Täysin naurettava pellehyppyshow valtaa Uimastadionin

Jerobeam Salakyttä Teamin huippuhyppääjät tarjoavat todellista tykitystä vuosikymmenten pellekokemuksella.

Onko se lintu? Onko se lentokone? Ei – sehän on pelle!
Onko se lintu? Onko se lentokone? Ei – sehän on pelle! Kuva: Konsta Linkola/Liikuntavirasto

Keskiviikkona 10. elokuuta Helsingissä naurattaa uimastadionin huikea Täysin naurettava pellehyppyshow. Ai mikä pellehyppy? No tietysti sellainen, missä reilun tusinan verran aikuisia pukeutuu toinen toistaan isompiin ja värikkäämpiin housuihin ja heittäytyy hyppytornista uima-altaaseen mitä hurjemmilla tavoilla.

Shown takana on Jerobeam Salakyttä Team -pellehyppyryhmä, joka on viihdyttänyt yleisöjä molskahduksillaan jo vuosikymmenten ajan. Uimahyppyryhmä perustettiin vuonna 1958, ja nykyinen nimi joukkiolle vakiintui kolmisenkymmentä vuotta sitten. Nimi Jerobeam Salakyttä tulee joukon pitkäaikaisen johtajan Osmo Meskasen pellenimestä.

Hyppyjoukon nykyisen johtajan Markku Eklundin taival pellehyppääjänä alkoi 17-vuotiaana, juuri Jerobeam Salakytän show’ssa. Eklund, pellenimeltään Werneri Wetelä, oli kavereineen katsomassa hyppyshow’ta, ja joukko innostui näytöksestä sen verran, että hyppäsi ohjelman päätteeksi altaaseen vaatteineen kaikkineen. Kaverusten tullessa tohkeissaan seuraavaan esitykseen, Meskanen tunnisti pojat ja haastoi heidät saapumaan Tikkurilan uimahalliin tositoimiin.

“Siellä oli sitten pellehyppykoe. Viiden metrin tasanteen reunalle laitetiin tuoli takaperin ja siitä piti sitten tehdä pellehyppy. Siinä onnistuttiin, ja siitä se sitten lähti”, Eklund muistelee pellehyppyuransa alkua 32 vuotta sitten.

Pellet eivät tosiaankaan ole amatöörejä, vaan parinkymmenen jäsenen ryhmästä löytyy todella kovatasoisia urheilijoita. Noin puolella pelleistä on SM- tai EM-tason kokemusta uimahyppääjinä. Muilla on hyppytaustaa voimistelussa tai suksilla freestylessa.

Uimastadionilla luvassa on arviolta 75 ilmalentoa reilun tunnin kestävässä hyppyshow’ssa. Uimahyppyjen lisäksi odotettavissa on taattua klassista pelleilyä ja jopa vähän kuumottavaa kohellusta. Hyppääjien mukana altaaseen lentää ainakin palloja, suksia, tuoleja, polkupyöriä ja tikapuita. Monet tempuista ovat ajattomia pellehyppyklassikoita, ja pysyneet muuttumattomina vuodesta toiseen.

Viime vuosina Jerobeam Salakyttä Teamin hyppääjät ovat niittäneet mainetta myös maailmalla esiintymällä uima- ja sukelluskilpailuissa sekä tv-ohjelmissa. Heinäkuun lopussa ryhmän hyppääjä Werner Gröhn (pellenimi Mooses Totta) nappasi voiton kansainvälisessä Bellyflop- eli mahaplätsikisassa. Hyvän plätsin salaisuus on kuitenkin pitää huoli turvallisuudesta.

“Jotkut ovat niin notkeita, että saavat vatsan kaarelle, mikä vähän helpottaa osumaa. Tavallisesti alas tullaan raajat levällään, mutta ennen veteen tuloa koukistetaan toinen käsi ja jalka suojaamaan vartaloa ja rikkomaan veden pinta. Silloin voi tulla alas vaikka kympistä", Eklund kuvailee.

Älä siis missaa malliesimerkkejä maailmanluokan plätseistä uimastadionilla ensi keskiviikkona! Paikalle kannattaa tulla ajoissa, ennen pellejä nimittäin nähdään maajoukkuetason cheerleadereita, voimistelijoita ja voltteja, kun Voimistelu- ja urheiluseura Elise, Helsinki Athletics Cheerleaders ja Voimisteluseura Helsinki esiintyvät vauhdikkaissa näytöksissä.

Jerobeam Salakyttä Teamin täysin naurettava pellehyppyshow
Ke 10.8. klo 18, Uimastadion, Hammarskjöldintie 5.
Liput 5€, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. Ennakkoliput Uimastadionilta ja Kumpulan maauimalasta. Ennakkolipuilla katsomoon klo 17 alkaen. Voimistelu- ja urheiluseura Elise, Helsinki Athletics Cheerleaders ja Voimisteluseura Helsinki aloittavat klo 17.45.

Keskiviikkona 10.8. yleisöuinti Uimastadionilla päättyy altailla poikkeuksellisesti klo 17.30. Hyppyallas suljetaan klo 17.

3 kommenttia

gozamite

5.8.2016 05:11

Tämän porukan kansainvälistä kokemusta ei todellakaan ole syytä vähätellä kun esiintymisiä on ollut useissa eri tapahtumissa, näytöksissä ja tv-ohjelmissa USA:sta Etelä-Koreaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

anna aus helsinki

10.8.2016 22:22

Tuttu houkutteli paikalle. Jäin ihmettelemään ainoastaan lipun hintoja, 5€! Naurettavan vähän siitä upeasta, ihan oikeesti maailmanluokan käytöksestä, joka tänään koettiin. Oltiin ihan myytyjä! Lapset huusi kuorossa tulevansa ens vuonna uudestaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mutsisoli

6.5.2017 17:57

Oot tyhmä

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi