Tämän takia munakokkelisi ei koskaan maistu samalta kuin ravintolassa

Moni meistä luulee osaavansa tehdä täydellisen munakokkelin, mutta unohtaa muutaman oleellisen seikan.

Oletko miettinyt, miksi ravintolassa munakokkeli sulaa suuhun, mutta kotona se saattaa muistuttaa ennemminkin kumia?

Salaisuus ei ole reseptissä, vaan tekniikassa. Lue lista asioista, jotka erottavat kotikokin ammattilaisista. Ja miten voit itse kuroa eron umpeen.

8 x vinkkiä ravintolatasoiseen munakokkeliin

1. Käytä tuoreita, huoneenlämpöisiä kananmunia

Ravintoloissa kananmunat säilytetään usein huoneenlämmössä, jotta ne ovat heti valmiita käyttöön, ja juuri siksi niiden rakenteesta tulee silkkinen ja tasainen.

Kotona taas rikot kylmät munat suoraan jääkaapista pannulle ja ihmettelet, miksi lopputulos muistuttaa kengänpohjaa.

2. Lisää aina happoa

Pieni määrä sitruunaa, etikkaa tai sherryä tekee ihmeitä! Happo avaa kananmunan proteiinit ja tekee rakenteesta kuohkean. 

Voin käytössä ei kannata säästellä.

3. Voita, voita, enemmän voita

Voita, kermaa, crème fraîchetä. Ravintoloissa näitä ei säästellä.

Kotona taas pelätään kolesterolia ja turvaudutaan oliiviöljyyn. Lopputulos? Terveellisempi ehkä, mutta valitettavasti myös tylsempi.

4. Reilusti suolaa oikeaan aikaan

Suola ei ole vain mauste, se on rakenteen salaisuus. Kun lisäät sen heti alkuun, proteiinit hyytyvät pehmeämmin ja lopputulos on mehevä.

Jos taas lisäät sen liian myöhään, peli on jo menetetty.

LUE MYÖS: Tämä moka pilaa muusin joka kerta – ja moni tekee sen tietämättään 

5. Kunnon vatkaus ja siivilöinti

Kokit eivät “riko pari munaa haarukalla”. He vatkaavat seoksen ilmavaksi ja siivilöivät sen, jotta yksikään klöntti ei pilaa koostumusta.

Lopputulos: täydellinen silkkisyys.

Maltti on valttia munakokkelia valmistettaessa.

6. Madalla lämpöä

Munakokkeli ei ole kiireisen valinta.

Ammattikokit sekoittavat kärsivällisesti pienellä lämmöllä, kun taas kotona levy on usein täysillä, koska “ei tässä koko päivää ole aikaa”.

7. Ei liikaa kerralla

Kun pannulle lisätään liikaa kananmunia, ne höyrystyvät ja kypsyvät epätasaisesti.

Kokki tekee monesti pienen erän kerrallaan, ja siksi lopputulos on täydellinen.

LUE MYÖS: Lisää tätä raaka-ainetta jauhelihakastikkeeseen – etkä enää palaa vanhaan!

8. Pysäytä kypsyminen ajoissa

Munakokkeli on oikeasti valmis silloin, kun se näyttää vielä hieman raalta. Kotona se monesti paistetaan “varmuuden vuoksi” liian kypsäksi.

Ota siis pannun pois liedeltä ajoissa.

 

Lähde: DailyMeal

Suosittelemme