Vietä kesä toreilla ja turuilla!

City listasi Helsingin torit ja selvitti niiden aukioloajat.

Kirpputorit, markkinat, kauppahallit ja torit tarjoavat kesän parhaat meiningit Siivouspäivän jälkeenkin. Helsingistä löytyy kahdeksan torialuetta: Kauppatori, Hakaniemen tori, Hietalahden tori, Fredrikin tori, Haagan tori, Kannelmäen tori, Töölön tori ja Ylä-Malmin tori. Jokainen enemmän tai vähemmän pullollaan kirpputoreja, tapahtumia, kahviloita, jäätelökioskeja, kauppahalleja, markkinoita ja ruokapaikkoja.

Kauppatorilla on perinteisesti myynnissä vihanneksia, marjoja, hedelmiä, kukkia, matkamuistoja ja käsitöitä. Venepaikoilla kalastajia myymässä tuoretta kalaa, mätiä ja blinejä suoraan veneistä. Kauppatorin torikahviloissa käyvät poliitikotkin ja tiettävästi entinen Presidenttimmekin. Aukioloajat: ma-pe 6.30–18 , la 6.30–16.

Hietalahden Kauppahalli avautui uudistuneena.
Hietalahden Kauppahalli avautui uudistuneena. Kuva: Veera Teppola

Hakaniemen torilla järjestetään Maalaismarkkinat joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Seuraavat markkinat ovat 6. kesäkuuta. Aukioloajat: ma-pe 6.30–15, la 6.30–15.

Hakaniemen kauppahalli on aivan Hakaniemen torin laidalla. Hallista löytyy 38 erilaista elintarvikeliikettä ja 28 erikoisliikettä. Aukioloajat: ma-pe 8-18, la 8-16.

Hietalahden torilla on suosittu Hietalahden kirpputori, joka täyttyy myyjistä kesäpäivinä. Torilla saa myydä vain myyjän omasta taloudesta peräisin olevaa tavaraa, ei siis mitään uutta. Tee trendikkäitä vaate-, kenkä- ja asustelöytöjä. Aukioloajat: ma-pe 8–18, la 8–16 ja su 10–16.

Hietalahden Kauppahallin edustalla on kesäisin suosittu kirpputori.
Hietalahden Kauppahallin edustalla on kesäisin suosittu kirpputori. Kuva: Veera Teppola

Hietalahden torilta löytyy myös tämän vuoden alussa uudistunut Hietalahden Kauppahalli. 10 vuotta antiikkihallina toimimisen jälkeen, Hietalahden Kauppahallissa on taas myynnissä ruokaa. Soppakeittiö, Roslund, Kultasuklaa, Kalaliike Marja Nätti, Räkan, Juustokauppa Tuula Paalanen jne. Aukioloajat: ma-pe 8-18, la 8-16.

Fredrikin tori on pieni, mutta aktiivinen. Torikahvila Suksii pitää huolta kahvi-, aamupala-, lounas- ja leivostarjoilusta. Kukkamyyjäkin löytyy. Taiteiden yönä ja Punajuuri Block Partyjen aikaan Fredrikin tori elää täysillä. Aukioloajat: ma-pe 6.30–18.00, la 6.30–15.00.

Seuraa mitä sinun lähitorillasi tapahtuu!

1 kommentti

peruu-tus

30.5.2013 09:47

Kauppatorilla jos Bongaat ,hirven tai koiran.
niin mene juttelemaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi