Uusi viinibaari avaa

Sushibar-ravintoloiden isät Matti Sarkkinen ja Anders Westerholm sekä Viinitien Toni Immanen avaavat uuden viinibaarin.

Saman katon alta saa viiniä ja kauneushoitoa.
Saman katon alta saa viiniä ja kauneushoitoa.

Uusi viinibaari avaa

Sushibar-ravintoloiden isät Matti Sarkkinen ja Anders Westerholm sekä Viinitien Toni Immanen avaavat 11.4. uuden viinibaarin Kalevankadun ja Yrjönkadun kulmaan. Vin-vinin noin 60 viinin lista elää jatkuvasti, sillä ravintoloitsijat tuovat itse paljon viinejä maahantuontiyrityksensä kautta ja muun muassa ostavat eteläeurooppalaisten, konkurssiin menneiden ravintoloiden viinivarastoja. Tarjolla on esimerkiksi Riojan alueen viinejä 1950-, 60- ja 70-luvuilta. Baarin erikoisuus on laaja ja kattava riesling-valikoima. After workiin tähtäävä baari avaa klo 16 ja on auki aamuyhteen tai -kahteen. Viinin oheen saa yksin tai jaettavaksi leipää, juustoa, kasviksia ja hedelmiä sisältävän herkkutarjottimen, jonka on suunnitellut villiyrtteihin erikoistunut kokki Sami Tallberg. Saman katon alla toimii kauneushoitola, jossa tarjoillaan viiniä. Vin-vinin sisarravintola avaa syksyllä Tallinnassa.
Vin-vin, Kalevankatu 6

Uusi kasvisrafla

Kaupungin kasvisravintoloiden määrä kasvoi maaliskuun alussa, kun Veganissimo avasi Kurviin. Ravintola tarjoaa lounaalla keitto-, salaatti- ja lämminruokavaihtoehdot, ja toimii muuna aikana kahvilana. Tarjolla on ainakin makeita ja suolaisia leivoksia sekä hampurilaisia.
Veganissimo, Kulmavuorenkatu 2

Uusi Afterwork

After work -skene voi paksusti. Silkin uusi Soul Sushi After Work tarjoaa nimensä mukaista töiden jälkeistä rentoutumista keskiviikosta perjantaihin. Musatarjonnasta vastaa dj Mr. Solid.
Club Silk, Olavinkatu 1

Afternoon tea Salutorgetissa

Skonsseja, sormivoileipiä, hedelmäkakkuja, leivoksia ja tietysti teetä. Peribrittiläistä täysimittaista iltapäiväteetä aletaan tarjoilla Salutorgetissa 15.3. alkaen. Kaikki ainekset marmeladia ja paksua clotted creamia myöten valmistetaan itse. Kaunis esillepano kuuluu asiaan, ja teen parissa on tarkoitus viihtyä vaikka pari tuntia. Iltapäivätee tarjoillaan maanantaista lauantaihin klo 14–18.
Salutorget, Pohjoisesplanadi 15

Tuoppi nousee Irlannin suojeluspyhimyksen kunniaksi.
Tuoppi nousee Irlannin suojeluspyhimyksen kunniaksi.

St. Patrick’s Day

Maailma olisi melko paljon tylsempi, mikäli irlantilaiset juhlisivat kansallispäiväänsä katsomalla telkkarista kättelyä. Sen sijaan kansallispäivää, suojeluspyhimys Pyhän Patrickin muistoa ja irlantilaista kulttuuria juhlitaan railakkaasti kaikkialla maailmassa. Juhlinnasta on tehty yksinkertaista: lasiin irlantilaista olutta tai viskiä, päälle vihreää vaatetta ja apilakuvioita. Eikä niistä apiloistakaan niin väliä. Puolen miljoonan asukkaan Dublinissa St Patrick’s Dayn festareille osallistuu miljoona ihmistä. Helsingissä tunnelmaan pääsee esimerkiksi irkkubaareissa.
St. Patrick’s Day 17.3.

Graniittilinna merellä

Merenelävät kohoavat pääosaan Graniittilinnan äyriäisviikoilla 4.4. asti. Tosiherkuttelija valitsee puolikkaine hummereineen, ostereineen ja muine tykötarpeineen äyriäisvadin (44,90 e). Edullisemmin nälän tyydyttää 300 grammalla savustettuja katkarapuja (17,50 e) tai neljällä erilaisella smörrebrödillä (13,50 – 29,50 e). Illan kruunaa neljän Mummin samppanjapruuvi (29,20 e).
Graniittilinna, Säästöpankinranta 6

Herkkuja itävaltalaisittain

Etelä-Itävallan Steiermarkin Sattlerhofin viinitilan keittiömestari Hannes Sattler potkaisee käyntiin  Klaus K:n viiniklubin kevätkauden perjantaina 16.3. Neljän ruokalajin illallinen (55 e) sisältää Sauvignon Blanc -painotteisen viinitastingin sekä muun muassa kurpitsansiemenöljyllä marinoitua rautua sekä käsintehtyjä makkaratäytteisiä taikinanyyttejä.
Ilmatar, Bulevardi 2–4

König uudistui

Königin katutaso on kokenut face liftin, joka kulkee teemanimellä Grooving König. Sisustusta on remontoitu avarammaksi, ja uudistus ulottuu myös ruokalistaan sekä ohjelmaan. Menu on pantu kokonaan uusiksi toiveiden perusteella. Helppoa, maistuvaa ja runsasta, salaatteja, burgereita ja esimerkiksi simpukoita. Ohjelmauutuus on loppuviikon after workissa laulava pianisti.
König, Mikonkatu 4

Kevään valkkarit

C’est La Vie Muscat-Viognierin (7,65 e) erottaa Alkon valkoisessa uutuusrivistössä patenttikorkista. Kuiva eteläranskalainen puhkuu päärynää ja on maultaan neutraalina omiaan lipitykseen. Saksalainen Anselmann Weissburgunder Trocken (9,58 e) on eloisan sitruunaisena kotonaan salaattien sekä mausteisen aasialaisen keittiön kumppanina.


Klubit

Manuel De La Maren top 3.
Manuel De La Maren top 3.

Jukebox

  1. DJ PP - Fuckin Amazing (Original Mix)
    ”Testasin ensimmäisen kerran viime viikonloppuna ja vastaanotto oli uskomaton! Täyttä groovea ja iloa!”
  2. Daddys Groove & Little Nancy - Its Not Right But Its Okay (Richard Dinsdale Tanzanite Remix)
    ”Tämä Little Nancyn cover on todella kaunis. Richard käyttää nerokasta bassolinjaa ja täyteläistä biittiä.”
  3. Ndkj - Step Back (Luigi Rocca Remix)
    ”Ystävämme Ndkj julkaisi tämän kappaleen aiemmin omalla merkillään, ja kun olin soittanut alkuperäistä satoja kertoja, painostin julkaistavaksi uutta versiota 303loversille. Se on vihdoin ulkona!”

Manuel De La Mare Venuessa 17.3.

Evening @ Kappeli

Kappeli on uudistunut, ja nyt on luvassa ensimmäiset bileet. Bilettäjien onneksi uudistus käsitti ainakin vessojen lisäämisen. Soittamassa vanhat tutut dj:t Macke ja Lasse.
Kappeli 31.3. 10 e

Flirttiä peliin

Flirt yhdistää burleskiesitykset ja perinteisen klubbaamisen. Illassa esiintymässä Fiona Timantti. Dance ja house painotteisesta musiikkitarjonnasta vastaa muun muassa Miia Magia.
Venue 16.3. 15 e

Visions

Taas on kerran kuukaudessa järjestettävän Visionsin aika. Tällä kertaa iltaa vietetään Helsingin klubiskenen pioneerin Paul Easyn tahtiin.
Bassment 17.3. 6 e

DSH presents

Avaruusteknoiltaan saapuu tällä kertaa Delta Funktionen Berliinistä. Mukana myös Samuli Kemppi ja Juho Kusti.
Kuudes Linja 23.3. 10 e

Tästä me tykätään

Upouusi We like -klubikonsepti tuo joka toinen kuukausi  väriä yöhön. Heikki L:n järjestämä klubi lupaa laadukasta ug-housea ja -teknoa massoille.
Venue 17.3. 10 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi