Teknopiknik, rollerdisco vai pomppulinna? Valkkaa oma suosikkisi Kallio Block Partyn ohjelmasta

Talkoovoimin rakentuva tapahtuma levittyy laajalle monipuolisella ohjelmatarjonnallaan. Huomio kiinnittyy entistä enemmän kasvavien kävijämäärien vuoksi siisteyteen sekä turvallisuuteen.

Näin rennosti kaduilla otettiin vuoden 2013 Kallio Block Partyissä.
Näin rennosti kaduilla otettiin vuoden 2013 Kallio Block Partyissä. Kuva: kallu/Flickr.com

Kallion ikioma ilmainen katujuhla Kallio Block Party (KPB) realisoituu kahdeksatta kertaa tulevana lauantaina. Ohjelma on vuosien varrella painottunut nouseviin kykyihin ja kiinnostaviin esiintyjiin. Aktiivisista kaupunkilaisista koostuvan järjestäjätaho Kallio-liikkeen mukaan huomio kiinnittyy entistä enemmän liikennejärjestelyihin ja siisteyteen, kun ihmisiä on odotettavissa jälleen tuhansia. Vessojen sijoittelu, turvallisuus ja rahoitus ovat olleet pääpainona järjestelyiden suunnittelussa. Kallio-liike ohjeistaa ja kannustaa osallistujia siivoamaan ja kierrättämään itse jätteensä.

Eritoten tapahtuman turvallisuuden varmistaminen on aiheuttanut harmaita hiuksia viime vuosina, sillä talkoolaisten määrä ei ole riittänyt. Kallio-liikkeestä kerrotaan, että tämän vuoden bileisiin on palkattu noin 40 järjestyksenvalvojaa, joista monet ovat olleet jo aikaisempina vuosina mukana työskentelemässä tapahtumassa. Poliisi sekä pelastuslaitos ovat luonnollisesti hyväksyneet tapahtuman turvallisuussuunnitelmat.

KBP 2018 ohjelmatärpit

Tapahtuma-alue kattaa Hakaniemenrannan torilta Merihakaan saakka.
Tapahtuma-alue kattaa Hakaniemenrannan torilta Merihakaan saakka. Kuva: Kallio-liike

KBP 2018 levittäytyy Hakaniemenrannan alueelle. Luvassa on laajan musiikkikattauksen lisäksi muun muassa rullaluisteludisco, valokuvanäyttely, katutanssia, esteetön sirkus ja lastenohjelmaa. Jatkot juhlitaan kolmessa osoitteessa: konemusadiggareille bileet löytyvät Merikerholta, soulia, funkia ja housea jorataan Väinö Kalliossa ja rokki rymisee Sir Oliverissa

Musiikki

Teknon ja konemusiikin faneille on luvassa nannaa Teknopiknikillä ja PTKYN's Shelterillä. Teknopiknikillä tampataan kahdeksan tunnin Open Air-bileet Viherniemen puistossa. Muun muassa DJ:t Antti Rasi ja Roberto Rodriguez vetävät muhevat settinsä. PTKYN's Shelter saattelee bilekansan teknon, discon ja housen pehmeään maailmaan.

Genrerajat laitetaan paskaksi Päätylavalla. Rock, punk ja rap kulkevat käsikynkkää kello kahdesta iltakymmeneen saakka. Illan sinetöi rap-yhtye Aarnikotkat dynaamisella lavashowllaan. Jos olet etsinyt uutta bändiä tai artistia, on Päätylavan tarjonta oiva tilaisuus tutustua tuoreisiin kykyihin.

YGSLiFE (You got Swag) Stage on kaikille oman elämänsä swäggereille. YGSLife on luova verkosto, joka perustuu “FROM local artists, FOR local artists, BY the local artists” -konseptiin. Lavalla nähdäänkin toinen toistaan katu-uskottavampia esiintyjiä. Muun muassa toukokuussa Erilainen-ep:n tiputtanut räppäri Hassan Maikal esiintyy kello 21.00.

Tanssi

Mikäli tanssijalkaa vipattaa lauantaina, KBP ei petä kovintakaan menijää. Comets Tanssilavalla järjestetään sekä Lindy Hop- että West Coast Swing -tanssiesityksiä ja -opetusta. 

Myös Saiffan Katutanssilavalla pääsee seuraamaan huipputason tanssiesityksiä ja laittamaan itse jalalla koreasti. Suomen kovimmat tanssijat ottavat mittaa toisistaan Saiffan Allstyles 1vs1-kisassa sekä Red Bull BC One Suomen karsinnoissa. Allstyles-skaba on avoin kaikille ja 100 euron palkinto odottaa kovinta tanssijaa. 

Jos näillä lavoilla ei vielä bileitä saa käyntiin, voi suunnata KBP Rollerdiscoon. 14-21 välisenä aikana rullaillaan menevän musiikin tahtiin. Luistimet ja suojat voi lainata ja ensikertalaiset saavat opetusta.

Mitä muuta?

Lasten KBP järjestetään kello 13-17 välisenä aikana. Koko perheen voimin voi kokea esteettömän sirkuksen, pomppia pomppulinnassa, testata taiteilijankykyjä taululle tai kadulle, puhaltaa jättimäisiä saippuakuplia, kilpailla hernepussien heittelyssä sekä herkutella hattaralla ja popcornilla.

Verstas247 rantautuu Hakaniemen rantaan. Mukaan kannattaakin ottaa t-paita, tyynyliina tai ostoskassi, sillä kaivonkannella painatetaan printti paitaan.

Helsinki Photo Festival esittelee pohjoismaista ja kansainvälistä valokuvaustaidetta. Festivaalissa yhdistyy luontaisesti moderni valokuvaustaide ja katunäyttely.

Koko kattavan ohjelmisto on ladattavissa vaikka omaan puhelimeen KBP:n nettisivuilla

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi