Tyylikäs Zhèn – Aitoa kiinalaista ja ainutlaatuisia tiktokkeja

Zhèn horjuttaa perinteisesti aasialaiseen ravintolaan liittyviä mielikuvia.

Kuva: Markus Heinonen @kokki_ja_kamera

Helsingin Kaartinkaupungin Navigatortalon arvokiinteistössä toimiva kiinalainen ravintola Zhèn, on osoitus siitä, että mielikuvat kiinalaisista ravintoloista halpoine noutopöytineen, on aika haudata unholaan.

 

AUTENTTISTA KIINALAISTA

Zhèn on Suomen ensimmäinen kiinalainen huippuravintola, jossa korkealaatuista ruokaa ja vieraanvaraista palvelua tuotetaan aina sekä kiinalaista keittiötä että arvokiinteistöä kunnioittaen. Korkeatasoisen ruoan laaduntakaajina toimivat ammattitatioinen keittiöhenkilökunta, joille sydämenasia on loihtia tuoreista suomalaisista raaka-aineista valmistettuja herkullisia annoksia, joissa maistuvat aidot kiinalaiset maut.
Zhènin ruokalista on elämyksiä täynnä, josta löytyy niin viiden ruokalajin maistelumenu kuin à la carte -annoksiakin. À la carte -listan alkupaloista löytyvät muun muassa niin pippurinen chilikeitto, höyrytetyt kampasimpukat kuin talon kevätkääryleetkin. Pääruokina saatavilla kattava määrä esimerkiksi wokki- ja nuudeliannoksia joko lihan, kanan, kasvisten tai merenelävien kera. Halutessaan menun voi kruunata vaikka herkullisella jäätelöannoksella.

SUOMALAISIA RAAKA-AINEITA JA ASIAKKAIDEN TOIVEITA

Koska Zhènin keittiöhenkilökunta on kotoisin Kiinasta, on ensisijaisena ajatuksena ollut toteuttaa yhden ruokalistan taktiikkaa, missä ainoastaan vähän länsimaalaisia vaikutteita. Ruoka pyritään kuitenkin valmistamaan mahdollisimman eettisesti. Esimerkiksi kiinalaisia kaloja ei lennätetä Suomeen, vaan ruokien kiinalaisia raaka-aineita on korvattu suomalaisilla, kuten kotimaisella kuhalla. Suomalaisten keskuudessa on ollut suurta kysyntää myös eurooppalaiseen makuun sopivalle kiinalaiselle ruoalle, minkä vuoksi ruokalistalle on myöhemmin lisätty muun muassa hapanimeläkana ja mustapippurihärkä. Molemmat edellä mainitut annokset ovat saatavilla SYÖ!-viikkojen ajan 9. helmikuuta saakka kahdentoista euron kampajanhintaan.

VINKKI! Zhèn on suosittu myös Tiktokissa. Katso ainutlaatuisia sisältöjä tästä!

 

Zhèn on avoinna ma-to klo 11-21 (lounasbuffet klo 11-14), pe klo 11-22 (lounasbuffet 11-14), la klo 12-22 ja su klo 12-21

3 kommenttia

KAsey00

15.2.2023 19:54

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma on paikallisten toimijoiden yhteinen ponnistus. Mukana ovat Ravintola Suomenlinnan Panimo https://9apps.ooo/download/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Harvey69

20.2.2023 13:20

This article is really amazing. Thanks for the sharing.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi