Torikorttelit houkuttelee Mantan lakittajia musalla, katuruoalla ja uusilla terasseilla

Bockin talon sisäpihalla Street Gastroa ja uutta terassia, Kiseleff uudistuu Bassoradion tahdissa. Bad Ass Brass Band rokkaa Bryggerin terassilla.

Helsingin Torikorttelit ilahduttaa kaupunkilaisia tarjoamalla jälleen pysyvän paikan katuruokatoimijalle. Kesällä 2013 Sofiankadulle parkkeerannut Street Gastro luo nyt vappuaatosta alkaen tunnelmaa Bockin talon sisäpihalla. Street Gastron katuruokavaunun seuraksi sisäpihalle avaa kesän ajaksi myös samppanja- ja cocktailbaari, ja tunnelmaa täydennetään musiikilla. Torikorttelien järjestämä maaliskuinen Streat Helsinki EATS -festivaali toi konkreettisella tavalla esiin kaupunkilaisten kiinnostuksen katuruokaa kohtaan.
 
"Haluamme katuruoan osaksi Torikorttelien arkea. Se on osa katuruokafestivaalin kaltaisia juhlia mutta korttelit, kadut ja sisäpihat on saatava ilahduttamaan kaupunkilaisia myös muina päivinä. Teemme työtä sen eteen, että saamme myös muita toimijoita tänne uuteen vanhaan kaupunkiin", Torikorttelien kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer kertoo.

Bock Terrace avaa vappuaattona

Bockin talo (myös Vanha Raatihuone) on yksi Helsingin Senaatintoria reunustavista rakennuksista. Talo sijaitsee Torikorttelien Leijona-korttelissa ja on korttelin vanhin rakennus. Vappuaatosta lähtien uudet tuulet puhaltavat Bockin sisäpihalla, kun kaupunkilaisten iloksi tarjolla on katuruokaa, juomaa ja musiikkia. Vappuaaton juhlat käynnistyvät klo 15.00.
 
Jatkossa Bock Terrace on avoinna torstaisin ja perjantaisin klo 16-22 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 13–22. Street Gastron katuruokaherkkuja pääsee maistelemaan torstaista sunnuntaihin klo 11–22.

Myös Bryggerin terassilla juhlitaan vappua

Helsingin ydinkeskustan suurin vapputraditio, Mantan pesu ja lakitus täyttää Torikorttelien ympäristön vappuaattona 30.4. Torikorttelit ravintoloineen, kahviloineen ja putiikkeineen tarjoavat lakitukseen valmistautuville ja sen jälkimaininkeihin ajanvietettä.

Bock Terracen avajaisjuhlia juhlitaan vappuaattona 30.4. klo 17.00 alkaen. Vappupäivänä terassibileet laajenevat myös panimoravintola Bryggerin terassille, jossa nautitaan Bad Ass Brass Bandin torvimusiikista klo 15.00 alkaen. Terassilla panimotuotteiden lisäksi tarjolla myös katuruokaa ja kellarin ruokasalissa vappulounasta kahdessa kattauksessa klo 12.00 ja 15.00.

Vappuna palvelevat myös alueen lukuisat muut ravintolat ja kahvilat.

Bassoradio raikaa ja Kiseleffin talo uudistuu

Torikortteleissa raikaa nyt oma radio. Bassoradion lähetykset starttasivat maaliskuun lopussa osoitteesta Unioninkatu 25. Radio tuo Torikortteleihin oman ainutlaatuisen tunnelmansa ja luvassa on myös monenlaista tapahtumaa ja tempausta.

Torikorttelit jatkaa muutenkin kehittymistään. Kiseleffin taloa valmistellaan parhaillaan uudistuksille ja Ravintola Savotan laajennustyöt ovat käynnissä. Sederholmin talon ja sen naapureiden muutostyöt alkavat heti vapun jälkeen, ja myös Kaupungintalon sisäpihalla jyllätään.

"Vedämme täällä huikeaa kehityshanketta, jossa pyritään kuuntelemaan kaupunkilaisten toiveita ja luomaan uutta henkeä Helsingin vanhaan kaupunkiin. Samaan aikaan kun yksi tila on rakennussuojien peitossa, toisessa tilassa on jo tarjolla jotakin aivan uutta. Muutostilassa oleva kaupunginosa tarjoaa paitsi upeat kehittämismahdollisuudet kivijalkayrittäjille niin jatkuvan löytöretken mahdollisuuden aivan lähinaapureillekin", Peggy Bauer toteaa.  

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi