Taste of Helsinki -ravintolat on julkaistu: mukana uusi, kiinnostava pop up -konsepti

Kesäisessä gourmettapahtumassa on mukana koko joukko tuttuja ja uusia ravintoloita.

Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen kokoaa Taste of Helsinki -annoksia keskittyneesti.
Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen kokoaa Taste of Helsinki -annoksia keskittyneesti.

Helsingin kesän kiinnostavin kulinaristinen tapahtuma Taste of Helsinki järjestetään ensi kesänä jo kuudetta kertaa. Kansalaistori täytyy gourmetruoasta 15.–18. kesäkuuta, kun kymmenen tasokasta ravintolaa näyttää parastaan festivaalivieraille. 

Joka vuosi mukana on kymmenen ravintolaa, joista osa on ensikertalaisia ja osa vanhoja tuttuja. Lisäksi Taste of Helsingissä nautitaan tietenkin myös nesteytyksestä, kun kahvi-, viini-, olut- ja virvokepisteet tarjoilevat antimiaan. Tänä vuonna mukana on muun muassa André Clouet'n samppanjabaari ja Taste Spirit Pavillion, joka maistattaa festarivierailla suomalaisia tislaamojuomia. 

Mukana olevat ravintolat julkaistiin tänään, ja nyt tiedämme, että kesän tapahtumassa nähdään viime vuodesta tutut Bistro O Mat, Pastor, Toca ja Vuoden Ravintolan tittelin voittanut (ja ansainnut) Grön. Uusia tuttavuuksia tulee kolme Helsingistä: Passio, Savoy ja Shelter, ja Turusta tapahtumaan osallistuu Ludu sekä Virosta palkittu ravintola Noa. Edellä mainittujen ravintoloiden lisäksi Taste of Helsingissä maistellaan neljän kokin taidonnäytteitä pop up -ravintolassa, joka kulkee nimelä TuOHi. Pop up -ravintolassa on mukana kolme suomalaista ja yksi ulkomainen kokki, mutta yksityiskohdista vaietaan vielä toistaiseksi. 

"En voi kertoa paljoa, mutta paljastamme kyllä lisää lähempänä tapahtumaa. Kyseessä on villiyrtti-popup", kertoo keittiömestari Sasu Laukkonen, joka on konseptin takana. 

Jokainen ravintola tarjoaa tapahtumassa alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan ja nimikkoannoksen, joista vieraat saavat koota mieleisensä menun. Suurin osa annoksista maksaa 5–6 euroa. Ruoat maksetaan "markoilla", joita voi ostaa lippupaketin yhteydessä tai vaihtaa paikan päällä. Liput tulevat myyntiin perjantaina 7. huhtikuuta.

Taste Of on kansainvälinen tapahtumasarja, joka järjestetään kahdessakymmenessä kaupungissa ympäri maailmaa. Suomessa tapahtumaa järjestävät Mira ja Barry MacNamara.

Taste of Helsinki Kansalaistorilla 15.–18.6.2017. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi