Vegaanin SYÖ!-viikot: 13 maistamisen arvoista annosta - näihin et pety!

Helmikuun 11. päivään saakka pyörivillä SYÖ! -viikoilla nautitaan kympillä herkullisia vegaaniannoksia, jotka maistuvat myös sekasyöjille.

Vaikka tammikuun vegaanihaaste on jo takanapäin, vegaaniruoka maistuu aina! Uusia makuelämyksiä ja uusia ravintoloita kannattaa nyt lähteä kokeilemaan rohkeasti, sillä SYÖ!-viikkojen ajan kampanjassa mukana olevat ravintolat tarjoavat annoksia edulliseen kympin hintaan.

Listasimme ylös pääkaupunkiseudun herkullisimmat vegaaniannokset, jotka eivät tuota pettymystä! Vegaanisesta ruoasta voi nautiskella myös kotioloissa, sillä kaikki tarjousannokset on saatavilla myös take awayna.

Kaikki kampanjassa mukana olevat ravintolat ja tarjoukset löydät täältä.

Eksoottisia makuelämyksiä joka sormelle

Vietnamilaiseen ruokaan keskittynyt Be My Guest tarjoaa vegaaneilla klassisen vietnamilaisen katuruoan; Coolest Bánh mì on the Block tofulla ja Saigonin Hipsteri lisukkeella. Jos nimi ei sano sinulle mitään, annos tarkoittaa vastaleivottua leipää, jonka sisältä löytyy muun muassa edamepapuja, tulista kastiketta, kurkkua ja korianteria.

Kuva: Be My Guest

Aitoihin intialaisen ruoan makumaailmoihin sinut puolestaan siivittää ravintola The South Indian, jonka listalta löytyy kaksi vegaanista tarjousannosta. Valittavanasi on Sambhar Idly, eli pieniä “riisikakkuja” perinteisessä vihannes- ja linssikeitossa. Toinen vaihtoehto on Vendakka Masala -annos, jossa mausteinen okraa sisältävä kastike tarjoillaan riisin kera. Annokset tarjoillaan päivän jälkiruoan kanssa, joten kympin hintaan saa samalla myös suun makeaksi.

Nepaliin makumatkan pääsee puolestaan tekemään Ravintola Mount Kailashissa, jossa vegaanit ilahtuvat kympin tarjoukseen kuuluvasta Tofu Saagista. Tässä ruokalajissa inkivääri, valkosipuli, tomaatti, chili ja pinaatti maustavat tofulla viimeisteltyä kastiketta. Myös nepalilainen ravintolaketju Aangan tarjoaa niin Hietalahdessa kuin Isossa Omenassa  kympillä vegaanista Tofu Chilli -annosta, jossa friteeratut tofupalat saavat vierelleen sipuli-, paprika-, valkosipuli-, inkivääri-, tomaatti- ja soijakastikkeen. Flamingon toimipisteessä vegaanit nauttivat puolestaan Veg Koftaa, eli friteerattuja kasvispyörylöitä tomaatti-kookoskastikkeessa.

Vai olisiko valintasi sitten etiopialainen ruoka. Tätä harvinaista herkkua kannattaa lähteä maistamaan Addis Ethiopian Kitcheniin, jossa kympin vegaaniannos sisältää muun muassa berbere-maustettuja linssejä, hernepyreetä, kikhernekastiketta, paistettua kaalia ja kasvispaistosta. Tämä ravintola toimittaa poikkeuksellisesti tarjousannoksia myös Woltin tai Foodoran kautta, ja lisäksi tarjoukset ovat voimassa myös lounasaikaan.

Etiopialainen vegaaniannos on kokeilemisen arvoinen elämys!
Etiopialainen vegaaniannos on kokeilemisen arvoinen elämys! Kuva: Addis Ethiopian Kitchen

Jos taas aasialainen ruoka kuuluu suosikkeihisi, valintasi on Aleksanterinkadun The Other One Thai Kitchen, jossa vegaanit herkuttelevat rapealla tofulla höystetyllä kurpitsacurrylla. Tarjous on voimassa myös ravintolaketjun Tikkurilan toimipisteessä.

Vai maistuisiko sittenkin East Marketin Massaman kasviscurry, jossa mieto thaicurry antaa makua porkkanoille, kesäkurpitsoille, myskikurpitsalle ja härkäpapusuikaleille. Kastike tarjoillaan riisin kera.

Myös Luckiefun’s ravintolat Tikkurilassa sekä Leppävaarassa tarjoavat vaihtoehtoja myös vegaaneille. Iltaisin ja viikonloppuisin katettu kympin tarjousbuffet pitää sisällään perinteisten vaihtoehtojen lisäksi myös monipuolisen kasvissushivalikoiman, josta jokainen löytää taatusti omat suosikkinsa.

Vaihtoehtoja burgerihimon taltuttamiseen

Burgereita himoitsevankaan ei tarvitse tässä kampanjassa pettyä, sillä vegaanisia burgereita löytyy pääkaupunkiseudulta kaksi kappalein.

Bar Loosisterin vegaaninen Muu Burgeri pitää sisällään Muu burgeripihvin, vegaanista sinivuustomajoneesia, perunasämpylän ja lisukkeensa annokseen kuuluu tietysti myös ranskalaiset. Kantsun Sävelessä nautitaan puolestaan Porkkana-härkis Burgeria, joka on täytetty porkkana-härkispihvin lisäksi mausteisella jalopeno-sipulihillokkeella, savuchilimajoneesilla ja salaatilla. Lisäksi annokseen kuuluu ranskalaiset majoneesin kera.

Rennompaa syömistä pääsee harjoittamaan myös Speakeasy Lönkassa, jossa kympin hintaan tarjolla on vegaanisia, rapeaksi paneroituja kukkakaalisiipiä peräti 18 kappaleen verran. Varoitus, näihin jää helposti koukkuun!

Kukkakaalisiivet taltuttavat naposteluhimon.
Kukkakaalisiivet taltuttavat naposteluhimon. Kuva: Speakeasy

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi