Tiukat ravintolarajoitukset kuumentavat tunteita - ravintoloitsijoiden väkevä kannanotto leviää somessa: “Faktat ovat selkeät”

Rajoitustoimien jatkumiseen kyllästyneet ravintoloitsijat julkaisivat avoimen kirjeen ministeri Krista Kiurulle.

“Rakas Krista Kiuru. Meidän on taas juteltava.”

Näillä sanoilla alkaa lukuisten suomalaisten huippuravintoloitsijoiden allekirjoittama kirje, jonka sanoma on yksiselitteinen. Tiukkoja rajoituksia olisi viimein aika lieventää.

Ripeyttä tarvitaan myös säädösten purkamisessa

Vaikka useita rajoituksia on kevään aikana lievennetty, ravintola-alalla tiukkaa linjaa jatketaan edelleen. Monilla paikkakunnilla ravintolat joutuvat edelleen laittamaan ovensa kiinni jo alkuillasta, vaikka tartunnat ovat vähentyneet selkeästi.

“Sanoitte aikanaan – tai itse asiassa mietinnöt ja säädökset sanovat - että rajoituksista on luovuttava heti, kun ne eivät ole välttämättömiä. Näin ei ole tehty”, kirjeessä todetaan.

Ravintoloitsijat kannustavat päättäjiä miettimään, että mitä jos ravintola ei olisikaan ongelma, vaan ratkaisu. Mitä jos tilanne onkin se, että valvotuissa tiloissa syöminen ja juominen olisikin parempi idea kuin puistoissa juhliminen?

 

Jos viidessä tiukimmin rajoitetussa maakunnassa anniskelu sallittaisiin iltakymmeneen, kirjeen mukaan tämä tarkoittaisi sitä, että 10 000 työntekijää voitaisiin kutsua heti takaisin töihin. Tämä merkitsisi monelle perheelle paljon.

“Faktat ovat selkeät. Haluammekin uskoa, että muutos tapahtuu nyt todella nopeasti; että suomalaisille saadaan parempi kesä. Toivomme, ettei kyse ole nyt periaatteesta. Eihän?”

Nimensä sosiaalisessa mediassa leviävään kannanottoon ovat kirjoittaneet yli kaksikymmentä ravintoloitsijaa, joiden joukossa ovat muun muassa huippukokit Sikke Sumari, Henri Alén, Jyrki Sukula, Kari Aihinen ja Helena Puolakka.

2 kommenttia

Vastuullisesti

1.6.2021 15:35

Hyvä ravintoloitsija! Muista sinä puolestasi se, että tilanne on edelleen kriittinen. Nyt ei pidä antaa koranalle sijaa rajoituksia liian nopeasti purkamalla. Mieluummin hieman tiukemmin kuin löysemmin. Oleellista ei ole se, että onko kysymys ravintolasta, museosta, kaupasta tai jostakin muusta tilasta. Korona voi levitä missä tahansa. On siis esimerkiksi varmistettava se, että kukaan ei ole kahta metriä lähempänä toista ihmista eikä yli 15 minuuttia kerrallaan ja sisätiloissa muistaa vielä käyttää maskia. Kun edes näitä helppoja perusasioita noudatetaan, voivat ravintolatkin toimia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SaraPepp

16.12.2021 01:25

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi