Totta se on! Suomen ensimmäinen ostari on erinomainen ruokakohde - kätkee sisäänsä uniikkeja makuelämyksiä

Munkkivuoren ostarille kannattaa lähteä nauttimaan historian havinan lisäksi myös erinomaista sushia ja suussasulavia kakkuja.

Fazer Café tarjoaa hengähdystauon keskellä Munkkivuoren ostaria.
Fazer Café tarjoaa hengähdystauon keskellä Munkkivuoren ostaria. Kuva: Laura Matilainen

Legendaarisella Munkkivuoren ostarilla on takanaan pitkä historia Suomen ensimmäisestä, vuonna 1959 avanneesta ostoskeskuksesta tähän päivään.

Suojellussa rakennuksessa sijaitseva elinvoimainen ostari liikkeineen ja ravintoloineen on paikka, jonne kannattaa pysähtyä sekä fiilistelemään alueen ainutlaatuista tunnelmaa että nauttimaan upeista makuelämyksistä.

Makumatkalle Munkkivuoren ostarille

Karl Fazerin Konditoria palveli asiakkaita jo ostarin avaamisvuonna, ja Fazer Café Munkkivuori jatkaa omalta osaltaan tämän klassikkokahvilan perinnettä. Tähän kahvilaan voi lähteä nauttimaan pienestä luksushetkestä niin lounaan, iltapäiväkahvin kuin herkullisten leivosten äärelle. Fazer Café Munkkivuoressa arkisen murheet unohtuvat hetkessä.

Munkkivuoren Fazerilla on takanaan pitkät perinteet.
Munkkivuoren Fazerilla on takanaan pitkät perinteet. Kuva: Fazer

Toinen legendaarinen ruokakohde on aina 1980-luvulta vuoteen 2018 toimineen Kivitorppa-ravintolan paikalla sijaitseva Ristorante E’Milano. Hetken aikaa La Locanda -nimellä toiminut E’Milano on lämminhenkinen ja välimerellisten keittiöiden perinteitä noudattava ravintola, jonka ehdoton sydän on hiiligrilli. Hiiligrillissä paistettujen vartaiden lisäksi ravintola tarjoaa liekkipannulla paistettuja annoksia, ruukkuruokia, pastoja ja pizzoja.

Historian havinaa tuovat ravintolan seiniin jätetyt, Kivitorpan ajoilta peräisin olevat kivet.

E'Milanossa voit nauttia niin lounasta kuin illallista pidemmän kaavan mukaan.
E'Milanossa voit nauttia niin lounasta kuin illallista pidemmän kaavan mukaan. Kuva: E'Milano

Pienestä koostaan huolimatta vuodesta 2008 saakka toiminut Sushi-san tarjoaa makuja suurella sydämellä. Tripadvisorissa erinomaiset arvostelut saaneen ravintolan susheja kehutaan todella tuoreiksi ja laadukkaiksi - yhdeksi kaupungin parhaista. Sushi-sanissa on vain muutama asiakaspaikka, minkä vuoksi ravintola panostaakin toden teolla take away -tuotteisiinsa; kaikki mukaan otettavat pakkaukset ovat biohajoavia.

Pienessä Sushi-sanissa on sisällä vain kuusi asiakaspaikkaa.
Pienessä Sushi-sanissa on sisällä vain kuusi asiakaspaikkaa. Kuva: Laura Matilainen

Munkkivuoren uusin tulokas on ravintola, jolle alueella on todellakin ollut kysyntää. Kyseessä on Hemingway's-baari - munkkivuorelaisten uusi olohuone. Heinäkuun puolivälissä ovensa avannut Hemingway's toimii tilanteessa kuin tilanteessa: päivällä baariin voi pistäytyä nauttimaan kahveista ja vaikkapa päivän lehdestä. Iltaisin Hemingway'ssä viihdytään puolestaan ystävien seurassa kansainvälisestä olutvalikoimasta ja laadukkaista viineistä nauttien.

Hemingway's on ostarin uusin tulokas.
Hemingway's on ostarin uusin tulokas. Kuva: Laura Matilainen

Eikä kannata unohtaa myöskään monelle omasta lapsuudestaan ja nuoruudestaan tuttua Pizza Hutia, joka valloitti Suomen lähes 40 vuotta sitten vuonna 1987.

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:21

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi