Tapiolan Sandro avataan kesäkuussa

Espoo saa oman Sandron – ja iso terassin kesäksi.

Richard McCormickin ja Ville Relanderin uusi Sandro avataan Tapiolaan kauppakeskus Ainoan kylkeen 16. kesäkuuta. Tapiolan Sandro on kaksikon ensimmäinen Helsingin kantakaupungin ulkopuolinen Sandro-ravintola ja kuudes Hawaii-ravintolaperheen paikka.

Ensimmäinen mainetta niittänyt Sandro avattiin aikoinaan Kolmannelle Linjalle Kallioon, toinen Tehtaankadulle Eiraan. Viimeisin, kolmas avattiin joulukuussa Kampin viidennen kerroksen Kortteli-ravintolakeskittymään. Jokainen Sandro on uniikki ja erilainen, oman alueensa kortteliravintola, ja menut luodaan aina kyseiseen ravintolaan parhaiten sopiviksi.

Sandron menu on saanut inspiraationsa Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän keittiöistä. Ravintoloiden runsas lounas ja Helsingin parhaaksi valittu brunssi ovat muodostuneet jo käsitteeksi. Niitä tullaan tarjoamaan myös Tapiolassa. Listalta löytyy myös lasten suosikit ja iltamenua tähdittävät Sandro-klassikot, kuten tajine-padat, burgerit, raikkaat salaatit ja baklava. Lisäksi Tapiolan Sandrossa tullaan tarjoilemaan ostereita.

”Sandrojen tunnelmaa luonnehditaan usein kansainväliseksi ja energiaa positiiviseksi. Raaka-aineemme ovat kuitenkin pääasiassa paikallisia ja valmistamme kaiken alusta asti itse. Haluamme, että meille voi tulla tekemään duunia läppärillä, juomaan kupillisen kahvia, nauttimaan cocktaileja aurinkoterassilla tai syömään koko menun läpi. Tavoitteena on luoda vieraillemme aito hymy kasvoille ja iloinen pitkään elävä muisto. Itse fiilistelen aina eniten sitä, kun huomaan illan päätteeksi salissa suukon tai halauksen”, Richard McCormick kertoo.

Tapiola on ravintoloitsijakaksikon projekteista suurin ja kunnianhimoisin. Kauppakeskus Ainoan kylkeen avautuvan rakennuksen on suunnitellut palkittu Futudesign. Lähtökohtana on ollut puutarhakaupunkina tunnetun Tapiolan ainutlaatuisen arkkitehtuurin kunnioittaminen ja sen elävöittäminen. Ravintolan kustomoidut tuolit ovat kotimaisen Choicen käsialaa ja ne on Suomessa valmistettu.

”Olemme saaneet olla mukana luomassa Helsingistä yhä parempaa ruokakaupunkia, ja nyt on hienoa päästä tekemään samaa Espooseen. Espoota moni ei heti ajattele ravintolakuluttuurin näkövinkkelistä, mutta täällähän tulee jatkuvasti vastaan todellisia helmiä. Esimerkiksi saariravintola Gula Villan, järjettömän hienoin näkymin varusteltu Haikaranpesä Haukilahden vesitornissa ja vasta-avattu Blägä”, Relander sanoo.

Vaikka ravintola on kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä, se sijaitsee omassa rakennuksessaan. Suuret ikkunat ja iso terassialue antavat sille mukavaa kesätunnelmaa.

”Odotamme innoissamme kesänviettoa Sandro Tapiolan riippukeinuissa makoillen ja petanqueta terassilla pelaten. Saatamme haastaa jonkun jopa pingiksessä. Meiltä löytyy myös hiekkalaatikko perheen nuorimmille ja koirat ovat tietysti vip-vieraitamme”, Relander ja McCormick muistuttavat.

Royal Ravintoloiden, McCormickin ja Relanderin Hawaii-ravintoloihin kuuluvat muut ravintolat ovat Sandro Kallio, Sandro Eira, Sandro Kortteli, The Cock ja Holiday.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi