Testissä: Workshop Delicatessen, Punavuoren Pariisi

Punavuorelaisravintola henkii Pariisia, New Yorkia ja Barcelonaa yhtä aikaa.

Toukokuussa Kankurinkadulle vanhan leipomon tiloihin avattu Workshop Delicatessen on kuin matka brooklynilaisitalialaiseen herkkupuotiin. Tai ehkä kuitenkin Pariisiin - tai Barcelonaan. 

Pariisilaisen neobistron henkinen ravintola muistuttaa lattiasta kattoon sekä ranskalaista kortteliravintolaa että newyorkilaista delipuotia, ja sisustuskin on sen mukainen. Ruudullisesta lattiasta, eriparituoleista ja hyllyillä toisiinsa nojailevista kirjoista syntyy kotoisa ja kutsuva tunnelma. Sisustuksessa on kunnioitettu tiloissa ennen sijainnutta leipomoa.

Ravintolan edessä on aurinkoisina päivinä muutama istumapaikka, joihin voi helposti kuvitella istahtavansa lasilliselle tai lautaselle.

Palvelu on ripeää ja ystävällistä, ja tarjoilija suosittelee mielellään annoksia, joita kannattaa maistaa. Valitsemme tarjoilijan suosituksesta mozzarellaa artisokan kanssa, kukkakaalia vuohenjuuston kera, havailijaisen poke-lohisalaatin sekä rapeaa kanaa ja perunasalaattia. Alkujuoman kanssa maistelemme juustoja ja lihoja ja leikimme olevamme Keski-Euroopassa (se on täällä helppoa). Annokset tuodaan pöytään eri näköisillä ja kokoisilla lautasilla, jotka lisäävät mutkattomuuden tuntua.

Poke-lohisalaatti on raikas ja täyteläinen, ja kvinoa tuo siihen miellyttävää suutuntumaa. Kermainen bufala on pehmeä syötävä, ja jännittävää lisää siihen tuovat hampaissa ihanasti raksuvat mantelit. Kukkakaali jakaa mielipiteet - minusta se on loistavaa, etenkin vuohenjuuston kanssa, mutta seuralainen ei välitä siitä. Kana on sisältä mehevää, ulkoa rapeaa, ja pikantti chilimajoneesi tuo siihen kaivattua särmää. Tarjoilijan suosittelemat viinit täydentävät nautintoa.

Jälkiruoaksi maistamme pannacottaa ja tiramisua. Molemmat katoavat lautasilta, vaikkei kumpikaan muka olisi enää jaksanut syödä mitään.

Workshop Delicatessen on upea, tunnelmallinen paikka. Ravintolan haasteena on sen erikoinen sijainti. Vaikka se on mahtavalla paikalla korttelibistroksi, eivät ihmiset ole kunnolla vielä löytäneet sitä. Sinne kannattaa kuitenkin kävellä (keskustasta alle 10 minuuttia), sillä palkinto on moninkertaisesti sen arvoinen.

Workshop Delicatessen, Kankurinkatu 6.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi