput 8€? Ei oo lehteä käsillä ja siellä oli ilmoitus...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

swaywithme

24.4.2004 20:27

Ja minkälaista musiikkia uudella Kaivolla soitetaan. Vai avataanko jälleen teineille uusi paikka, joita on Helsinki täynnä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Severixxx

25.4.2004 18:06

[LAINAUS]swaywithme kirjoitti 24.04.2004 klo 20:27:

Ja minkälaista musiikkia uudella Kaivolla soitetaan. Vai avataanko jälleen teineille uusi paikka, joita on Helsinki täynnä?[/LAINAUS]

Vähän ihmettelen tuota "teineille" suunnattujen paikkojen määrää, joka on mielestäsi suuri Helsingissä. Lähes kaikkiin paikkoihin on vähintään 20 vuoden ikäraja. Useisiin 22 tai 24.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lundi

26.4.2004 15:32

Usakltaako 40+ Kaivolle mennä, kun 18 -30v. on vallaneet kaikki Hki menomestat!
Mutta juuri 30-50 ikäluokka olisivat maksavia asiakkaita ja osaavat arvosta laatua!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ex-Vippi

27.4.2004 14:31

Ilmeisesti vanhat VIP-kortit eivät omistajan vaihdoksen jälkeen ole enää voimassa, koska jutussa sanotaan, että "Vipit tunnistetaan kasvoista tai vieraslistasta, ei muovista". Kelpaavatko jatkossa vipeiksi vain julkisuuden henkilöt eikä uskollisella asiakassuhteella ole niinkään merkitystä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ppppp

27.4.2004 15:02

[LAINAUS]Ex-Vippi kirjoitti 27.04.2004 klo 14:31:

"Vipit tunnistetaan kasvoista tai vieraslistasta, ei muovista". Kelpaavatko jatkossa vipeiksi vain julkisuuden henkilöt eikä uskollisella asiakassuhteella ole niinkään merkitystä.[/LAINAUS]

Eiköhän tuo kasvoista tunnistaminen koske juurikin vakiasiakkaita, eli ns "herrasmiehiä"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

IsoReiska

27.4.2004 18:20

Ai 40:set maksavia asiakkaita! Hah! Nihkeitä patuja, jotka käyvät ulkona korkeintaan pari kertaa kuussa, juovat viisikymppiä ja lähtevät kahdelta kotiin..

Ymmärrän kyllä sinällään huolen. Vanheneminen on ikävää. Kipeää tekee välillä itsellänikin katsella nuorempien menoa. Mutta, että kaikkia itseä 5 vuotta nuoreempia nimittää teineiksi (teens=13-19v)...

Se vaan on niin, että ravintoloissa käyvät pääasiassa 18-30 vuotiaat ja saa sinne 40, 50 ja 60:set tulla mutta silloin joutuu hyväksymään sen, että on vähän muita vanhempi..

Aina voi tietty tietty jättäytyä eläkkeelle ja mennä ennen aikojaan vanhainkotiin...

Kasvetaanx aikuisix ja lopetetaan vollottaminen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kamera

4.5.2004 17:03

sedu on tehny ison homman ja toivon joskus itsekin matkaavani helsinkiin ja juhlivani kaivohuoneella.onhan se niinkin että nuoret (18-kesäset) vetävät kotona niin kovia pohjia ettei ravintolassa sitten jakseta tai kyetä enää juomaan.tiedän tämän itsekin baarissa työskentelevänä.ei muuta kuin onnea sedun baarille ja terassilla tavataan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bargirl21

11.5.2004 17:11

Kaivo on hieno ja varmasti kesän ykkösmesta!

Onnittelut Sedulle taas onnistuneesta siirrosta!

Toivottavasti Tiikerille keksitään pian joku ratkaisu nyt kun se on alkanu mennä kahdelta kiinni...Älkää anna uljaan eläimen kitua!!
Lopettakaa se ansaitsemallaan kunnialla!!!
Vois jopa siirtää Tiikerin omalla nimellään toisiin tiloihin...Se olisi hienoa. Säilyisi sekin yöelämän jo ikoniksi kehittynyt paikka:)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi