Viikonloppuna saunotaan Helsingissä – hikoilemaan pääsee jopa 40 saunassa

Helsinki Sauna Day avaa saunojen ovet lauantaina 10. maaliskuuta

Helsinki Sauna Day järjestetään taas lauantaina 10. maaliskuuta, jolloin saunotaan aamusta iltaan tavallisesti yleisöltä suljetuissa saunoissa. Tapahtumaan on ilmoittautunut jo noin 40 saunaa, joihin kuuluu hotelli- ja rantasaunojen lisäksi mm. ruotsinlaivan sauna, kiertävä saunabussi, jazzsauna, HOASin kerhohuoneen sauna ja kattosauna Torikortteleissa. Mukana tapahtumassa on myös Kansallismuseo, joka on avannut takapihansa siirrettäville saunoille. Saunoja voi ilmoittaa mukaan tapahtumaan aina 10. maaliskuuta asti.

Osallistuminen Helsinki Sauna Dayhin ei sen nimestä huolimatta ole rajoittunut Helsinkiin, vaan saunoja on ilmoitettu tapahtumaan myös muualla pääkaupunkiseudulla ja ulkomailla asti. Esimerkiksi Nuuksion seudulla tapahtumaan ottaa osaa viisi eri saunaa. Ainoa rajoitus mukaan tuleville saunoille onkin se, että saunominen on ilmaista.

Saunomisen helpottamiseksi tapahtuman nettisivuille on luotu varausjärjestelmä, jonka kautta moni saunoista on jo varattu täyteen. Tapahtumassa on kuitenkin mukana myös paljon saunoja, joihin ei tarvitse erillistä varausta, joten kaikille halukkaille on kuitenkin löylyissä tilaa.

”On hienoa nähdä, miten innokkaasti ihmiset ovat osallistuneet päivään. Helsinki Sauna Day on osoittanut, että tällaiselle kohtaamisille on tarvetta myös näin kylmänä vuodenaikana. Ja onhan tämä myös hyvä mahdollisuus päästä näkemään kaupunkia ja tapaamaan uusia ihmisiä”, kertoo tapahtumaa järjestävä Jaakko Blomberg.

Saunojen lukumäärä ja mahdollisuus päästä ainutlaatuisiin löylyihin on saanut osallistujat tekemään varsinaisia saunamaratoneja. Innokkaimmat saunojat ovat aikaisempina kertoina käyneet lähes 20 saunassa yhden päivän aikana. Tapahtuma on houkutellut osallistujia Helsinkiin myös ulkomaita myöten, ja nyt paikalle on tulossa osallistujia esimerkiksi Tanskasta ja Saksasta.  

“Onhan tämä sellainen vähän hullu juttu, joka voi tapahtua vain Suomessa”, Blomberg naureskelee.

Helsinki Sauna Day on jatkoa kaupungissa viime vuosina syntyneelle uudelle asukaslähtöiselle kaupunkikulttuurille. Sauna on perinteisesti myös sosiaalinen paikka, mutta suurin osa Helsingin saunoista on vain yksityisessä käytössä. Toisaalta moni saunoisi mielellään useammin kuin siihen on mahdollisuus.

“Suomen ilmasto rajoittaa osaltaan tapahtumien järjestämistä, mutta saunaan voi mennä säällä kuin säällä. Maaliskuussa katujuhlat eivät vielä oikein onnistu, mutta saunominen tuntuu sitäkin paremmalta”, Blomberg kertoo.

Helsinki Sauna Day eri puolilla Helsinkiä 10. maaliskuuta. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi