Tätä raaka-ainetta Michelin-kokki rakastaa - ja se löytyy todennäköisesti sinunkin kotoa

Ravintola Olon keittiöpäällikön suosikki on arkinen mutta nerokas raaka-aine.

Mikko Pakola on työskennellyt Olon keittiöpäällikkönä kesäkuun alusta lähtien.
Mikko Pakola on työskennellyt Olon keittiöpäällikkönä kesäkuun alusta lähtien.

Ravintola Olon keittiöpäällikkö Mikko Pakola paljasti Food & Fun -festivaalin avajaistilaisuudessa käydyssä paneelikeskustelussa suosikkiraaka-aineensa.

Eikä nyt puhuta todellakaa mistään kalliista tai harvinaisesta herkusta.

“Kananmuna kuuluu ehdottomasti suosikkiraaka-aineideni joukkoon”, Michelin-ravintolan keittiöpäällikkö kertoo.

“Se on monikäyttöinen, ja toimii niin makeissa kuin suolaisissa ruoissa. Siitä saa loihdittua niin alku-, pää- kuin jälkiruokia”, Pakola perustelee.

Ravintola Olon tämän hetken menustakin voi löytää luomukananmunaa.

Palo uudistua elää vahvana

Luovuus ja uudistuminen on osa kokkien työtä, eikä se aina kohtaa asiakkaiden mieltymysten kanssa. Pakola myöntää asiakkaiden suosikkiannosten olevan juuri niitä, joita hänen tekisi mieli uudistaa.

“Jos asiakkaat sanovat, että joku annos on niin hyvä, että sitä ei saa ikinä poistaa listalta, sen juuri haluaisin vaihtaa ja tuoda tilalle jotain uutta” Pakola nauraa.

Ruokaa ei kuitenkaan tehdä itselle vaan asiakkaille, joten asiakkaiden ikisuosikit säilytetään monesti listoilla, olipa keittiötiimi mitä mieltä hyvänsä.