Vapiano Helsinkiin

Monelle muun muassa Tallinnasta tutussa ravintolassa tuoreus ja terveellisyys ovat pääosassa.

Tallinnan ravintola.
Tallinnan ravintola.

Vapiano Helsinkiin

Maailmanlaajuinen ravintolaketju Vapiano rantautuu Helsinkiin kesäkuun alussa. Monelle muun muassa Tallinnasta tutussa ravintolassa tuoreus ja terveellisyys ovat pääosassa. Pastat ja muut annokset valmistetaan aina asiakkaan nenän edessä. Tallinnan Vapianossa suosittuja annoksia ovat perinteisten carbonarojen ja bolognesen lisäksi tulinen kanapasta Tacchino Piccante, pitsa parmankinkulla sekä Pasticceria San Marco -jälkiruokakeksit, kertoo ravintoloitsija Tarvo Jaansoo. Mikonkadun ravintolaan tulee myös terassi, jossa on sielläkin mahdollisuus syödä.
Vapiano, Mikonkatu 15

Oikeus olueen

Olutliitto ry vaatii täysi-ikäisille kansalaisille oikeutta ostaa kaikkia pienpanimo-oluita suoraan panimoilta oluen vahvuudesta riippumatta. Viinitiloillahan myyntioikeus on.
http://www.olutliitto.fi

Sahtipäivät

Urhon pubissa kippistellään sahdilla 11.5. alkaen. Teemapäivät jatkuvat niin kauan kuin tavaraa riittää. Tänä vuonna tarjolla on kymmenkunta eri sahtia,  mm, Hämeestä, Porista ja Helsingistä.
St. Urho’s Pub, Museokatu 10

Bassment YK:n kellariin

YK:n alakerta pistetään uuteen uskoon, ja avataan omana, marginaalisempaa basso- ja konemusiikkia sekä laadukasta old school hip hoppia tarjoavana klubina. Syyksi kerrotaan kaipuu klubista, jossa ei tarvitse tehdä musiikillisia kompromisseja. Avajaisia vietetään 29.4.
Bassment, Pohjoinen Rautatienkatu 21

Helsinki Club tulee takaisin

”Tarkoitus on tarjota tanssinystäville uusi vaihtoehto”, kertoo Hesarin ravintolapäällikkö Rauno Röntynen.
”Tarkoitus on tarjota tanssinystäville uusi vaihtoehto”, kertoo Hesarin ravintolapäällikkö Rauno Röntynen.

Vuonna 2008 tilausravintolaksi siirtynyt Helsinki Club avaa vappuaattona ovensa suurelle yleisölle. Vieressä toimivan Memphisin remontti ja asiakkaiden kyselyt vaikuttivat ratkaisevasti päätökseen. Klubi on ollut Helsingissä vuodesta 1971, ja sinne on 1990-luvulla livahtanut takaovesta ainakin Clint Eastwood. Huhupuheiden mukaan myös joukko virolaisia rikollisia on bailannut Helsinki Clubilla ennen iskuaan kultasepänliikkeeseen. Tulevaisuudessa luvassa vahvaprofiilista klubitoimintaa, myös dragshow’ta!
Helsinki Club, Yliopistonkatu 8

Hans Pohjolan kakkonen

Chez Dominque sijoittui kuudennen kerran maailman 50 parhaan ravintolan joukkoon. Tänä vuonna yli 800 ravintola-alan ammattilaista rankkasi “Dompan” 35. sijalle. Hans Välimäki juhlisti Maria-vaimoineen tapahtumaa Lontoon Kiltahallissa. Ykköstilan nappasi viime vuoden tapaan Noma Kööpenhaminasta, ja juhlinta tapahtui viikinkikypärin Verven “Bittersweet Symphonyn” soidessa. Muita pohjoismaalaisia ravintoloita ei listalle mahtunut, mutta tukholmalainen Frantzen/Lindberg rankattiin paikaksi, jota kannattaa pitää silmällä.
Chez Dominique, Rikhardinkatu 4

Torres tuomaroi Helsingissä

Espanjan ja Chilen viinilähettiläs Miguel Torres toimii päätuomarina viininpolkemisen SM-kisassa.  Kilpailu käydään Narinkkatorilla lauantaina 7.5. alkaen klo 12.45. Kisa on osa koko päivän kestävää kaupunkitapahtumaa Let’s Talk About Wine. Viinin kyytipojaksi teltassa tarjoaa herkkujaan joukko pääkaupungin ravintoloita.
Let’s Talk About Wine, Narinkkatori 7.5. klo 12–20

Laatikkoviini Etelä-Afrikasta

Hedelmäisyys, suklaisuus ja hyvä hapokkuus lukeutuvat punaisen eteläafrikkalaisen laatikkoviinin Rijk’s Private Cellar (28,80 e, 3 l.) valtteihin. Viininystävä bongaa uutuuksista aperitiiviksi kuivan sherryn, palkitsevan suolaisen Monteagvdo Dry Amontilladon (6,98, ½ p.).

Vappukassi Haviksesta

Vappupiknikistä selviää tänä vuonna ostamalla juomat Ullanlinnanmäelle etukäteen. Haviksen brunssikassi (20 e/syöppö) sisältää mm. silakkaa, silliä, katkiksia ja patonkia. Kassit tehdään ennakkotilauksesta, ja ne voi noutaa ravintolasta joko aattona klo 15–21 tai vappupäivänä klo 8–12.
Havis, Eteläranta 16


Klubit

DJ Aksim.
DJ Aksim.

Jukebox: DJ Aksimin Top3-biisit

  1. Meyhem Lauren feat Action Bronson: Typhoon rap
    ”Kovaa uutta räppiä. Hyvä räppi on taas nousussa.”
  2. Shuggie Otis: Inspiration information
    ”Kevääseen sopiva mahtava hippisoulipiisi! Kukkakedolle mars!”
  3. Junior Byles: Fever
    ”Paras versio Feveristä mitä tiedän. Tuima,  seksikäs, sekä tunteikas. Hot!”

Aksim joka toinen keskiviikko Bassoradiossa klo 17–19 ja ravintola Pormestarissa 29.4.

E-Rotic Helsinkiin

Saksalainen E-Rotic saapuu KLF:n bileisiin. Eurodance-uranuurtaja muistetaan levyistään The Power of Sex ja Sexual Madness.
Onnela 7.5. 10 e

DJ-talenttikisa

Le Bonkissa etsitään City-lehden baarifestivaaleilla kaupungin uusinta dj-kykyä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: www.city.fi/baarifestivaalit
Le Bonk 16.–17.6.

Wappu-vaihtoehto

Siistiä ja sivistynyttä biletystä on luvassa Club Caruselin vappukemuissa. Perinteiseen suomalaiseen vappusäähän on varauduttu: ulkoterassi on lämmitetty ja katettu.
Carusel 30.4. 15 e

Wappu Afterparty

Sinnikkäimmät juhlijat voivat suunnata Milla Lehdon tähdittämään Pussy eau de Clubille. Esiintymässä myös Beat Pusher.
Fever 1.5. 8 e

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi