Tiedostavat Helsinki Design Week -tärpit loppuviikolle

Kestävää pukeutumista, tulevaisuuden kaupunkisuunnittelua ja roskataidetta. Niistäkin on Helsinki Design Week tehty.

Kuva: Aino Huovio

Helsinki Design Week on paitsi muodin, muotoilun ja designin ykköstapahtuma, myös ympäristötietoisen, humanitäärisen ja eettisen kuluttajan kaupunkifestivaali. City kokosi loppuviikolle Design Week -tärpit, jotka herättävät tiedostavia ajatuksia.

Keskiviikko 9.9.

Roinalautta
Harakan saari. Esittely keskiviikkona kello 9-11.
Roinainstallaatio on Kaisaniemen rannasta sukellettavista roskista ulkoilmaan rakennettu teos. Installaation on rakentanut työryhmänsä kanssa taitelija Kristiina Tuura. Lautta aloitti matkansa Kaisaniemestä 3. syyskuuta ja on satamassa harakassa 7.-9. syyskuuta. Tapahtuma on osa kansainvälisen AWARE sukeltajayhteisön vapaaehtoista merienpuhdistustyötä. Harakasta roinalautta jatkaa matkaansa Hietalahden Sillilaiturille, josta se lopulta seilaa päämääräänsä Jätkäsaareen.. 

Torstai 10.9.

Kuratoitu vaatekaappi ja kestävät vaatevalinnat -keskustelutilaisuus
Arela Studio, Uudenmaankatu 26. Kello 18. 
Suomalainen vaatemerkki ja perheyritys Arela järjestää tiloissaan keskustelun kestävästä pukeutumisesta ja kirpputoritrendeistä. Miksi vaatekaapin kuratointi on muodissa? Mukana keskustelemassa ovat Jaana Beidler, Hannes Bengs, Kirsi Niinimäki, Kirsikka Simberg ja Maria Veitola.

Perjantai 11.9.

Kurkistuksia tulevaisuuden kaupunkitilaan -työpaja
L3 Muotoilumakasiini Stage, Tyynenmerenkatu 6. Kello 10.30-12. Liput 5-15 euroa. 

Miltä Kalasatamassa näyttää vuonna 2030? Kuljettavatko dronet lapsesi kouluun? Noudatko päivällisesi merenpohjan kauppahallista? Ovatko viheralueet vallanneet asuinalueesi katot ja seinät? Fiksu Kalasatama -hankkeen järjestämässä työpajassa visioidaan, miten paikallisuus, globaalit trendit ja älykkäät ratkaisut muuttavat tulevaisuuden kaupunkitilan käyttöä.

Lauantai 12.9.

Kiertotalous: mitä muutoksia designissa? -paneelikeskustelu
Arkadian kirjakauppa, Nervanderinkatu 11. Kello 16.
Kiertotalouteen siirtyminen designin kannalta vaatii uutta systeemiajattelua, tietotaitoa ja uudenlaista kyvykyyttä. Tuntevatko suunnittelijat kiertotalouden periaatteet? Kuinka hyvin he voivat työsssään löytää uusia konkreettisia mahdollisuuksia kiertotalousajattelusta? Panelisteina Arto O. Salonen, Riikka Suominen ja Anniina Nurmi.

Sunnuntai 13.9. 

Kävele Naiselle Ammatti -kävelytapahtuma
Alvar Aallon katu 5. Kello 11. 
Naisten Pankki kutsuu kaikki kehitysmaiden naisten toimeentulosta ja hyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneet mukaan kävelytapahtumaan. Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuma järjestetään tänä vuonna kuudetta kertaa. Tapahtuman avulla kerätään lahjoituksia tukemaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Valtakunnallisen tapahtuman tavoitteena on kerätä ilmoittautumisien yhteydessä lahjoituksia.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi