Työvoimapula kärjistyi - ravintoloitsijalta paljon puhuva avunhuuto: "Unelma on vaakalaudalla"

Ravintola Pikku Hukan yrittää toivoo, että voisi avata suosikkiravintolan ovet vielä ensi viikollakin.

Kuva: Pikku Hukka

Ravintola-alan työntekijäpulasta on puhuttu jo pitkään, mutta näin kesän kynnyksellä tilanne näyttää kärjistyneen toden teolla. Pulaa on tällä hetkellä sekä vakituisista että kesätyöntekijöistä.

Kymmenien tuhansien työntekijöiden vaje

Duunitorin tilastojen mukaan tarjolla on tänä kesänä huomattavasti enemmän kesätyöpaikkoja kuin aiempina vuosina. Eniten avoimia työpaikkoja on tällä hetkellä juuri ravintola-ja matkailualalla, lähes 4700 avoimen työpaikan verran. Samaan aikaan Mara arvioi, että rajoitusten seurauksena 10 000–25 000 ravintola-alan työntekijää on siirtynyt muille aloille.

Yksi alan huutavan työvoimapulan kanssa kamppailevista on ravintola Pikku Hukan yrittäjä Hanna Paksula, jonka julkaisemalla avunhuudolla on konkreettinen tavoite - saada ravintolan ovet avattua vielä ensi viikollakin.

Korttelibistro Pikku Hukka on löytänyt tiensä asiakkaiden sydämiin.
Korttelibistro Pikku Hukka on löytänyt tiensä asiakkaiden sydämiin. Kuva: Pikku Hukka

“Vaakalaudalla on juuri nyt paitsi elinkeinoni, myös pitkäaikainen unelmani ja monen asiakkaan rakastama korttelibistroni”, Paksula kirjoittaa Pikku Hukan kotisivuilla.

Työvoimapula voi sulkea ravintolan ovet

Herttoniemessä sijaitseva, erinomaisia arvosteluja kerännyt ravintola avasi ovensa juuri ennen ensimmäisen koronakevään alkua syksyllä 2019. Pitkäaikaisen haaveen toteutuminen ei ole ollut helppoa; vastoinkäymisiä ovat tuoneet koronan lisäksi myös vesivahinko ja laiterikot, mutta kaikesta on selvitty. Ainakin tähän asti.

“Nyt koko unelma on vaakalaudalla henkilökuntapulan vuoksi, josta kärsii koko ravintola-ala, mutta joka rampauttaa pienen ravintolani ensi viikolla kokonaan. Tarvitsisin kipeästi keittiöhenkilökuntaa, jotta voin avata ravintolan ovet vielä ensi viikollakin.”

Työvoimapula piinaa tällä hetkellä monia yrittäjiä.
Työvoimapula piinaa tällä hetkellä monia yrittäjiä. Kuva: Pikku Hukka

Ravintola etsii riveihinsä keittiöstä vastaavaa tekijää, joka haluaa tulla osaksi itä-Helsingin helmen tarinaa.

Valitettavasti Pikku Hukan avunhuuto ei suinkaan ole ainoa laatuaan, vaan yhä useammat ravintolat ovat joutuneet julkaisemaan vastaavanlaisia pyyntöjä toimintansa jatkamiseksi. Toivotaan, että ala vetovoima saadaan nousuun ja ravintolat pitämään ovensa auki!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi