Testissä: yllättävän ihana Viking Linen joulubuffet

Luulitko, että laivan ruokabuffet on kamala? Olit väärässä.

Kun ajattelet laivan buffetruokailua, mitä mietit? Toisiaan tuuppivia ihmisiä ja väljähtänyttä tarjoilua - vai notkuvaa herkkupöytää runsaine vaihtoehtoineen? 

Viking Linen uudistettu joulupöytä on loistava esimerkki jälkimmäisestä. Ahvenanmaalainen huippukokki, Strömsöstäkin tuttu Michael Björklund on tuonut valikoimaan koko liudan ahvenanmaalaisia ja ruotsalaisia joulumakuja. Runsas buffa pursuilee vaihtoehtoja, eikä takuulla jätä ketään kylmäksi. 

Kaloja on lähes kolmeakymmentä eri laatua: silliä, silakoita ja lohta löytyy erilaisissa kastikkeissa, savustettuna, haudutettuna ja paistettuna. Tarjolla on myös rapuja, mätiä ja kaviaaria - sekä virkistäviä yllätyksiä.

"Pöydästä löytyy savustettua simppua", Björklund kertoo villillä suomen ja ruotsin sekoituksella, ja heiluttaa sormia kuin tupakoisi, jotta savustaminen tulisi selväksi. 

"Koko Ahvenanmaa on simppujen ympäröimä, joten ajattelimme tehdä tilaa mereen. Ruokailijat syövät kalan täällä laivalla pois annos kerrallaan", hän vitsailee. 

Lihaakin on pöydässä runsaasti inkiväärimakkarasta ja joulumaustetuista ribseistä lihapulliin ja sylttyyn. Björklund suosittelee erityisesti tanskalaista maksapasteijaa, joka on vertaansa vailla. Kinkun lisukkeina on muutamaa eri sinappia, yksi niistä Björklundin oman Smakbyn-ravintolan keittiöstä. 

Kasvissyöjiäkään ei ole unohdettu. Laatikoiden lisäksi tarjolla on muun muassa marinoitua kukkakaalia, papusalaattia ja kvinoaa.

"Perinteisistä jouluruoista on vaikea tehdä kasvisversioita, sillä jouluun kuuluu paljon rasvaa, lihaa ja kalaa, mutta buffetissa on otettu myös kasvissyöjät huomioon", Björklund sanoo. 

Aterian päättävät tietenkin herkullinen juustovalikoima ja runsas jälkkäripöytä, johon kuuluu myös karkkibuffet. Laivalle syömään - City suosittelee lämpimästi!

Joulubuffet Viking Linen laivoilla 18.11.-26.12. 

1 kommentti

mirkku ja sen mies

29.10.2016 11:05

On oltu useesti. Vikingin parempi, kun Tallink. Ja paluumatkan äyriäiset on timanttia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi