Teurastamon uusi maistelutapahtuma Tastetober on makujen käsityöläisten juhlaa

Teurastamon tastingeissä perehdytään oluen, siiderin, viskien ja viinien saloihin.

Tastetoberissa maistellaan  juomia ja ruokia Oktoberfestin hengessä. Kuva Teurastamon joulumarkkinoilta.
Tastetoberissa maistellaan juomia ja ruokia Oktoberfestin hengessä. Kuva Teurastamon joulumarkkinoilta. Kuva: Eetu Ahanen / Teurastamo

Lokakuun toisena lauantaina Teurastamolla järjestetään aikuisille suunnattu ilmainen maistelutapahtuma Oktoberfestin hengessä.

Kellohallin ohjatuissa tastingeissa ja loungehenkisessä ilmaistapahtumassa tuotteitaan esittelevät muun muassa Fiskarsin ruukin käsityöläiset: panimo, tislaamo ja siiderintekijät. Ohjelmalavalla tapahtuman juontaja Anikó Lehtinen jututtaa juoma- ja ruoka-alan tekijöitä keskusteluissa ja paneeleissa.

Helsinki Distilling Companyn Tislaamolla on tarjolla tastingejä ja tislaamokierroksia. Tapahtuman maisteluteemassa ovat mukana ovat myös mm. B-Side Bar, Pizzala, Tukkutorin Kala ja Helsingin Kahvipaahtimo Cupping -tilaisuuksillaan. Festaritunnelmaa luo alueella kiertelevä trubaduuri H-P Siikasaari.

Teurastamo tunnetaan makujen keskuksena, joten myös ruoka on tapahtumassa vahvasti mukana. Alueen monien ravintoloiden teemaan viritettyjen menujen lisäksi luvassa on japanilaiskokki Joon Oun kuratoima Izakaya Bancho -pairing Dinner ”Menu Ippai”, jossa aasialainen ruoka ja pohjoismaiset oluet muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Nopeampaan maisteluun on tapahtumassa tarjolla maistelupaketteja, joissa päästään tutustumaan esimerkiksi amerikkalaisen viskin peruspilareihin, gineihin ja moniin muihin tuotteisiin kuten punaviineihin Henriikka Strömin punkkuhetkellä. Tastingit ja pairing -menut voi ostaa ennakkoon edullisesti osoitteesta tastingfinland.fi.

Tapahtumassa järjestetään myös Juha Sinisalon olutkoulu, jossa maistellaan erilaisia oluita ja opitaan oluen tekemisestä, eri tyyleistä ja muista perusasioista.

Tastetober 12.10.2019, Teurastamo

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi