Valot sammuivat, mutta liekki palaa yhä – Biiffi räppää jälleen

Nyt roiskuu! Suomen suosituin räppäri tekee paluun Helsingin Kaupunginteatterin lavalla.

Biiffi täyttää Helsingin Olympiastadionin jälleen!
Biiffi täyttää Helsingin Olympiastadionin jälleen!

Alkuvuodesta räjähtää, kun Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämölle astelee Biiffi, super-uran luonut, alalta vetäytynyt räppäri. Comeback - räpätessä roiskuu on Sakari Hokkasen käsikirjoittama ja ohjaama kotimainen farssi.

30. tammikuuta ensi-iltansa saava näytelmä kertoo tarinan itsekeskeisestä räppäristä, joka valmistautuu loppuunmyytyyn paluukonserttiin Helsingin Olympiastadionilla. Paineet ovat valtavat, mutta onneksi apujoukoissa hääräävät manageri Taina Kovanen sekä Suomi-räpin veteraani Mela.

“Kirjoittamani näytelmän keskiössä on räppäri, joka edustaa melko kyseenalaisia arvoja. Äärimmilleen viety itsekeskeisyys, rahalla ja omaisuudella leveily, oman menestyksen hehkuttaminen, miehinen pullistelu ja naisten esineellistäminen ovat Biiffin musiikin ja imagon ydinainesta. Ne ovat myös keinoja, joilla hän yrittää pönkittää omaa perimmäistä epävarmuuttaan. Näytelmän maailmassa tämä egon pönkittäminen johtaa farssimaiseen lopputulokseen”, sanoo Hokkanen, joka kertoo näytelmällään myös halunneensa uudistaa farssia teatterin lajityyppinä.

Farssiksi näytelmä yltyy viimeistään siinä vaiheessa, kun yli-innokas pikkolo paljastuu salakuvaajaksi, Biiffin mummo saapuu paikalle väärään aikaan ja managerilla on täysi työ pitää räppäri esiintymiskuntoisena.

”Sanottakoon varmuuden vuoksi, että näytelmän hahmot ja tapahtumat ovat fiktiivisiä. Kaikki yhteydet todellisiin henkilöihin ovat sattumanvaraisia. Käsikirjoittajana en voi sille mitään, jos nykyaika muistuttaa yhä enemmän satiirista farssia”, sanoo Hokkanen.

Biiffin roolissa nähdään Peter Kanerva ja muissa rooleissa Minna Koskela, Janna Räsänen, Sauli Suonpää ja Eija Vilpas.

Liput spektaakkeliin Helsingin Kaupunginteatterin sivuilta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi