Vietä töölöläistä terassikesää näissä paikoissa

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan? Tai tässä tapauksessa Töölöä edemmäs terassille.

Kuva: Jessica Sorola

Jokainen ansaitsee kesän arkeensa vähän jotain talvea erikoisempaa. Stadin kesässä onneksi riittää hermojen hellijiä roppakaupalla, eikä tarvitse mennä edes ydinkeskustaan asti. Ytimen laidalla, Töölössä, sijaitsee monta aivan ihanaa terassia, joissa turha hektisyys ja stressi saavat kokea äkkilähdön. Olitte sitten täysillä juhlamielellä tai vaan "yksillä", löytyy alueelta vaikka mitä. Jos alkoholi ei maistu, tai olet lapsien kanssa liikenteessä, Töölönrannan edustalta löytyy kiva pieni terassi, jossa ei alkoholitarjontaa ole lainkaan. Tsekkaa seuraavat kesäterassit ja rakastu Töölön terassikesään!

Freedom

Stadionin kupeessa oleva sateenkaari-terassi on yksi kesän must visit -mestoista. Terassi on kaksikerroksinen ja siellä on myös erillinen karaokehuone. Koko miljöö Freedomissa on hauska: sateenkaaren värejä, yksisarvisia, hauskoja tekstejä ja pientä söpöä somistusta löytyy sieltä täältä. Baarimikot ovat Freedomissa mitä hauskimpia ja ystävällisiä ja juttelevat mielellään asiakkaiden kanssa. Musiikkina soi erilaiset biletysbiisit, mutta listaan mahtuu chilliäkin soitettavaa.

Freedom Bar Mäntymäki 2.

Korjaamon Kesäpiha

Kulttuurikeskuksen terassipiha on juuri sitä mitä aikuiset tarvitsevatkin, eli aikuisten leikkikentän. Keinuja sun muita ei sieltä löydy, mutta siellä on kaikkea muuta mistä ihana terassipäivä on tehty. Piha on laaja, siellä on lukuisia pöytiä ja mukavia penkkejä, nurmikkoa ja puisia aurinkotuoleja. Illan hämärtäessä aluetta tunnelmoi salaisen puutarhan -tyyliin puusta puuhun kiinnitetyt valot. Kesäpiha palvelee monimuotoisesti: sisätiloista löytyy Korjaamon ravintola ja baaritiski, ulkona toimii grillimestari välineineen ja sisääntulon vierustalla tarjoillaan sushia. Korjaamolla on laaja ohjelmatarjonta, jota kannattaa tsekkailla sen tapahtumasivulta.

Korjaamon Kesäpiha Töölönkatu 51 a-b.

Ravintola KuuKuu

Museokadulta löytyy terassi niille, ketkä haluavat nauttia jotain perinteistä modernilla vivahteella. Ravintola KuuKuu on menuvoittaja, jonka terassi ei ole juurikaan koskaan tyhjänä. Ja miksi olisi, kun sen tarjoamat herkut ovat niin hyviä. Molempiin kadunsuuntiin ulottautuva terassi on auringon säteiden alla, jossa maistuu paikan jugurttipannacotta ja sitruunajäätelö. 40-paikkaisella terassilla on myös pöytiintarjoilu, joten aurinkoa ei tarvitse jättää hetkeksikään.

Ravintola KuuKuu Museokatu 17.

Storyville

Jazzia huudattava Storyville on yksi niistä paikoista, johon ei vaan kyllästy – koskaan. Sen puistoterassilla voi kuunnella livesaksofonia samalla kun syö grillimestarin herkkuja viinin kera. Puistikko onkin hyvän sään sattuessa aivan täynnä. Ohjelmaakaan ei paikalta puutu, sillä Storyvillen terassille on luvattu ohjelmaa jokaiselle kesän päivälle. Livet alkavat aina kello 19, joten on täysin mahdollista nauttia livemusiikkia vaikka seuraavana päivänä kello herättäisi varhain.

Storyville Museokatu 8.

Ja monta muuta terassia

Erittäin lapsiystävällinen terassi Tyyni on aivan veden äärellä Töölönlahdella. Siellä ei ole alkoholitarjontaa lainkaan. Kahvilatuotteita ja luomulimuja myyvän kahvilan edustalla on laituri, jossa kesäjätski maistuu parhaimmalta. Kahvila Tyynin takana on tyylikäs Ravintola Töölönranta, jonka terassille mahtuu isompikin porukka. Siipiruuan ystäviä palvelee Kisahallin kyljessä oleva legendaarinen Hook Wings. Sieltä löytyy tulinen kastike kovimmallekkin tabascon syöjälle. Töölön takamailla, Rokkimäkin kupeessa palvelee muun muassa Mexin terassi ja Kamppiin päin mentäessä ohimatkalle osuu legendaarinen taiteilijaravintola Elite, jonka terassi on täynnä nostalgista tunnelmaa. Lisää terasseja löydät Cityn legendaarisesta Terassioppaasta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi