Valkoinen Sali: kaupungin uusi tapahtumakeidas

Historiallinen Valkoinen Sali starttaa uuden toimintansa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Bassline Festivalilla.

Ville Tikkanen (vas) ja Alvar Tallskog Valkoisen Salin katolla.
Ville Tikkanen (vas) ja Alvar Tallskog Valkoisen Salin katolla. Kuva: Mikaela Uuksulainen

Valkoinen Sali on Senaatintorin laidalla, Torikortteleissa sijaitseva historiallinen juhlatila, jonka on valmistunut 1920-luvulla. Nyt siihen puhalletaan uutta henkeä, kun Ville Tikkanen ja Alvar Tallskog avaavat sen kulttuuri- ja klubitoiminnan keitaaksi. Ensimmäinen Valkoisen Salin tapahtuma järjestetään 2.-4. syyskuuta, kun rytmimusiikkifestari Bassline Festival, joka järjestettiin aiemmin Koffin puistossa, ottaa tilan haltuun. 

Valkoisen Salin takana ei ole mikään aloittelijaporukka. Tikkanen ja Tallskog ovat klubi- ja tapahtumajärjestämisen ammattilaisia. Ravintolapuolelle he ovat saaneet tuekseen konkari Kim Heiniön, joka on tuttu muun muassa Why Join the Navy- ja The Mess -ravintoloista. 

Bassline Festivalin lisäksi Valkoisen Salin tulevaan ohjelmistoon kuuluu kansainvälisten Bocuse d'Or -huippukokkien ruokafestari Supper Fest, livekeikkoja, dj-iltoja, keskustelutilaisuuksia, myyjäisiä ja leffatapahtumia. 

“Tavoitteena on luoda Suomen paras tapahtumatila, joka muokkautuu mitä monimuotoisiimpiin kulttuuritapahtumiin sekä täyttää vaativimpienkin yritystapahtumien tarpeet. Olen järjestänyt kulttuuri- ja yritystapahtumia yli kaksikymmentä vuotta eri tiloissa, ja nyt pääsen pöydän toiselle puolellle hyödyntämään kokemusta siitä, mitä tapahtumanjärjestäjä tilalta haluaa”, Tikkanen kertoo.

Valkoinen Sali, Aleksanterinkatu 16.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi