Terveellistä pikaruokaa: täältä tulee sushiburrito

Helsinkiin avataan maaliskuussa sushiburritoravintola SOMA.

Kuva: Ravintola Soma / Facebook

"Istuimme italialaisessa ravintolassa lounaalla, kun huomasimme pitkän jonon ihmisiä kiemurtelevan pitkin katua. Pakko oli lähteä katsomaan mitä tuolla oikein tapahtuu", kertoo Sami Ateek, uuden ravintolan isärullaaja.

Tarinan tapahtumapaikkana on Soma-niminen alue San Franciscossa, ja siitä Fredalle maaliskuussa avattava ravintola on myös saanut nimensä. 

Kiemurteleva jono johdatti Ateekin ystävineen sushiburriton luokse. Päätettiin, että tämä ruoka on saatava myös Suomeen. 

Sushiburrito on meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin fuusio. Se on kädestä syötävä, raikas, terveellinen rulla - ikään kuin sushiravintoloista tuttu makirulla, mutta ennen viipaloimista. Sushiburritoissa sulautuvat yhteen Aasian ja Etelä-Amerikan ruokakulttuurit.

Suomeen sushiburritot on kehittänyt Top Chef -finalisti, päärullaaja Samu Koskinen. Kaikki kastikkeista lähtien valmistetaan omassa keittiössä. Soman sushiburrito kääritään aina asiakkaan edessä ja se rakentuu ilman puolivalmisteita. Se on värikäs, raikas ruoka, jonka koostumus on rapsakka, kun sitä puraisee. Se onkin sushiburriton juju – rapeus, tuoreus ja maku.

"Yksi omista suosikeistani on Bandit Alaska. Siihen tulee pintapaahdettua lohta, wasabimajoneesia, inkivääriguacamolea, tuorehernesalsaa, paahdettua sipulia, Romaine-salaattia, pikkeliretikkaa, ituja sekä sakevinegrettiä", kertoo Koskinen.

Soman sushiburritot ovat luontaisesti gluteenittomia ja maidottomia, ja ne sisältävät runsaasti tuoreita kasviksia. Valittavana ovat kala-, kasvis-, kana- ja liharullat. Listalta löytyy myös riisitön vaihtoehto. Ravintolasta saa myös itse valmistettuja raikkaita hedelmä- ja marjapohjaisia teejuomia.

Ravintola Soma, Fredrikinkatu 27. Avataan maaliskuussa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi