Tsekkaa Suomen ravintoloiden parhaimmisto – Palace ja BasBas pöytävaraajien suosikit Helsingissä

TableOnline jakoi parhaille ravintoloille tunnustusta.

BasBasin tunnelma on omaa luokkaansa.
BasBasin tunnelma on omaa luokkaansa. Kuva: BasBas / Facebook

Pöytävarauspalvelu ja Cityn kumppani TableOnline.fi listasi Suomen parhaat ravintolat omasta mittavasta valikoimastaan. Yli 400 ravintolan joukosta löytyi 73 ravintolaa, jotka ovat saaneet vähintään 4,5/5 tähteä palvelun arvosteluissa. Suomalaisen ravintolakulttuurin kehitys näkyy siinä, että yhä useampi laadukas paikka tulee Helsingin ulkopuolelta. 

Tsekkaa koko lista: TableOnline suosittelee 2020

Helsingissä parhaiksi valikoituivat jokin aika sitten paluun tehnyt klassikko Palace sekä jatkuvasti erilaisten äänestysten ja arvioiden kärjessä keikkuva Baskeri & Basso.

"Toinen kerta ravintolassa ja paikka hurmasi jälleen upealla palvelulla, hyvällä ruoalla ja juomilla. En ole Helsingissä törmännyt yhtä hyvään tunnelmaan ja siihen, että asiakas on niin keskiössä. Kiire ei näy tarjoilijoissa, joita oli illan aikana useita pitämässä huolta asiakkaista", Kirsi kirjoittaa BasBasista TableOnlinessa.

"Paras ravintola Suomessa. Menu on loistava kokonaisuus. Palace käyttää laadukkaita ja arvokkaita raaka-aineita, tuoden niiden omat maut hienosti esille. Erityisesti perunarieska, ankanmaksa, langustiini ja kyyhky jäivät mieleen. On hienoa, että annokset viimeistellään pöydän vieressä", Aapo kiittää Palacea.

Tampereen parhaat arvostelut on kerännyt “rentoon pönötykseen” erikoistunut LiV sekä Cafe Pispala. Turussa kärkeen kiilasi Teatteriravintola Kivi sekä Karu Izakaya.

"Menuehdotuksen annokset olivat toinen toistaan herkullisempia, selkeän ja rehellisen makuisia ja kauniin näköisiä. Tarjoilija suositteli ja maistatti viinejä, nekin kaikki todella kiinnostavia nappiosumia, joiden valintaan omat taidot eivät todellakaan olisi riittäneet. Paikka oli näin pikkujouluaikaan täpötäynnä, ja silti tarjoilija sai luotua tunnelman kuin olisi ollut töissä vain juuri meitä varten, illan alusta loppuun saakka", Eeva arvostelee Tampereen LiViä.

"Aivan upea ja kiireetön palvelu. Parasta paistettua turskaa, mitä ole syönyt koskaan. Viinisuositukset oli myös erinomaiset. Kiva tapa aloittaa teatteri-ilta", Mikko kehuu Teatteriravintola Kiviä Turussa.

TableOnlinen listaus tarjoaa kiinnostavia kohteita maakuntamatkailuun. Oli kyseessä sitten hiihtoloma- tai festarireissu, kannattaa Suomen kiertämiseen yhdistää piipahdukset upeissa ravintoloissa.

Jyväskylässä laatua tarjoilee Figaro, Kuopiossa Kuzina Wine & Daily, Urban, Boka tai Panza KPO. Lappeenrannasta löytyy ravintola Kielo, Järvenpäästä Gastro Bar Sesonki, Seinäjoelta Juurella, Lappeenrannasta ravintola Wolkoff, Oulusta Hugo, Vaasasta Gustav Wasa, Lahdesta Bus Burger Salpakangas, Joensuusta ravintola Kielo ja Loviisasta Locale. Kaikki nimiä, jotka kannattaa painaa muistiin.

TableOnlinen arvostelut perustuvat todellisiin ravintolakäynteihin ja arvostelijat ovat usein ravintoloiden heavy-usereita, joten arvosteluiden laatu on korkea. Koska kyse on pöytävarauksiin keskittyneestä palvelusta, pois rajautuvat matalamman kynnyksen paikat, joissa pöytävarausta ei ole käytössä. Pöytävaraukset ovat viime aikoina kuitenkin osoittautuneet yhä useammalle ravintolalle tarpeelliseksi osaksi palvelua ravintolan profiilista riippumatta.

Tunnista tarrasta

Arvostelumenestystä keränneet ravintolat on helppo tunnistaa kaupungilla, sillä kaikki 73 yli 4,5 tähteä saaneista ravintoloista saavat ovitarran merkiksi menestyksestään. Vuonna 2020 TableOnline lähettää lisäksi kultaiset tarrat niille poikkeuksellisille mestoille, joiden arvosana on pysynyt korkealla kolme peräkkäistä vuotta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi