Vielä ehdit: Säiliö 468 on ainutlaatuinen ravintolakokemus

Grillibileet valotaideteoksessa? Yes please.

Viinitie on järjestänyt Kruunuvuorenrannan valotaideteos Öljysäiliö 468:ssa grillibileillallisia jo muutaman vuoden ajan. Koko hoito sai alkunsa asiakastilaisuudesta, joka oli niin nerokas, että se piti saada jakaa myös muille. 

Viinitien porukka kantaa Kruunuvuorenrannassa sijaitsevaan öljysäiliöön, joka on muutettu valotaideteokseksi, grillit, baarin, pöydät, tuolit, astiat sekä tietenkin syötävää ja juotavaa muutamaksi päiväksi. Ruoasta tänä vuonna vastaa ravintola Story, ja tarjolla on salaatteja ja kasvisalkupaloja, grillattuja vihanneksia ja lihoja sekä jälkiruoka. Ruokailijoille järjestetään lauttakuljetus grillipaikalle Vanhalta Kauppahallilta, mutta paikan päälle saa toki saapua ominkin avuin. Bilelippu maksaa 62,50 euroa, ja se sisältää laivakuljetuksen ja all you can eat -grillibuffan. Juotavaa saa ostaa paikan päältä, ja myynnissä on myös viinipaketteja parilla, kolmella kympillä. 

Illallisten aikana kuullaan paitsi dj-musaa, myös live-esiintyjiä. Ruokailu ja seurustelu hoidetaan vapaaseen malliin oman aikataulun ja nälän mukaan maisemista ja tarjoilusta nautiskellen. 

Parasta koko hommassa on kuitenkin se, että grillibileet järjestetään upean taideteoksen sisällä. Vanhan öljysäiliön seinämiin on puhkottu reikiä, tarkalleen ottaen 2012 kappaletta, joihin on kiinnitetty led-valot. Päivänvalossa aukot päästävät säiliön sisään kirkasta luonnonvaloa, ja pimeän tullessa led-valot syttyvät pikku hiljaa aaltoillen. Alkuillasta valot hohtavat valkoisina, ja keskiyöllä ne muuttuvat punaisiksi. Koko paikka on yhtä suurta valon ilotulitusta, ja lisäksi Kruunuvuorenrannasta on upeat näkymät Helsinkiin. Henkeäsalpaava kokemus on takuulla ainutlaatuinen.

Öljysäiliö 468 on avoinna yleisölle aina tiettyyn aikaan syksyisin, muutoin sitä saa vuokrata tietyin ehdoin omiin tilaisuuksiin. Teoksen on suunnitellut valotaiteilija Tapio Rosenius Lighting Design Collectivesta.

Ravintola Säiliö 468, 10.-13.8. Kruunuvuorenrannan öljysäiliössä. Liput 62,50 €.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi