Turun Vegåniassa nautitaan kasvisruoasta, livemusasta ja erikoisoluista

Vegaaninen ravintolaviikko huipentuu viikonloppuna Vegånia katuruokafestareilla Turun Vanhalla Suurtorilla.

Vegånia kokoaa kasvisruoan ystävät yhteen.
Vegånia kokoaa kasvisruoan ystävät yhteen. Kuva: Adam Jaime / Unsplash

Turussa maistellaan toinen toistaan maukkaampia kasvisruokia, kun viikonloppuiseen katuruokatapahtumaan huipentuva Vegånia kokoaa yhteen yli 20 ravintolaa ja näytteilleasettajaa. Festaritunnelmaan voi virittäytyä jo etukäteen Vegånian ravintolaviikolla 30.7.–5.8.

Ravintolaviikon ajan vegaanisia menuja ja annoksia loihtivat Anniskelukahvila Tiirikkala, Gaggui Kaffela, M Kitchen & Café, Pinella Restaurant & Bar, Ravintola Fontti, Ravintola Gustavo, Ravintola Karu Izakaya, Ristorante Dennis, Roster Turku, Salaattiasema Turku ja Tårget mat & vin bar.

Päätapahtumassa Vegånian Ruokatorilla 3.–4.8. mukana ovat Cafe Ketunleipä, Crêpe Stop, Deligo Catering, Ho Dai, Kuori Food & Wine ja Roots Kitchen, Latte Cafe, Lucky Vegan, Ravintola Karu Izakaya, Ravintola Sanna, Ravintola & Pizzeria Tikitak, Ristorante Dennis, Roster Turku, Shams Falafelit, Sushigalleria Len’s, Turku Kahvilla, VG Wok, VoiVeljet, Wood & Fire Craft Pizza Company, Kaslink Aito, Silmusalaatti, Spiraaliperuna, Vegem ja Oikeutta eläimille.

Ruokatorilla maisteltavana on muun muassa puu-uuni-pizzaa, burgereita, sushia, falafeleja, artesaanisipsejä sekä suussasulavia vegaanisia jälkiruokia.

Vegånia lähestyy eettisesti ja ekologisesti tuotettua ruokaa ilon ja elämysten kautta.

“Haluamme tehdä vegaanisesta ruoasta helposti lähestyttävää ja kaikille maistuvaa. Ruokatori on kaikille avoin ja pääsymaksuton, jotta mahdollisimman moni voi kokea uusia makunautintoja", sanoo Vegånian vastaava tuottaja Suvi Kiukas.

Tapahtuma jatkaa myös viime vuonna alkanutta yhteistyötään Turun Panimofestivaalin TuPan kanssa. Vegånian vieraat pääsevät nauttimaan laajennetulla ruokailualueella vegaaniherkkujen kanssa pienpanimo-oluita ja -siidereitä. TuPa ja Vegånia järjestävät yhdessä myös tastingin, jossa olutasiantuntija Anikó Lehtinen johdattaa oluen ja ruoan yhdistämisen saloihin.

Tapahtumassa panostetaan tänä vuonna myös musiikkiin. Suurtorin viereisessä Porthanin puistossa esiintyvät Tuula Amberla, progressiivisen suomirockia veivaava Salaliitto, Mummin Kullat, Joana & Bossakopla, Iida Umpikuja, suomi-indiekomeetta M sekä rap-artisti LEHMÄ.

Vegånia, 3.–4.8 Turku 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi