Uusi Matriarkaatti-klubi iskee Korjaamolle lokakuussa

Klubin keskiössä ovat pohjoismaiset naisartistit.

Musiikkikentän ollessa Suomessa vahvasti miesten kansoittama, Korjaamon uusi Matriarkaatti-klubi on tervetullut lisä skeneen. Klubi tuo esiin sekä uusia että tunnettuja naispuolisia rap-artisteja Suomesta ja Pohjoismaista. Nimestäkin voi jo päätellä, että patriarkaattia pyritään purkamaan oikein urakalla.

Klubin avajaisia vietetään lauantaina 6. lokakuuta, jolloin Korjaamon Kulmasalissa esiintyy ruotsalainen GNUČČI. Viisivuotiaana Jugoslaviasta sotaa paennut ja Vesteråsissa kasvanut artisti imi nuorena vaikutteita 1990-luvun ruotsalaisesta pop-musiikista, kuten Robinista, Dr Albanista ja Layla K:sta. Omassa musiikissaan artisti nojaa enemmän marginaaliseen klubimusiikkiin kuin perinteiseen hip hop -tuotantoon.

GNUČČI:n lisäksi lavalla nähdään tuore rap-duo Pimeä Hedelmä, jonka live-esiintymisessä kokonaisvaltainen sekoaminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Illan kolmas artisti Adikia on taas tunnettu vahvoista teksteistään, joiden teemoja ovat seksuaalinen itsemääräämisoikeus, terve omanarvontunne sekä yleinen haistattelu.

Matriarkaatti-klubin järjestävät yhteistyössä Korjaamo, Matriarkaatti-podcastin tekijät Kirsikka Ruohonen ja Nora Horn sekä Laura Jantunen. Podcastin lisäksi Kirsikka ja Nora tekevät musiikkia nimillä Adikia ja Mon-Sala.

”Matriarkaatti-podcastissa ollaan paljon mietitty, miksi naiset ei pääse rap-kentällä nousemaan samalla tavalla kun miesartistit. Yksi iso syy on, ettei naisräppäreitä nosteta samalla tavalla kuin jäbiä. Sen takia halutaan omalla esimerkillämme tuoda esiin muita naisia niin podcastin kuin klubi-illan muodossa", sanoo Ruohonen.

Matriarkaatti-klubi, Korjaamon Kulmasali, 6. lokakuuta 2018.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi