Telakkarannassa piileskelee mahtava hampurilaisterassi

Beerger yhdistää kaksi maailman ihaninta asiaa: käsityöläisoluet ja burgerit.

Kesäkuun alussa Helsingin Telakkarantaan avattiin kesäravintola, joka yhdistää kaksi sellaista asiaa, joiden suhteen monet meistä ovat intohimoisia: oluet ja hampparit. Beergerin takana ovat menestyksekäs katuruokakonsepti Street Gastro ja olutpanimo Ice Beaver.

Beerger kutsuu itseään nimellä craft beer & burger deck, ja sitä se todella onkin: yhdelle Helsingin aurinkoisimmista paikoista pystytetty valtava lavaterassi, johon on kannettu pöytiä ja tuoleja. Beerger on auki säävarauksella, sillä siinä ei ole minkäänlaista katosta. Tiski ja keittiö on rakennettu terden laidalle kontteihin. 

Burgerit (10,50-15 euroa) ovat simppeleitä, meheviä kokonaisuuksia, jotka sopivat sellaisenaan pieneen nälkään. (Toimittaja testasi Cheesy-hampparin, 11,50 euroa.) Jos vatsa oikein kurnii, kannattanee mukaan valita lisuke: peruna- ja bataattiranut maksavat 3,50 euroa kukin. Lihahamppareita on listalla neljä, ja jokainen on edellistä höystetympi. Kasvissyöjille on tarjolla kikherneversio, jonka saa halutessaan myös vegaanisena. Hampparit syödään rennosti ja ympäristöön sopivasti paperista käsin, joten harva selviää puhtaana ja tyylikkäänä koitoksesta. Oluet ovat suurelta osin Ice Beaverin tuotteita, mutta muutakin löytyy. Listalla on myös muutama viini ja cocktail. 

Beerger on uutta Helsinkiä parhaimmillaan: teollisuushenkinen telakkamiljöö ja raakapuiset terassipenkit ovat omiaan herättelemään kuvailuja, joissa mainitaan berliiniläishenkisyys. Eikä haittaa yhtään, että Telakkarantaan paistaa kauniisti oikeastaan koko päivän.

Kesä, olet ihana!

Beerger, Telakkaranta. Avoinna säävarauksella (n. klo 23.30 asti).

4 kommenttia

Taksilla

30.6.2017 10:22

Missä tämä Telakkaranta on? Helsingissä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

30.6.2017 11:04

Telakkaranta sijaitsee Helsingissä, kuten jutun alussa lukee.

Näsä

30.6.2017 12:36

Hei, Helsinki on hiukan isompi paikka kuin luulet, ei tuolla tiedolla vielä perille löydä. No ei se mitään, on niitä hampurilaispaikkoja ihan katuosoitteellakin löydettävissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tietäjä

30.6.2017 22:34

Google on keksitty

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi