Taste of Helsinki -ruokafestivaalin ravintolat julki

Kesäkuussa maistellaan taas huippuannoksia Kansalaistorilla.

Ravintola Tocan maitosuklaavanukas, kaakocrumble, minttujogurttisorbetti ja mansikkaa.
Ravintola Tocan maitosuklaavanukas, kaakocrumble, minttujogurttisorbetti ja mansikkaa.

Viides Taste of Helsinki -ruokafestivaali järjestetään 16.-19. kesäkuuta Helsingin Kansalaistorilla. Festari esittelee gourmetravintoloiden tarjontaa kohtuuhintaisina viipaleina niin, että kaikkea voi maistaa menemättä vararikkoon. 

Taste of -kaupunkeja on maailmalla yhteensä jo 20, mutta Helsinki on Pohjoismaiden ensimmäinen. Kansalaistorille kokoontuu kesällä kymmenen ravintolaa, joista jokainen tarjoaa alku-, pää- ja jälkiruoan sekä nimikkoannoksen. Kävijä saa koota eri ravintoloiden annoksista mieleisensä menun. Annokset maksavat pääasiassa 5-6 euroa. Annokset ostetaan markkapoleteilla, joita voi ostaa ennakkoon tai tapahtumassa valuuttakioskeista.

Taste of Helsingissä on tänä vuonna mukana viisi aiemmilta vuosilta tuttua ravintolaa ja viisi uutta. Joukossa on ensimmäistä kertaa ravintola myös ulkomailta - Tallinnassa mainetta niittänyt Restoran Ö. Tuttuja osallistujaravintoloita ovat Pastor, Sinne, Ask, Bistro o Mat sekä Muru. Uusia tulokkaita Tallinnan-vahvistuksen lisäksi ovat Kolmon3n, Toca, Grön sekä tamperelainen Hella & Huone. Ravintolat esitellään tapahtuman sivuilla

Taste of helsingissä ei tarvitse syödä kuivin suin. Mukana on myös viinipaviljonki, Aperol Bar, Sinebrychoffin House of Beers, samppanjabaari sekä Johan & Nyströmin kahvit.

Taste of Helsinki on jokaisen ruokafiilistelijän suosikkitapahtuma, eikä sitä kannata missata. Tänä vuonna kävijöiden toiveisiin vastataan pidentämällä aukioloaikoja iltaisin. Järjestäjät ovat ansaitusti innoissaan. 

"Kyse ei ole edes siitä, että tuomme 11 000 ihmistä yhteen hyvän ruoan äärelle. Kyse on siitä, että meillä on tärkeä rooli ravintoloiden esittelijänä ja tukijana. Taste of Helsinki on eräänlainen gourmet-teatteri", tapahtuman johtaja Barry MacNamara kertoo ylpeänä. 

Taste of Helsinki 16.-19.6. Kansalaistorilla.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi