Värikäs kukkaisvoima täyttää kaupungin – Ihana Helsinki -festivaali järjestetään toukokuun lopussa

Nyt seitsemättä kertaa järjestettävä Ihana Helsinki -kaupunkifestivaali haluaa nostaa esiin kaiken sen, mikä ydinkeskustassa on uutta ja kiinnostavaa.

Kuva: Petri Anttila

Ihana Helsinki on vuosittain järjestettävä kaupunkitapahtuma, joka haluaa nostaa esiin elävän ydinkeskustan merkitystä. Mukana on 80 keskustan toimijaa aina kauppakeskuksista ja liikkeistä ravintoloihin ja kahviloihin. Tänä vuonna myös Eduskuntalo ja Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, kutsuvat kaupunkilaiset ja turistit viihtymään keväiseen keskustaan.

”Ihana Helsinki on ilahduttavasti vakiinnuttanut asemansa Helsingin tapahtumakentässä. Tapahtumaa osataan jo odottaa. Kiitosta on saanut etenkin kukkien näkyminen katukuvassa. Kovasti puhutaan siitä, että keskusta laajenee ja uusia, isoja kauppakeskuksia nousee Pasilaan ja Kalasatamaan. On tärkeää, ettei unohdeta sitä, että myös Helsingin ydinkeskusta kehittyy koko ajan. Tänä vuonna olemme pyytäneet osallistujia kertomaan kukan avulla, mikä heillä on uutta”, kertoo Ihana Helsinkiä järjestävän Helsinki City Markkinointi ry:n toiminnanjohtaja Riitta Lassander.

Nelipäiväinen kukkaisfestari levittyy laajalle ohjelmistollaan. Kukkateosnäyttelykierroksen voi tänä vuonna aloittaa Edustakuntalolta. Floristi Tanja Lähdeaho toteuttaa Eduskuntatalon edustalle Oratoribus-nimisen kukkateoksen, joka on Suomen kesää kuvaileva asetelma pylväistä, leikkokukista ja ruukkukasveista.

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan lasipaviljongissa nähdään Minna Uusi-Simolan Jäännössuhde, jossa kasvien jäänteet saavat uuden elämän ja merkityksen. Henrik Enbomin ja Isa Kukkapuron teos Rubbish & flowers syntyy trash designin henkeen Hotel Fabianin sisäpihalle.

Kaivopiha kietoutuu kukkiin 150-vuotiaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kunniaksi ja Stockmannilla nähdään mm. floristi Hanna Piipon tuhansista kukista koostuva teos Kukoistava juhla.

Perjantaina 25. toukokuuta vietetään kauppojen iltaa, jolloin keskustan liikkeet tarjoavat ohjelmaa ja etuja asiakkailleen. Rento ja iloinen terassitapahtuma Tour de Terrace avaa virallisesti kaupungin terassikauden.

Lapsille ja perheille on askartelupajoja ja muuta lastenohjelmaa Espan puistossa, työpajoja Ateneumissa ja Designmuseossa, opastettuja kierroksia kasvitieteellisessä puutarhassa ja Museopiha kukkii! -kaupunkiviljelytapahtuma Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteisellä pihalla.

Ihana Helsinki järjestetään 24. - 27. toukokuuta ja koko ohjelmisto on nähtävissä täällä.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi