
Ravintola Olon keittiöpäällikkö Mikko Pakola paljasti Food & Fun -festivaalin avajaistilaisuudessa käydyssä paneelikeskustelussa suosikkiraaka-aineensa.
Eikä nyt puhuta todellakaa mistään kalliista tai harvinaisesta herkusta.
“Kananmuna kuuluu ehdottomasti suosikkiraaka-aineideni joukkoon”, Michelin-ravintolan keittiöpäällikkö kertoo.
“Se on monikäyttöinen, ja toimii niin makeissa kuin suolaisissa ruoissa. Siitä saa loihdittua niin alku-, pää- kuin jälkiruokia”, Pakola perustelee.

Ravintola Olon tämän hetken menustakin voi löytää luomukananmunaa.
Palo uudistua elää vahvana
Luovuus ja uudistuminen on osa kokkien työtä, eikä se aina kohtaa asiakkaiden mieltymysten kanssa. Pakola myöntää asiakkaiden suosikkiannosten olevan juuri niitä, joita hänen tekisi mieli uudistaa.
“Jos asiakkaat sanovat, että joku annos on niin hyvä, että sitä ei saa ikinä poistaa listalta, sen juuri haluaisin vaihtaa ja tuoda tilalle jotain uutta” Pakola nauraa.
Ruokaa ei kuitenkaan tehdä itselle vaan asiakkaille, joten asiakkaiden ikisuosikit säilytetään monesti listoilla, olipa keittiötiimi mitä mieltä hyvänsä.





